Šta je novo?

Zvuk kao u bubnju A1

Goran N

Zapažen
Učlanjen(a)
05.01.2025
Poena
5
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
2021e prenesoh broj iz tadašnjeg telenora u A1 i od tada su ljudi počeli da mi se žale da kada me pozovu nekad na počeku razgovora me čuju kao da sam u bubnju a nekad tokom celog razgovora. Prvo sam mislio da je možda nešto do telefona koje sam posedovao od tada (Samsung S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra, iPhone 15 Pro Max i iPhone 16 Pro Max) ali nemoguće je da se na svima to dešava nebitno da li je fizička sim kartica, ili esim uvek isto. Lokacija nije ni to problem da mi je loš signal ili slično.

Danas popizdeh kada se čuh sa drugom i kaže on meni samo sa tobom imam gore navedene probleme kada se čujemo. Poslah mail A1 podršci onako baš isfrustriran ali znam da nema od rešenja ništa.

Da li je neko imao ili ima slične izazove?

Možda će me razapeti ali kad god razgovaram s nekim ko je u A1, bude nekih problema, ili im prekida glas, ili nešto šušti ili pukne veza, kako god, tako da me ne čudi da ti se to dešava.

2021e prenesoh broj iz tadašnjeg telenora u A1 i od tada su ljudi počeli da mi se žale da kada me pozovu nekad na počeku razgovora me čuju kao da sam u bubnju a nekad tokom celog razgovora. Prvo sam mislio da je možda nešto do telefona koje sam posedovao od tada (Samsung S21 Ultra, S22 Ultra, S23 Ultra, iPhone 15 Pro Max i iPhone 16 Pro Max) ali nemoguće je da se na svima to dešava nebitno da li je fizička sim kartica, ili esim uvek isto. Lokacija nije ni to problem da mi je loš signal ili slično.

Danas popizdeh kada se čuh sa drugom i kaže on meni samo sa tobom imam gore navedene probleme kada se čujemo. Poslah mail A1 podršci onako baš isfrustriran ali znam da nema od rešenja ništa.

Da li je neko imao ili ima slične izazove?
Probaj da iskljucis Volte ,Ja kako sam iskljucio to zlo razgovor je daleko bolji, Mada ja koristim Yetel

Probaj da iskljucis Volte ,Ja kako sam iskljucio to zlo razgovor je daleko bolji, Mada ja koristim Yetel
U mom dragom telefonu (iPhone 16PM) opcija ne postoji da se Volte isključi a po objašnjenjima online koje sam našao to je kontrolisano izgleda od operatera i ovde je to automatski uključeno. Sreća sreća radost...

Kod a1 kad ne radi volte prebacuje se na 2G mrezu u toku poziva, kod yettela ide na 3G u toku poziva (tu je odlican kvalitet zvuka). Tako da ti je u interesu da imas volte funkcionalan na a1 mrezi. Prosto u toku poziva, pogledaj na ekran telefona koja je ikona za mrezu.

Sve je to jasno. Ovo je neki drugi ***** i iz minuta u minut sam sve sigurniji da je problem direktno kod njih i da nema veze samnom i mojim uređajima a kamoli da li mi je Volte uključen/isključen. Btw volte ikona kod poziva na mom iphone uređaju se ne prikazuje kad si već spomenuo da ti odgovorim na to ali je aktivan.

Nema iphone volte ikonu vec ikonu za mrezu, na osnovu koje ces da zakljucis da li radi volte ili ne. LTE,4G,3G,E,G, neka od tih ikona ce biti. Ako ti prebacuje na E ili G u toku poziva to znaci da ne radi volte, i u tom slucaju ja ne bih mnogo ocekivao od kvaliteta zvuka. S' druge strane i volte na LTE mrezi moze da bude los, ali iz mog iskustva to nije nalik na zvuk iz bubnja, vec zna da trokira kao svaki VOIP, kad je slaba mreza. Na kraju ako nisi zadovoljan onda logicno menjas mrezu.

Poslednja izmena:
A da probas sim sa zamenis. Nekako samo ti imaš taj problem na razlicitim uredjajima. Sto ostavlja da mozda sim nešto zeza. Mislim na fizicki sim ako imas esim onda... Ne znam sta da fi kažem

Ne vezano za "glas kao iz bubnju", a da ne otvaram novu temu.
Ono što sam ja primetio kod A1 od kako sam počeo da trošim sav internet iz paketa da se često desi da kada prelazim sa WiFi na mobilne podatke telefon više ne aktivira sam, kao što je do sada, već moram da odem u AirPlane mode i izadjem iz njega da bi proradili.
Menjao sam telefone da vidim jel do aparata ali isti slučaj. Volte ostane uključen ali mobilni podataka nema.

Ne vezano za "glas kao iz bubnju", a da ne otvaram novu temu.
Ono što sam ja primetio kod A1 od kako sam počeo da trošim sav internet iz paketa da se često desi da kada prelazim sa WiFi na mobilne podatke telefon više ne aktivira sam, kao što je do sada, već moram da odem u AirPlane mode i izadjem iz njega da bi proradili.
Menjao sam telefone da vidim jel do aparata ali isti slučaj. Volte ostane uključen ali mobilni podataka nema.
Probaj da aktiviras da rade uporedo wifi i data. Da se ne gasi dok radi wifi. I stavi agresivan prelazak sa wifi na data

Meni nekad naročito nekih mesec dana nakon po povratku iz roaminga, LTE konekcija neće da se konekuje po par minuta nakon uključivanja mobilne konekcije. Kad se konektuje, radi. Menjao sam i SIM karticu ali bez efekta.

Nazad
Vrh Dno