Šta je novo?

Zvuk na monitoru ? ( Benq 2459HM LED)

AcMilan91

Cenjen
Učlanjen(a)
03.01.2010
Poena
159
kupio sam malopre ovaj monitor ali ne znam kako da ukljucim zvuk,isto tako sam morao na DVI-D da ga ukljucim jer na D-SUB nije pokazivao signal...e sad kako da enable-ujem zvuk,ukljucio sam svoj HDMI kabl u monitor drugi deo u pc

Desni klik na Sound ikonicu>playback Devices>izaberi da je monitor default
Stavi nove dravere za grafičku
Ako gore ne pomogne u meniju monitora vidi dali ima neka opcija za hdmi audio(hdmi/dvi, pc, audio in ...) ako nameštno na auto promeni

Poslednja izmena:
Ako sam dobro shvatio, ti pokusavas da bacis sliku preko DVI kabla, a zvuk preko HDMI?

Verovatno si prvi kome je to palo na pamet :D HDMI prenosi sliku i zvuk, izbaci taj DVI iz price.

Verovatno si prvi kome je to palo na pamet :D HDMI prenosi sliku i zvuk, izbaci taj DVI iz price.

Zapravo to nije bas tako. Novije grafike iz DVI preko HDMI adaptera daju i zvuk - dakle moze zvuk iz DVI-ja.

Ja nisam rekao da ne postoje DVI kablovi koji ne prenose zvuk, samo da je on jedini kome je palo na pamet da sliku prenosi preko DVI, a istovremeno zvuk preko HDMI.

Ne moze nikako da ti bude mutnija slika, onda ti nije upscale podesen lepo. Namesti to u panelu za graficku (ne znamo koju imas). Inace moze i preko dvi i hdmi zvuk, u postu #2 pise kako (prvi red).

Moguće je da je loš kvalitet HDMI kabla, pozajmi od nekoga dobar kabl da proveris.

Ne salji coveka u komsiluk, neka namesti scaling na 0%, do toga je 100%. Ne moze slika da bude mutnija od loseg kvaliteta kabla za digitalni signal. Dosta toga moze da ne valja ali da bude mutnija, ne.

znaci samo prikljucim hdmi ? dvi izvadim,upscale podesim i to je to ?

hdmi signal jeste taminiji od vga ali samo kada je color format rgb i na određenim panelima. Kod mog samsunga postoji podešavanje hdmi black level (low - defult,svetlije, normal-tamnije) , kada prebacim na YCbCr to podešavenje nestaje a nije potrebno.
Rešenje promeni color format iz rgb u YCbCr u contol panelu grafičke karte, ili nađi podešanja u monitoru.

Kod tebe to bi trebalo da bude ovo:
HDMI RGB PC Range (for models with HDMI inputs) - Determines the range of color scales. Select an option that matches the RGB range setting on the connected HDMI device(verovatno RGB (16 ~ 235) bi odgovaralo samsungovom low???)
ili
AMA (for models with HDMI inputs) - Improves the gray level response time of the LCD panel, pa probaj

Poslednja izmena:
Vrh Dno