Šta je novo?

Zvuna za oko 70€?

Black RIder

Čuven
Učlanjen(a)
28.06.2002
Poena
619
Dakle koju da uzmem zvucnu za oko 70€. Rado ne bih uzeo neki proizvod kompanije Creative, ali ako bas moram.... :S: Ciljevi su da ne pravi nikakve probleme s kompatibilnoscu s komponentama, da rade sve igrice kako treba i naravno da ima najbolji odnos cena kvalitet. Sme malo i da predje ovu cifru ako je bas :D

Pored Audigy, Audigy 2, Audigy 2 ZS, Terratec Aureon 7.1 Space/Universe... pojavile su se kod nas i Gainward Hollywood@Home 7.1 (20bit/48kHz Analogue In/Out, 24bit/192kHz Digital Out, EAX, A3D, PCI) oko 55e s porezom.

Audigy sam upravo prodao, nadam se. Imao sam nekih problema s njom. Audigy 2 i Gainward mogu da nadjem da kupim bez problema.
Gde ima da se uzme i za koliko Audigy 2 ZS i Terratec i koja od svih gore navedenih kartica je najbolja ne obracajuci paznju na cenu. Video sam da se po test-ovima jako dobro pokazala Audigy 2 ZS ali nju nazalost ne mogu da kupim po dilerskim. Jel ima jos nesto dobro ,)

Poslednja izmena:
Audigy2 i Audigi2ZS su skoro identicne kartice sem sto je ova druga malkice nasminkana. Pa drajveri za obe kartice su isti. Odnos signal-shum 106/108DB.
Al je razlika???
Imam Audigy2 i odlicno radi kako sa igricama tako i sa reprodukcijom zvuka. Na Kenwood-u sa 110W zvucnicima razbija zvuk bez sumova. Dakle ne pravi mi nikakvih problema ni pri instalaciji ni u radu. Mnogi su diskutovali na temu zvuka na ovom forumu a malo znaju o toj oblasti. Pa budite srecni kad u softveru vidite bass i treable bez ekvilajzera. Mnogi ce se smejati ovoj izjavi jer nepoznaju osnovnu problematiku i zasto se uopste ekvilajzer pojavio u mnogim nekvalitetnim uredjajima kako bi kompenzovao lose pojacalo ili losu akustiku sobe u kojoj se zvuk reproduktuje. Izvorni zvuk sa sto manje krivljenja zvucne slike je ono pravo.
Ja sam jako zadovoljan ovom karticom a za druge koje se pojavile nemogu diskutovati jer ih nisam cuo kako rade.
Smesno je kada uporedjuju punokrvnu zvucnu kartu sa integrisanim resenjem koje u ceni ploce moze biti do 15e. a zvucna kartica je i preko 4x skuplja. Pa da su u pravu odavno bi fabrike pozatvarale vrata i ne bi smo sada diskutovali o ovoj temi.
Stvar je jako kompleksna za objasnjavanje a to konstatujem samo iz prakse a ne citajuci forume ili neke brosure gde svaki ciganin hvali svoga konja ili pisu koliko im plate!!!

astrolog je napisao(la):
Audigy2 i Audigi2ZS su skoro identicne kartice sem sto je ova druga malkice nasminkana. Pa drajveri za obe kartice su isti. Odnos signal-shum 106/108DB. Al je razlika???
Pa ni i u ceni nije neka razlika, čini mi se ispod 300 dinara u maloprodaji.

Dobro, znaci da izbrisem iz glave ZS. Jel ima jos nekih predloga?!

Sutra bih trebao da kupim novu zvucnu. Poslednje pitanje:
Audigy 2 ili ima bolja solucija za te pare?! I da li Audigy 2 ima ikakvih problema s kompatibilnoscu s igrama, hardware-om.... Kakvi su joj drajveri, jel moze link za najnovije....

Pozdrav,
Ratko

Black RIder je napisao(la):
Sutra bih trebao da kupim novu zvucnu. Poslednje pitanje:
Audigy 2 ili ima bolja solucija za te pare?! I da li Audigy 2 ima ikakvih problema s kompatibilnoscu s igrama, hardware-om.... Kakvi su joj drajveri, jel moze link za najnovije....

Pozdrav,
Ratko

Ne verujem. Za 70 ojra nece da pravi nekompatibilnosti, mada za Max Payne 2 nisam siguran :S: . Zvucna je odlican izbor.

Pozdraw :wave:

Hvala, jos neko?

P.S. Kakve to probleme pravi s MP2 i jel to jedina igra s kojom pravi probleme?

Hvala, jos neko?

