Šta je novo?

Zvucnici do 40-tak eura

acca

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2002
Poena
619
Kupio bih neke zvucnike do 40 eura. Sta mi preporucujete. I naravno gde ima po najpovoljnijoj ceni. Imam zvucnu SB Creative PCI 128.
Ja razmisljam o TEAC PM 260. Ima li nesto bolje u ovoj ceni?

acca je napisao(la):
Kupio bih neke zvucnike do 40 eura. Sta mi preporucujete. I naravno gde ima po najpovoljnijoj ceni. Imam zvucnu SB Creative PCI 128.
Ja razmisljam o TEAC PM 260. Ima li nesto bolje u ovoj ceni?

Hoces CAMBRIDGE 2100 2.1 za 45 €

Kasno, vec su Prodati

Dvoumim se izmedju nekoliko modela:
ALTEC 321E ~ 80 eura
ALTEC ATP3 ~ 70 eura
Logitec Z340 - ~ 60 eura
Creative Inspire 2.1 ~ 50 eura

Koje je najbolje resenje u odnosu na cenu?

acca je napisao(la):
ALTEC 321E ~ 80 eura
ALTEC ATP3 ~ 70 eura
Logitec Z340 - ~ 60 eura

Izmedju navedenog ja bih izabrao Logitech...

Philips rhytmic wave 310

:D

acca je napisao(la):
ALTEC 321E ~ 80 eura
ALTEC ATP3 ~ 70 eura
Logitec Z340 - ~ 60 eura

Kod mene je Z340 i sve pohvale za odnos kvalitet cena. Smem da se kladim da sviraju bolje od navedenih modela Alteca, a Inspire mu nije ni do kolena.

NEO

Pa za 40 e i ne mozes da uzmes neke opake zvucnike.Mozda bi trbalo da razmislis o neo 2.1 resenju.Oni su oko 40e,mozda koji dinar gore,ali za te pare imaju odlican zvuk.Mislim da imaju oko 20W RMS.Nije puno,ali znas kako kazu: Koliko para,toliko muzike!!!

Moze li neko samo da napise ukratko specifikacije tog Logitec Z340 modela?

olfrud je napisao(la):

Sta te konkretno zanima, uostalom mozes da pogledas i na zvanisnom sajtu Z340

olfrud je napisao(la):

Ukratko za te pare nista trenutno kod nas nema bolje:

35Hz -20.000kHz (gornju granicu, nisam ispitivao, ali ima podesivi bas sa kojim Teac ili Inspire ne moze da se poredi ni u ludilu)

35W snage, prave a ne nalepljene.(Tu bi mogla da se stavi primedba, ali da su ovi zvucnici jaci, ko bi kupovao Logitech jace modele 540 i 680 )?

Lose je :

idiotska LED za seljacki auto, koja probija stickere,

nema daljinske kontrole,

prekratak kabl izmedju satelita od 1.5m.

Cool, nego jos me samo zanima koliko je jak (RMS naravno) SW i koliko sateliti?

Na kutiji pise sledece

olfrud je napisao(la):
Cool, nego jos me samo zanima koliko je jak (RMS naravno) SW i koliko sateliti?

Subwoofer 20 watts RMS,
satellites : 13 wats RMS (2 x 6.5 W),
system frequency response 35Hz - 20kHz,
signal-to-noise ratio >85dB
Input impedansce >5.500 ohms.

Cool, nego nije mi samo jasno ako ima ukupnu snagu od 35W, a sw je 20 sa satelitima 13 to je 33?

U pravu si, samo tako se reklamiraju i porede sa tim parametrima u testovima.

PS
Mozda je to potrosnja struje zajedno sa pojacavacem i filtrima, a ?

uh, sad se mnogo dvoumim izmedju modela
altec lansing 321 i ovog logitec-a. Da li je neko cuo mozda oba modela, pa da me malo uputi?

olfrud je napisao(la):
uh, sad se mnogo dvoumim izmedju modela
altec lansing 321 i ovog logitec-a. Da li je neko cuo mozda oba modela, pa da me malo uputi?

A sto ih sam ne isprobas?
Stavi u dzep neki CD koji dobro poznajes i kreni u potragu. Ja ne bi nikad kupio neki zvucnik a da ga ne slusam bar pola sata sa poznatim zvukom.

Meni je pre par dana crkla linija tako da sam se odlucio za kupovinu zvucnika. I (posle razmisljanja i cackanja po netu od 3-4 sata) odlucio se za Logitech e sad...
dal za z340, z540 ili z640 odlucujuci ce biti finansijski faktor...to su manje vise isti zvucnici samo je razlika u broju satelita :wave;
Ukratko LOGITECH RULA (a i najlepsi su)

Ruku na srce, mislim da altec 321 lepse izgleda, ali ja ne marim za to. Nego i ovako tesko mogu da dodjem do navedenih zvucnika
(zr) pa kad bih narucivao (ili isao u ns) da pazarim, da cimam ljude da mi puste da cujem kako zvuci? mislim da usluge ovakvog tipa niko ne radi...

Pa i ja mislim da je najbolje zvucnike "cuti" pa pazariti ali isto tako mislim da tesko ko vrsi takve usluge.
Po Vasim predlozima vidim da je Logitech Z-340 u prednosti. Tako da cu verovatno njih i izabrati. Mada zavisi ko sta ocekuje od zvucnika. Ja npr. volim dubok bas, tako da mozda oni i nisu pravi. Ipak ih je najbolje cuti pa odluciti.

acca je napisao(la):
Ja npr. volim dubok bas, tako da mozda oni i nisu pravi. Ipak ih je najbolje cuti pa odluciti.

Onda skrati muke, na pravom si tragu, Z-340 ili Z-540. Bas do jaja (D)

zormanic je napisao(la):
Onda skrati muke, na pravom si tragu, Z-340 ili Z-540. Bas do jaja (D)

Evo danas sam uzeo Z-340 i prvi utsci su dobri. Prezadovoljan sam, mada malo se kajem sto nisam uzeo Z-540 jer imam Creative SB 4.1. a bili su skuplji nekih 20-ak eura. Ali posle J nema K , sem u azbuci.

acca je napisao(la):
Evo danas sam uzeo Z-340 i prvi utsci su dobri. Prezadovoljan sam, mada malo se kajem sto nisam uzeo Z-540 jer imam Creative SB 4.1. a bili su skuplji nekih 20-ak eura. Ali posle J nema K , sem u azbuci.

J*** ga , ti lepo napisa do 40 € , i mi se na toj zadrzasmo ?!?

zormanic je napisao(la):
J*** ga , ti lepo napisa do 40 € , i mi se na toj zadrzasmo ?!?

Pa da ali u medjuvremenu se skupilo jos malo para.
Evo posle malo detaljnijeg "slusanja" mogu pohvaliti izuzetno dubok bas (to je ono sto ja volim) ali visokotoncima nisam nesto zadovoljan, ima malo suma. Takodje zamerka je sto na visokotoncima nema kontrola za smanjivanje odnosno pojacavanje njih samih (kao na wooferu npr.) nego samo za kontrolu jacine zvuka celokupnog sistema.

Vrh Dno