Šta je novo?

Zvucnici i Monitor

vidakm

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Mozda ovo pitanje i nije direktno vezano za zvuk ali mi je vrlo bitno. Imam Mission 783 kutije i uskoro bi trebao da mi stigne 21' monitor pa bih morao da napravim mali razmestaj. Koliko treba da bude minimalno rastojanje izmedju kutija i monitora a da ne dolazi do magnetne interference. Zvucnici naravno nisu magnetno zasticeni a nemam bas puno manevarskog prostora.
Jos jednom izvinjenje za mozda neprikladno pitanje...

Pogresio si jedino sto si pitao a nije ti jos stigao monitor, kad signe stavi pa probaj i samo ce ti se kasti. Ovako otprilike mislim da je 10-tak + cm sasvim dovoljno.

Ok , ali u principu mi nije potreban monitor jer nisam mislio na vidljivo delovanje zvucnika nego na razmagnetisavanje koje bi usledilo nakon nekog duzeg perioda, uzrokovano nedovoljnim rastojanjem...
Ocigledno se nismo razumeli..

vidakm je napisao(la):
Mozda ovo pitanje i nije direktno vezano za zvuk ali mi je vrlo bitno. Imam Mission 783 kutije i uskoro bi trebao da mi stigne 21' monitor pa bih morao da napravim mali razmestaj. Koliko treba da bude minimalno rastojanje izmedju kutija i monitora a da ne dolazi do magnetne interference. Zvucnici naravno nisu magnetno zasticeni a nemam bas puno manevarskog prostora.
Jos jednom izvinjenje za mozda neprikladno pitanje...

Uzmi obican kanap-konac od oko jednog metra, na njega privezi jednu magnetnu iglu (namagnetisan ekser što manje mase - što tanji) od desetak centimetara i sam izmeri.

Otklon od jedno 30-takstepeni bi bio maksimalno dozvoljnen u tvom slucaju.

Znaci prodjes ovako improvizovanim viskom oko kutija koje su u akciji-sviraju nekom prosecnom glasnocom, a otklon igle treba da bude oko 30 ugaonih stepeni na minimalnom rastojanju. To sto izmeris bi trebalo da ostavi monitor na miru.

Hvala,
Nista bez domace radinosti :D
pozdrav...

Nazad
Vrh Dno