Šta je novo?

Zvucna sa optickim izlazom

padawan

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2003
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 3700x & AMD Wraith Prism RGB
Matična ploča
MPG X570 Gaming Plus
RAM
32 GB Kingston Fury RGB
GPU
Sapphire Radeon RX6800 16GB
Storage
SSD 512 + 2TB Kingston MV2
Zvuk
Logitech G560 RGB
PSU
FSP HYPER K PRO 700W 80 Plus
Kućište
MSI Mag Forge 100R RGB
Monitor
HP x24x 24"
Miš & tastatura
Razer's Basilisk V3 + Huntsman Mini
Laptop
Corporate's Lenovo Thinkpad
Tablet
Ipad Pro 12.9 M1
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A52s
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 4
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba mi preporuka za zvucnu kartu sa optickim izlazom. Posto bih je povezivao sa DVD risiverom koji ima opticki ulaz, pretpostavljam da sam kvalitet zvucne karte nije ni bitan jer bi risiver obradjivao zvuk a opticki kabl samo sprovodio signal do risivera, pa bi mi odgovaralo sto jeftinije resenje. Bacio sam oko na Sound Blaster Xfi Surround 5.1 USB karticu ali je ona oko 70e i pritom, mada to sad i nije toliko bitno, negde sam procitao da je bazirana na znatno jeftinijoj Xfi Xtreme Audio a ne na Xtreme Music tehnologiji.

Mozda bi takodje postojalo neko privremeno jeftinije resenje sa povezivanjem dva uredjaja (PC i Xbox360) na jedan AUX fono ulaz u risiveru, sa nekakvim RCA spliterom ili switchom...

Prvo resenje nema pravi opticki izlaz, nego nekakav deljeni 3.5mm digitalni, kao i xtreme music, koji sam imao par meseci i prodao. Kako uopste to radi, pretpostavljam da ima mogucnost da se bira da li ce se koristiti mic ili digitalni izlaz preko drajvera, a da je povezivanje sa toslink ulazom moguce preko nekakvog adaptera...

Drugo resenje je preskupo ako bi kartica samo sprovodila signal do risivera, dakle interesuje me prvenstveno sto jeftinije resenje. 70-tak evra za externu Xfi i nije bas toliko preskupo, ali bih ipak da prodjem jeftinije ako je moguce, a ako je stvarno samo prepakovan xtreme audio ispada da dajem 40e za opticki izlaz, i USB konektivnost koja mi ne treba.

Alternativno, mogao bih da uzmem i VGA kabl za Xbox sa optickim audio izlazom, koji bi kostao oko 2000 din, i ostavim PC prikljucen na fono audio u risiveru, ali time bih imao samo stereo i mogao da zaboravim na 5.1 zvuk u HD filmovima (DVD-jeve mogu da gledam direktno preko risivera), a i kvalitet zvucnog izlaza na integrisanoj nije bas vrhunski.

Upravo sam se setio jos jednog potencijalnog resenja - maticne ploce sa digitalnim audio izlazom. Nazalost moja ploca to nema, samo njena ultra verzija, ali bih prodajom ploce i kupovinom one sa optickim prosao mozda i najjeftinije.

Misljenja, preporuke? :)

Postoje neke revizije Gamera sa optickim izlazom. Za encodovani materijal poput MKV i DVD sa DD i DTS materijalom nije bitna zvucna ako imas ext decoder, znaci moze i integrusa ali za DivX i mp3 je X-Fi itekako pozeljan.

Pa jeste mi bitan MP3, ali zar ne ide obrada zvuka preko risivera u svakom slucaju?

Ne znam zasto je kod nas Creative 5.1 Surround USB tako skup, na netu je manje od 60$. Sta mislite o toj karti, opcenito? :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno