Šta je novo?

Zvucnici

el_patron

Čuven
Učlanjen(a)
22.08.2009
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600 + Arctic Freezer 34 eSports
Matična ploča
MSI Tomahawk MAX
RAM
Kingston Fury Beast RGB 2x16GB
GPU
Sapphire 6650XT Nitro+
Storage
Kingston A2000/Transcend 230s/HDD 500GB
Zvuk
Microlab M660BT + Razer BlackShark V2 HyperSpeed
PSU
Asus Rog Strix Gold 750w
Kućište
Be Quiet Pure Base 500FX
Monitor
BenQ Mobiuz EX2710S
Miš & tastatura
Razer Deathadder v3 Pro+ HyperX Alloy Origins Red Linear
Mobilni telefon
iPhone 13 mini 128gb
Pametni uređaji
Xiaomi 3C, Xiaomi S20+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koristim Logitech Z523 trenutno, dobio sam ih na poklon, dok ne nabavim nešto bolje. Zvučnici su očajni, ne mogu ni da se porede sa Microlab B73, i Solo 5C koje sam imao ranije. Generalno ne volim 2.1 koncept, pa ću ih zameniti za neki od sledećih:
Edifier Studio 1280T
Edifier R1600 TIII
ili Microlab B-77

Poslednja izmena:
Znaci mislis da su bolji izbor ovi Microlab koje sam linkovao?
Takodje sam video i JBL Control One. Jeste da novi kostaju malo preko 100eur, al polovni se krecu oko 70-80eur

Ne znam kakvi su ti koje si linkovao, ali Z523 ne bih nikome preporučio.

Naravno, nadam se da znaš, uz Control 1 treba ti pojačalo. Ima i aktivna verzija, ali nisu po toj ceni

Ja sam sestri kupio prosle godine logitech z323 doneo kuci raspakovao i posle sat vremena ih vratio tamo gde sam ih i kupio i uzeo novac nazad.Gori krs od zvucnika u zivotu nisam cuo.A kostali su oko 7-8 soma.Tako da sestra jos nista nije kupila.Slusa muziku na slusalicama.Odustala je od kupovine.

Naravno, nadam se da znaš, uz Control 1 treba ti pojačalo. Ima i aktivna verzija, ali nisu po toj ceni
Bojim se da ne znam. :)
Ne razumem se bas puno u to pa sam zbog toga ovde potrazio pomoc. Mozete da mi preporucite i nesto po vasem misljenju sto mislite da je ok za taj novac.

bićeš zadovoljan mikrolabom. uzimaj ako ti odgovara cena .

Ja ću da ti preporučim Philips mfb aktivne zvučnike, iz 1974 godine :) Imaš na kupujem prodajem jedan model trenutno (nemam pojma ko prodaje, nije reklama). Čuo sam pre neki dan u nekom muzičkom studiju, koristi čovek kao monitore, neverovatno kakav zvuk izlazi iz tako malih kutija :)

Inače ovo što si rekao da ti nije jasno - aktivni, znači da imaju pojačalo u sebi, svi pc zvučnici su takvi. Većina hifi zvučnika, kao ti jbl što si našao su pasivni - moraš da imaš pojačalo. Na izlazu iz zvučne kartice signal je "slab", ok je na primer za slušalice, a da bi mogao da pokreneš velike zvučnike treba pojačalo, integrisano ili eksterno.

Poslednja izmena:
Znaci, u principu, nista mi ne znaci da uzimam te JBL iako imam Xonar DX, posto nemam pojacalo?

Koristim Logitech Z523 trenutno, dobio sam ih na poklon, dok ne nabavim nešto bolje. Zvučnici su očajni, ne mogu ni da se porede sa Microlab B73, i Solo 5C koje sam imao ranije. Generalno ne volim 2.1 koncept, pa ću ih zameniti za neki od sledećih:
Edifier Studio 1280T
Edifier R1600 TIII
ili Microlab B-77

Gde ima da se kupi Edifier?

U Norveškoj. ;) Ne znam da li ih neko prodaje u Srbiji. Ja sam prezadovoljan sa Microlab, a čitao sam da je Edifier neka slična varijanta, dobri zvučnici za pristojnu cenu, pa kad dođu na red za kupovinu možda ću njih da probam ovaj put.

