Šta je novo?

Kućna multimedija Zvucnici do ~150e za sve pomalo

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Grunt

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
690
Crkli mi danas Altec 2.1 zvucnici posle vise od 10 godina vernog sluzenja RIP :D

Trebaju mi novi koristio bi ih za sve pomalo, gaming/muzika/filmovi. Nisam audiofil nikakav, treba mi samo da je zvuk prijatan i da ima barem malo basa kada pustim neku elektroniku da nije tanka :D

Anyways sveo sam izbor na jedne od ova tri Edifier modela, bukvalno podeljenja misljenja na netu pronalazim, nemam pojma koje su tacno razlike totalni sam noob kod zvuka.

Edifier R1280/R1700/R1885 sva tri modela imaju par podmodela koliko vidim razlike su da li imaju opticki ulaz/izlaz za bass, ne bi trebalo da ima razlike u zvuku.

Svaki savet dobrodosao :)

Poslednja izmena:
Ako si imao 2.1 sistem teško da ćeš dobiti isti/približan bass sa 2.0. Tako da juri neki 2.1 isto.
Imam edifier s350db koji je ODLIČAN i pored drugog sistema od 2k evra. Ali je preko budzeta, vidi da l imaju negde polovni

taj S350db je u rangu 350+€ u radnji 😁

u željeni rang upadaju Logitech Z533
imao sam ovaj model nakon Altec Lansing 221. Z533 su bolji zvučnici, mada su i viša klasa u odnosu na 221

Bolje onda 2.0 edifier nego bilo koji logitech makar bio i 2.1. Ako ceni zvuk iole, ako mu je bas svejedno onda moze i logitech taj

Te Logi sam prvo gledao, al su mi se smejali audiofili :D Kontam da ako su mi ovi Altec V2721 bili super (a jesu :D) kontam da me ti Logi ne bi razocarali ?

Po meni bolje i los 2.1 nego dobar 2.0.

Jednostavno sa 2.0 fali spektar zvuka (bass) koji daje onaj 1 u 2.1.
Zavisi za šta. Na kraju najbolje da ode do gigatrona npr(imaju najvise izlozenog) i proba.
Edit: hteo sam i bolje od s350db pa sam uzeo logi z906(tad je edi bio 30k a logi 50k). Nije mu ni blizu logi, vratio sam ih isti dan

Crkli mi danas Altec 2.1 zvucnici posle vise od 10 godina vernog sluzenja RIP :D

Trebaju mi novi koristio bi ih za sve pomalo, gaming/muzika/filmovi. Nisam audiofil nikakav, treba mi samo da je zvuk prijatan i da ima barem malo basa kada pustim neku elektroniku da nije tanka :D

Anyways sveo sam izbor na jedne od ova tri Edifier modela, bukvalno podeljenja misljenja na netu pronalazim, nemam pojma koje su tacno razlike totalni sam noob kod zvuka.

Edifier R1280/R1700/R1885 sva tri modela imaju par podmodela koliko vidim razlike su da li imaju opticki ulaz/izlaz za bass, ne bi trebalo da ima razlike u zvuku.

Svaki savet dobrodosao :)
Možda su dotrajali samo elektroliti (nekad i samo jedan crkne) a njihova zamena nije skupa i komplikovana... Šteta bacati zvučnike kojima si bio zadovoljan, ako im ima spasa za male pare.

@milos0888 jesi li imao priliku da čuješ Z533?
Z906, koji si imao, je 5.1 sistem predviđen za gledanje akcionih filmova i igranje akcionih video igara. THX sertifikat u praksi znači to 😁
Kontam da ako su mi ovi Altec V2721 bili super (a jesu :D) kontam da me ti Logi ne bi razocarali ?
moguće da si u pravu. koliko vidim, ovi Altec se (samo cenovno?) porede sa Logitech Z333, model koji je slabiji (klasa ispod) od Z533

Poslednja izmena:
Ja dugo tražim neke hifi zvučnike koji bi mogli da zamene bose acoustimass 5 a da nisu previše skupi. Ne zvuče više kao pre 20 godina, ništa nije crklo ali nije više to to.

Možda su dotrajali samo elektroliti (nekad i samo jedan crkne) a njihova zamena nije skupa i komplikovana... Šteta bacati zvučnike kojima si bio zadovoljan, ako im ima spasa za male pare.
Odneo sam ih danas do majstora :) Ako ih uspe opraviti ja cu biti happy. Al reko ajde da se raspitam sta ima da se kupi ako budem morao.

Pre nekoliko dana sam rešio da pređem sa Cambridge Soundworks 5.1 sistema koji mi je radio preko 20 godina na nešto drugo.
Cambridge još uvek radi, ali mi količine kablova smeta, a i 5.1 mi realno više ne znači.
Uzeo sam R1280 u outlet G radnji za 8000 dinara i mogu da reći da sam za te novce zadovoljan.
Povezao sam PC I Mac, zvuk sasvim korektan. Naravno nije kao sistem koji ima vufer, ali oslobodio sam se gomile kablova...
Tako da moja preporuka ide za ove zvučnike ukoliko se povoljno nađu.

Ја сам истраживао исти ценовни ранг и за нешто мање пара узео "PreSonus Eris 3.5" али прве генерације, и мени је ово екстра.
Јесте да не може да се пореди када чујеш уживо, али можда да одслушаш пар снимка на нету, можда те изненаде као и мене.

Zvucnicima su digli cene kao da su od zlata , a kvalitet za gomilu modela " krs krs krs "

Ako niste sigurni sta kupujete - obavezno online , pa ako vam se ne svide vratite ih

Vrh Dno