Šta je novo?

Zvuk iz DivX-a

baltazar

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Nisam uspeo da pronadjem nista na ovu temu pa zato otvaram thread. Ukoliko je vec bilo reci o tome izvinjavam se.
Dakle ono na sta nailazim dok pustam DivX filmove preko compa je da ako pojacam zvuk makar i malo preko odredjenog (dosta tihog) nivoa zvucnici na muzickom uredjaju pocinju da mi bruje?
Iako su zvucnici na samo pola metra jedan od drugog mislim da nije u pitanju mikrofonija.
A evo kako sve to tehnicki izgleda:
AMD Duron 1.0GHz, 256 MB, SB 128 PCI, izlaz sa zvucne kartice prikljucen na aux ulaz na midi sistemy Technicks.
Postoje li neka podesavanja generickih XP drivera koja sam promasio a koja bi mogla da rese problem brujanja?
Inace imam XP, a pustam filmove (odnosno .avi fajl) sa Windows Media Playerom i RealOne Playerom i isti problem mi se javlja?
Ima li neko nekakav pametan predlog?

Ajde bre ljudi, pomagajte, ovo me zesce nervira

Problem kao da je u mixeru ... probaj novi ffdshow ... u njemu imash direktno podeshavanje eq-a .. nisam dobro razumeo ali mislim da je u pitanju mixer .. i probaj kx za tu zvuchnu .. meni mnogo bolje rade kx nego njeni driveri ...

:wave:

playahater je napisao(la):
Problem kao da je u mixeru ... probaj novi ffdshow ... u njemu imash direktno podeshavanje eq-a .. nisam dobro razumeo ali mislim da je u pitanju mixer .. i probaj kx za tu zvuchnu .. meni mnogo bolje rade kx nego njeni driveri ...

:wave:

Sta je to KX?

Probaj da skines sa neta AC3 Filter mislim da ceti to pomoci!!!

M3 je napisao(la):
Probaj da skines sa neta AC3 Filter mislim da ceti to pomoci!!!
Nisam siguran (pisem ovo sa posla) ali mislim da ga vec imam instaliranog? Inace cemu to beshe sluzi?

KX su alternativni (neoficijelni) drajveri za SB Live!, a AC3 codec je surround codec za DivX...

baltazar je napisao(la):
Nisam uspeo da pronadjem nista na ovu temu pa zato otvaram thread. Ukoliko je vec bilo reci o tome izvinjavam se.
Dakle ono na sta nailazim dok pustam DivX filmove preko compa je da ako pojacam zvuk makar i malo preko odredjenog (dosta tihog) nivoa zvucnici na muzickom uredjaju pocinju da mi bruje?
Iako su zvucnici na samo pola metra jedan od drugog mislim da nije u pitanju mikrofonija.
A evo kako sve to tehnicki izgleda:
AMD Duron 1.0GHz, 256 MB, SB 128 PCI, izlaz sa zvucne kartice prikljucen na aux ulaz na midi sistemy Technicks.
Postoje li neka podesavanja generickih XP drivera koja sam promasio a koja bi mogla da rese problem brujanja?
Inace imam XP, a pustam filmove (odnosno .avi fajl) sa Windows Media Playerom i RealOne Playerom i isti problem mi se javlja?
Ima li neko nekakav pametan predlog?
Recimo meni je ukljucen mikrofon u mikseru od zvucne kartice unosio smetnje tako da ako ti je ukljucen probaj da ga iskljucis.

Bingo!

SittingCrow je napisao(la):
Recimo meni je ukljucen mikrofon u mikseru od zvucne kartice unosio smetnje tako da ako ti je ukljucen probaj da ga iskljucis.

Sve mu j*bem, to je bilo to!
:wall:
Pa ne bi mi palo na pamet za jos 100 godina.... Ljudi hvala svima na savetima, eto kao sto vidite ponekad je resenje problema prilicno banalno... :smash:
E sad pitanje: A sto to ima bilo kakve veze? :trust:

baltazar je napisao(la):
E sad pitanje: A sto to ima bilo kakve veze? :trust:

Mikrofonski ulaz je vrlo osetljiv, verovatno negde nije dobro oklopljen neki vod, tako da "hvata" (i pojacava) brujanje iz mreznog napona (ili cak iz mreznog dela, ako naponi nisu dovoljno dobro filtrirani).

Nazad
Vrh Dno