P.S. Kakve to probleme pravi s MP2 i jel to jedina igra s kojom pravi probleme?

Mislim da je Terratec Aureon 5.1 oko 70 evrica, barem sam tako video na pcberzi. A po onome sto sam citao na net-u, ja bih pre nju uzeo nego Audigy2, mada mislim da su razlike stvarno minimalne.

A ne znam ni sam, videcu sutra. Za sad sam blizi uzimanju Audigy 2 kartice iako ih ne mirisem previse!

Ma kartica je odlicna i ne pravi ama bas nikakvih problema sa ostalim hardverom a ni softverom. Za MP2 neznam jer doticnu nisam probao mada sumnjam da ce biti problema. Ipak je to nova kartica pa valjda su ispravili bagove na koje su se neki na forumu zalili.
E sad ima jedna caka a to je da obavezno skines sa net-a 10MB i instaliras WMP10 jer kartica je podrzana od WMP9 i onda ti netreba nikakvi winapovi. MGEG1/2 pleyeri...ima sav softver koji zamenjuje mnogo toga i radi bolje od svih koje sam probao. A tek organizer pa plej liste ma videces i sam sta sve moze. Ako si je uzeo javi utiske tek da pokazes dobru volju koju smo svi mi imali pisuci ti pri izboru pa makar ti izabrao i drugo resenje.
Pozdrav!!!

Uzeo sam i radi odlicno. Hvala svima na sugestijama. Inace MP10 imam vec odavno, ali ipak vise volim Winamp.

Black Rider nisi me dobro razumeo. Ako se ne instalise MP10 moze i MP9 (kartica trazi ovo zbog podrske u radu) neces imati kompletnu podrsku kartice. Slusaj ti muziku u Winampu ako tako volis to nije problem. Svi mp3 fajlovi, MPEG1 i 2, Avi... imaju ikonicu Audigy-a. A kako otvara video fajlove to teba da vidis. Ako si vec instalisao MP10 onda mozes odmah probati. Bez njega ili devetke video fajlove otvara MP sto ni ja bas ne gotivim. Jedina prednost desetke je grabovanje obicnih CD u MP3 fajlove.

Probao sam ja to odavno takodje. Imam naravno MP10 instaliran, ali ga ne koristim za muziku, inace je odlican.

Nego, imam jedan problem sa Audigy 2:

Desilo mi se da kada nekoliko puta uzastopno prelazim iz jedne Creative aplikacije u neku drugu pokaze na sekund neku gresku i iz cista mira se komp restartuje. Jos ranije sam skinuo onaj kumulativni patch sa www.soundblaster.com sajta koji obuhvata dva prethodna patch-a i probao da ga sada instaliram, ali nece. Govori kako nemam prisutnu Audigy 2 karticu. Da napomenem da se drajveri za zvucnu s cd-a najnormalnije instaliraju. Evo upravo skidam ta 2 patch-a sto su ubaceni u taj kumulativni. Skidam ih jedan po jedan, pa cu tako da probam da li hoce da ih instalira. Inace oni dodaju podrsku za EAX 4 i jos dosta raznih ispravki. Pa bi mozda neka od tih uspela da resi i ono restartovanje iz cista mira. Jel ima neko neku ideju kako da probam ili neki link za neki bolji drajver, a da nije na Creative sajtu? :wave:

e Rale kakav si baksuz. hehe :D
reci mi kakva je zvucna mozda bi mogao i ja sebi da uzmem jednu ili mi neku drugu preporucujes???

Ma savrsena je za sad, sem ovih problema!

pa to znaci da nije savrsena :doup :D

Izgleda :S: :( :lupko:

Jel ima neko na kraju resenje za moje probleme :D :wall:

imam ja ... ubij se baksuze jedan :d
p.s. ajde se javi sutra pa ... imam mnogo toga da ti ispricam ... ;)

Nije, posto se drajver sa cd-a najnormalnije instalira.

Ljudi, jel dobio neko neku ideju kako da instaliram onu podrsku za EAX4 i jel radi to nekome sa Audigy 2 karticom?

Da ako je Pentijum!
to ti zbog ovoga ne radi ... :D
ja te ne pita onda da li da skupljam pare za tu karticu ili ne ?
p.s. reci mi jel` ti rade oni drajveri za intelija ? meni ni jedan ne prikaze intelli explorer 3.0 ...

Nece da prikaze Intelli 3.0, ali sam ja stavio 4.0 i radi kako treba. Nego da ne idemo u off topic neka mi neko kaze za EAX4 kako da instaliram.

Pozdrav

Vrh Dno