Šta je novo?

Zvuk u Media player classicu?

FTN

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Da li imate problem sa slabim zvukom kada pustate nesto preko Media player classic-a?
Ne mislim na kvalitet nego na snagu, npr. u WMP je dosta snazniji.
Probao sam sa filterima ali dobio sam neznatna poboljsanja.

Kako resiti ovaj problem?

Ja npr. imam problem sa MKV fajlovima koji imaju oko 50% slabiji zvuk od bilo kojih drugih video fajlova. Konkretno mislim na 720p ripove. Isto koristim MPC Home Cinema.

Pogledaj Volume Mixer kada pustis neki film. Da ti nije tu smanjen MPC?

Probaj ovako - desni klik na MPC prozor pa filters i odes na AC3, tu (output format) posesis koji sistem zvucnika imas (2.1 , 5.1 itd) pa imas dva slider-a - MASTER cimni dokle hoces ... kod mene stoji ovako. Zvucnici na pola i prilicno je glasno :p

izlzz9.jpg

Btw, verovatno bi trebalo da instaliras AC3 filter audio kodek, ako ga vec nemas. Ja inace podesim i u preset-ima "bass redirection ON" , da malo drma prozore...:D

Poslednja izmena:
I ja sam imao isti problem i resio ga tako sto sam instalirao KMPlayer.

I ja sam imao isti problem i resio ga tako sto sam instalirao KMPlayer.

Potpisujem sa jednom razlikom. Ja sam koristio KMPlayer i ranije, a onda cuo kako samo MPC ima DXVA i kao da probam i naleteh na opisani problem. Onda sam samo obrisao MPC i nastavio da ferceram KMPlayer.
Sve od podesavanja i slajdera za zvuk sam pokusavao da cackam, i jednostavno nista nije pomagalo.

Probaj ovako - desni klik na MPC prozor pa filters i odes na AC3, tu (output format) posesis koji sistem zvucnika imas (2.1 , 5.1 itd) pa imas dva slider-a - MASTER cimni dokle hoces ... kod mene stoji ovako. Zvucnici na pola i prilicno je glasno :p

izlzz9.jpg

Btw, verovatno bi trebalo da instaliras AC3 filter audio kodek, ako ga vec nemas. Ja inace podesim i u preset-ima "bass redirection ON" , da malo drma prozore...:D

Probao sam ali i dalje nema pomaka, a kad idem na properties ne izbacuje mi prozor kao tebi vec ovakav:
Untitled.png
Ulazio sam u AC3 podesavanja iz start menija i podesio kako si mi rekao ali i dalje je sve isto.

^Kapiram da je to MPC-ov interni AC3 filter.

Probaj ovako: Iskljuci ga na sledeci nacin, odes na View/Options/Internal Filters, dechekiras AC3 na obe liste, i zatim na External list kliknes na "Add Filter" i tu nadjes AC3 Filter (kod mene imaju 2, jedan je dosao sa Core AVC-om, ne znam tacno koji je kod mene ukljucen) i chekiras da bude "prefer" ...

01.jpg02.jpg

Ja sam tu, kao "external filtere" ubacio CoreAVC i AC3 filter ako se dobro secam. Btw, nemam problem sa zvukom u MPC, niti sam imao...svi filmovi zvuce isto, bilo da su hdripovi ili klasika...

Btw, postoje jos ova podesavanja za zvuk, nesto od tih opcija bi moglo da resi problem:
03.jpg

Kod mene stoji ovo markirano, kod tebe mozda pomogne neka druga opcija.

Ako i dalje nece, imas i ovo podesavanje za "pojacavanje zvuka", koje inace ne koristim:
04.jpg

Chekiras "Enable..." Regain volume i imas slajder za "boost", pa probaj time...

Hvala puno. Bas u ovom momentu dok si mi ti kucao sam procitao odgovor na jednom stranom forumu :). Hvala puno, sada sve radi kako treba.

P.S. Instaliraj noviju verziju AC3-a :)

Thx, upravo to uradio :)

Nazad
Vrh Dno