Šta je novo?

Zvuk sa racunara na LCD?

lood_za_q3

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2004
Poena
320
Posto na grafickoj nemam HDMI povezao sam za sliku DVI->HDMI kablom, a kako zvuk da prenesem? Jel 3.5mm kablom na 2xcinc preko zvucne kartice? Ili preko onog s-video izlaza na grafickoj pa cinc na 2xcinc?

kupio sam 3.5mm na 2xcinc kabl, ali kada ga povezem za TV zvuk primam na AV3 izlazu, a ne na HDMI-1 na koji gledam sliku, a nema na njega da se prikljuci audio... a kada povezem sliku na HDMI-3 na kojem ima i audio cincevi, onda mi pucketa tv ko lud... LG plazma je u pitanju....

Mislim da tu nemas resenja ili da pustas zvuk preko zvucnika za komp ili preko HDMI-a, ali nisam siguran 100%.

Vuces normalno sa zadnjeg panela u vise kanala do risivera/pojacala itd ili uzmes samo bananicom stero sa zadnjeg ili prednjeg panela i vozis do tv-a ili obicnog pojacala i ubodes cinc-cinc, u drajveru za audio stavis gde sta da ti ide na kompu i sve pici, slika i zvuk...

@seizmos
jel bi mogao da mi pojasnis jos malo bolje? Znachi meni zvuk ide preko AV3 kada prebacim na to u meniju, a slika mi ide preko HDMI1... kako da nemestim, ili gde da utaknem te cinceve da mi i zvuk ide preko hdmi1?

ok, cini mi se da sam skontao...
ff0gux.jpg

kao sto se vidi na slici pod broj 2, audio in za DVI... znaci meni zapravo treba 3.5mm na 3.5mm kabl da povezem TV sa zvucnom na racunaru?

Vrh Dno