Tako je, od novih baci pogled na Microlab FC50. Vidim na KP i Solo 2 za 70e, isto dobra ponuda ako su OK.

Jel znas mozda da li se primecuje razlika u kvalitetu zvuka izmedju FC 20 i FC 50? Vise mi se svidja kako izgledaju FC 20, bas bi mi se super uklopili u sobu sa tim dizajnom drvo/plastika.

ne shvatam zasto bi uzeo te budjave microlab koji su slabi kad za iste pare mozes da uzmes veoma jak logitech???

nikad, predobri su :D, imas na oglasima par pa gledaj

Vidim samo jedne na kupujem prodajem koji kostaju 100eur i prodaje ih lik iz Sabca, a sigurno necu na slepo da kupujem tako da bi bilo super ako bi mogao da mi das linkove od tih oglasa. :)

ja sam ih kupio na slepo od lika koji ima 10 puta manje pluseva od ovog i nisam se razocarao uopste, em su moji malo vise izgrebani od ovih

Pa dobro, ali ja necu da ih kupuje na slepo.
Tako da cu verovatno uzeti one mircolab samo se dvoumim da li da uzmem FC 20 ili FC 50

uzivaj u 40w kineskog kvaliteta koji je vise nego duplo poskupeo tokom godina

Takodje bih predlazem Microlab ako ti cena odgovara (jesu bezobrazno podigli cene). Baci pogled i na Creative A320, nisu losi uopste za taj novac. Logitech ni pod razno. Imam Z5500 koji je bukvalno samo za gaming dok je za muziku busan qrton. Za desk kupio Z323 i odmah ih vratio te veceri, losi su da nema mere. I ja sam u potrazi za kulturnim 2.1 zvucnicima

Poslednja izmena:
ne kapiram kako moze nesto da bude dobro za gaming a lose za muziku? aj mi to objasni

A da li se isplati uzimati polovne Z623 od coveka koji je pre toga kupio te zvucnike od nekoga za slicnu cenu koliko kostaju ovi Microlab?

ne kapiram kako moze nesto da bude dobro za gaming a lose za muziku? aj mi to objasni

Imas podforum ovde na benchu (tu je lepo macevanje palo), google a i ceo internet ti je na raspolaganju. Ja nemam vremena ni zivaca, a i umoran sam. Kao allround nije toliko los sistem (ali dok su kostali oko 25-30000). Ako je samo muzika u pitanju, za izbegavanje.

razlika izmedju z623 i z2300

DRASTIC MEASURES TAKEN TO CUT COST

Logitech have gone a whole way to reduce cost of the hardware in Z-623 in comparison to Z-2300.
1) The subwoofer is smaller & lighter with thinner wall thickness and no silver/black design. Saves cost.
2) The bass driver is smaller by an inch & have smaller magnet. Saves cost.
3) Jump from Class-AB amplifiers to Class-D with much less power. Saves cost.
4) Switching power supply instead of toroidal transformer. Saves cost.
5) No heat sink at the back of the subwoofer. Saves cost.
6) No master power switch & external fuse on the subwoofer. Saves cost.
7) Much thinner & shorter wires. Saves cost.
8) Satellites are ugly and use black plastic instead of glossy silver/black design with mesh cover of Z-2300 satellites. Saves cost.
9) Integrated controls with right satellite instead of separate control pod. Saves cost.

druze za te novce pravac pinaca, u novom sadu na najlon ili odakle si vec, a i KP i kupis pojacalo i zvucnike boli glava...

Da, bas cu na pijaci da kupujem zvucnike...
Cak i na pijaci ne verujem da mogu da kupim dobre zvucnike i pojacalo za 80eur.

Pa u principu možeš naći taj control 1 već za 50-ak eura i neko pojačalo za 30, što je sigurno svetolosnu godinu od bilo kog microlaba. Mada ogradjujem se, nisam čuo ni video ni jedan microlab.

A control 1 sam imao, ok su osetljivi, već sa 20w po kanalu može lepo da radi

Nazad
Vrh Dno