Šta je novo?

Zvuk sirene iz epox-a

Doll Parts

Slavan
Učlanjen(a)
17.02.2006
Poena
320
Konfiguracija je sledeća: epox via kt400a mb,athlon 1600+,512 ddr333,maxtor 160,radeon 9200,dvd...
U trenutku kada treba da se podigne windows,računar se ugasi i iz zvučnika se čuje zvuk nalik policijskoj sireni. Power dugme tada ne reaguje.
Isto se dešava i pri svežoj instalaciji.
Da napomenem da se procesor ne pregreva ~40*C i da sam pokušavao sa drugom grafikom i memorijom.
Zna li neko šta kazuje ovakav signal na epoxu i šta bi moglo da se dešava?

U trenutku kada treba da se podigne windows,računar se ugasi i iz zvučnika se čuje zvuk nalik policijskoj sireni. Power dugme tada ne reaguje.
Zna li neko šta kazuje ovakav signal na epoxu i šta bi moglo da se dešava?

Ista stvar se desavala i meni nakon ugradnje nove graficke karte, windows se dizao ali pri nekom jacem opterecenju racunar se gasio i cuo se u pozadini taj zvuk kao sirena, pomagao je samo prekidac na napajanju.

Napajanje je zamenjeno i odtada mi se taj problem vise ne pojavljuje

Ja mislim da taj epox ima mini display na ploci. Ako ima pogledaj sifru greske i potrazi u manualu. I proveri da li je graficka lepo legla, ume da zeza ako nema dobar kontakt.
Inace, moralo bi da radi Power dugme sa zadrskom od 4 sec, jedino ako nisi disable-ovao u BIOS-u.

edit: Ako je to ova ploca onda nema taj display, sorry.

Poslednja izmena:
Ili je napajanje oslabilo ili se procesor pregreva, to što kažeš da je 40oC nije baš merodavno jer ne znaš kolika je temperatura u trenutku gašenja kompjutera.
Probaj da izvadiš ploču van kučišta pa tako spoj minimum potrebnih delova i uključi računar, možda se kućište naelektrisalo.
CLR Cmos odradi, valjda nešto od ovoga pomogne

garant napajanje ili memorija.probaj da malo ispremestas memorijske module po slotovima.to bi trebalo pomoci.bar ces neko vreme biti miran.pogledaj i da li su ti naponi na ploci OK,da ne ulazi neki u crveno

Ja kazem isto napajanje , s tim da bi trebalo da iz FF na dipleju cesto menja u C1

Ipak pregrevanje. Kuler nije bio pravilno navučen,tako da je otprilike trećina procesora bila gola,pa je termalna dioda u athlonu reagovala iako je prijavljivana normalna temperatura u biosu. Nazovimo ga lokalno pregrevanje. :d

A izvini, kako je to mogla trecina da bude gola?:) Valjda je samo na jezgro prislonjen kuler, kako si mogao da prislonis na 2/3 a da sve to bude ikako prikaceno za plocu?:)

A izvini, kako je to mogla trecina da bude gola?:) Valjda je samo na jezgro prislonjen kuler, kako si mogao da prislonis na 2/3 a da sve to bude ikako prikaceno za plocu?:)

Pa ovaj kuler može da klizi napred-nazad,tako da pokrije ceo procesor ili da deo viri.
Činjenica je da je problem rešen kad sam ga povukao preko celog.

Bitno je da on lepo legne na jezgro procesora ;)
Al' nebitno, vazno da si resio problem kako-tako:)

Dali ga imaju sve ploce pa i krsevi tipa asrock ili je to samo slucaj za ozbiljnije i skuplje s462 ploce?

To valjda ima procesor, nema veze sa plocom.

Pa ne pisti procesor vec ploca,ali procesori su pravljeni sa podrskom za zastitu od crkavanja prouzrikovanog pregrevanjem...znaci po toj logici da je na ploci bio neki duron recimo 750Mhz on bi krepao a ploca bi cutala ko zalivena????

Vrh Dno