Šta je novo?

Zvucnik susti

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Imam Creative P380 2.1 zvucnike i jedan satelit mi susti. To sam jos ranije primetio ali je tada sustao dosta manje i nije mi smetao jer se sustanje nije skoro ni culo osim kada su zvucnici bili "idle" odnosno kada nije bilo nikakvog zvuka...

Malopre pustim film i nisam mogao da gledam koliko mi je sustanje smetalo... uopste ne mogu da provalim zasto susti, kada drndam kablove nema nikakvih promena... malo mi potenciometar zvuka gubi kontakt ali mislim da to nema veze sa time... kada zamenim prikljucke za satelite, onda ovaj drugi pocne da susti sto ocigledno ukazuje da je u pitanju kabl... ali da li je kabl? Ili je mozda prikljucak na woofer-u nesto otkazao?

Sad' su mi zvucnici bili iskljuceni neko vreme i kad' sam ukljucio i sad' manje susti ali i dalje susti. Film sam odgledao samo sa jednim zvucnikom i taj sto susti je za to vreme bio iskljucen.

Poslednja izmena:
Cek sta menjas? Nisam najbolje razumeo, prikljucis levi na mesto desnog i obratno i onda ti uvek susti isti, ili uvek onaj koji je prikljucen na mesto npr levog?
Verujem da je ovo drugo.
Kakvo je sustanje, jel zujanje od 100Hz (kao kada izvuces kabl iz zvucne i dodirnes kontakte prstom?)?
Ako je tako onda ti je oslabio neki elektrolit, tj ne filtrira dovoljno struju...

Da, to drugo. Ne znam kako bih ti objasnio sustanje, klasicno sustanje (nisam probao ovo sto kazes).

Nije mi ni palo na pamet ovo sto kazes, mislio sam da je do zvucnika 100%. Ja koristim i zvucnu integrisanu i Creative Audigy LS. Audigy mi je koristio za igre (sluske) a integrusa za muziku i filmove (zvucnici). Ovo sam morao da uradim zato sto mi mikrofon ne radi kada ga bocnem u prednji panel (ne znam zasto) a potreban mi je radi online igranja. Ne znam da li to mozda ima neke veze ali sada sam zamenio prikljucke, dakle sluske sam prikljucio na integrusu a zvucnike na Creative i sustanja vise nema, doduse sada mi je integrusa na sluskama (ona je pistala).

Znas ono sto pricaju da zvuk ide preko procesora i zato je bolje imati zvucnu nego integrusu... koliko je to vazno? Imam dosta jak komp. Da li to utice na performanse u igrama i koliko? To ne bi trebalo da se oseca na mom kompu.

Vidi ovo, dok su mi zvucnici bili povezani na integrusu, potenciometar za zvuk (pojacavanje i smanjivanje) mi je bio krajnje osetljiv, sustao je, gubio je tu kontakt, moram da ga kucnem da bi "prihvatio" oba zvucnika itd. a sada kada sam promenio sve je normalno, malo susti ali vise ne gubi kontakt!

P.S. Ipak suste i sluske ali su one neke najjeftinije, lose i zato se to ne primecuje toliko. Kada ide zvuk ne cuje se uopste, cuje se samo kada su u idle. Da li mislis da to ima veze sa samom integrusom (nije u redu) ili je mozda problem u tome sto koristim obe zvucne u isto vreme (menjam u control panel-u po potrebi) ?

Poslednja izmena:
Ne znam jesi li rešio situaciju ali ! nema to veze sa korišćenjem obe kartice !

Oko toga čemu si ti tu menjao mesta,bio si nejasan.Šuštanje može biti i do izlaza na vuferu i do konektora na oba kraja kabla i do samog kabla i do ulaza u satelite i do samih satelita.

Metodom eliminacije tj.proverom oba kabla i oba satelita (četiri moguće kombinacije) prvo na samo jednom a potom i samo na drugom izlazu iz vufera,lako se dolazi do dijagnoze.(mada znam kako to sve može biti smor)

Nadam se da već slušaš i gledaš bez šuštanja,a ako ne probaj ovo pa javi rezultate.

Nazad
Vrh Dno