Šta je novo?

Zvucnici sa drvenim kutijama

Heechee

Čuven
Učlanjen(a)
15.06.2001
Poena
619
Koje zvucnike od 2.1 - 7.1 sistema za kompove (da ne bude predloga za neke home theater sisteme) preporucujete ali da imaju drvene kutije...

i naravno gde ih naci?

Hvala :D

Ne razumem zasto ti je toliko vazan materijal od koga su napravljene kutije?
Valjda je najvaznije da dobro sviraju makar bile i od papira. Probaj da chujesh vishe sistema, pa onda na osnovu cene i kvaliteta zvuka, pa tek onda ostalih karakteristika (materijal , izgled , proizvodjach i td.) odaberesh ono shto ti odgovara.

Heechee - nisi spomenuo sistem evrica jel 1.5.0 ili 2.0.0 ili 3.0.0 ? :D

Do 50e najbolje sto sam cuo je Creative P380 (40-45e). Veoma su glasni s'obzirom da su deklarisani na 12W sub i dva satelita po 6W, a pritom je zvuk kvaliteta boljih altec-a...

Cena recimo do 150 €

Znaci ne treba mi ultra turbo mega profi zvucnici ali je uslov da su drvene kutije i da se naravno cuje pristojno.

Omnik: Hvala :) provericu ih, btw znas li mozda gde ih ima (moze na priv)?

Ja sam ih uzeo ovde: http://www.eurolink.co.yu

Verovatno ima negde jeftinije, ako te ne mrzi da se cimas za 300din :)

Genius Home theatre 5.1 Deluxe definitivno

Cena bi trebalo da bude do 140 eurica, Ja ih imam godinu dana i situacija je sledeca:
Koristim ih kuci ne pored racunara vec pored TV, DVD, CD ... Naime svih 6 zvucnika su od drveta, a osetices to i kada ih budes nosio jer ukupna masa pakovanja je negde oko 26 kg. Vufer 10,5 kg snage 50W ako se ne varam proverice dihtovanje tvojih prozora vec na 30 d0 50 % snage zavisi od velicine prostorije, centralni ima: 2 srednjetonca i jedan visokotonac, prednja dva: srednjetonac i visokotonac i zadnja dva: sirokopojasni zvucnik. Snaga celog kompleta je oko 125W RMS (na kutiji pise 3600...). U Praksi to znaci: muziku kad slusam jedva podnesem da pojacam do 40% snage, a DVD do 50%. Sve preko toga je uznemiravanje sopstvenog organizma (a komsije misle da rusim nesto u stanu). Radi se o prostoriji od 17 kvadrata. Jos jedna stvar, sto retko koji komplet zvucnika ima (pored drveta), a to je: 5.1 chinch ulaz zatim 3 stereo ulaza i jedan ulaz zaracunar tj. sve u svemu mozes da priklucis 5 uredjaja u isto vreme. Jedina mana je sto kada menjas izvor zvuka to ne mozes da radis preko daljinca nego moras da odes do vufera i pritisnes prekidac. Pogledaj i Jazz Home theatre on isto deluje obecavajuce. Pozdrav :happy:

Re: Genius Home theatre 5.1 Deluxe definitivno

Ali Genius? :rolleyes:

veruj mi ja imam isto te zvucnike 5.1 genius home theter surround system
i zvucnicu su razvaljuju!! i ja sam bio skeptican kad sam video marku ali kad je lik odvrnuo zvucnike bilo je--> :boom: :boom: :boom:

inace zvucnici ovako izgledaju
genius51.jpg

A šta mislite o Xwave Theatre 5.1? Oni su isto drveni, veći su i koštaju nešto malo više od Geniusa i čini mi se imaju nešto malo bolji zvuk od njih. Evo i slike...

Ja imam dotične Genius skoro godinu dana i jednom rečju-prezadovoljan sam, pogotovo što imam visoke standarde za kvalitet zvuka... xex, pa ima i boljih, ali za te pare... pa još lepi na oko i drveni...

Sve u svemu, po meni je to dobra kupovina, a ti najbolje negde da ih čuješ i uporediš sa drugima pa sam proceniš...

Vrh Dno