Šta je novo?

Zvucna karta

Xonar DX ima opticki izlaz? Kako je bio povezan Xtreme Music?

Inace, misljenja o kristalajzeru su cesto vrlo razlicita, nekima se svidja, drugi bi ga zabranili...

Da, dobija se toslink konektor. Xfi je bila vezana analogno. Nebitno je jer je i xonar bio proban analogno i otresa creative ko slinu. Druga stvar je što je drajver težak samo 20 i kusur megabajta za razliku od creative bloatware-a. Uz drajver ide i besplatan DD Live

Jer mozes da mi kazes kako taj Xonar obavlja posao u igricama?
Ne mislim na neke sad najnovije posto ih ne igram(nemam komp za njih xD ) nego npr cs,pes,warcraft....posto planiram da je kupim,pa bih voleo da cujem necije misljenje.

Jer ima ova karta u bench shopu?

Kvalitet zvucnika i diskretna zvucna?

Planiram da kupim Asus Xonar DS na koju bi zakacio Logitech Z-4 2.1 sistem, pa me interesuje da li ce razlika u kvalitetu zvuka biti vredna investicije (~4000 dinara) u odnosu na klasicno integrisano (Realtek) resenje?

Pa moderatore prevrni nekoliko aktuelnih tema i naci ces odgovor, inace da. Sve je oblje u odnosu na integrusu i vredi vise. Da li vredi 4k din? Zavisi od tebe.

Evo mene ponovo.Evo trebao bi danas da idem da kupim zvucnu ali sad sam u jednoj dilemi.
Naime dvoumim se izmedju ova dva modela:ASUS Xonar D1/A i ASUS Xonar DX/XD/A
E sad zanima me da li postoji neka razlika izmedju ova dva modela ili su u sustini skoro isti,tj daju isti kvalitet zvuka?

To su identične karte. Jedna je pci a druga pci-e

A ima li neke razlike izmedju pci i pci-e.Sory sto postavljam ovako glupa pitanja,ali volim da se pre bilo kakve kupovine dobro informisem,ako nisam bash dobro upoznat sa tim sto kupujem.Ploca je ASUS A8N5X

Ima pci x bi trebalo da ima malo manju opterecenost procesora a i ostane ri jedan vise pci slot u koji mozes da nabodes nesto korisno sto ne postoji u pci x standardu

Evo uzeo sam pci-e.Kad stavim javljam kakva je u odnosu na integrushu

Evo upravo sam probao da vidim kako radi i mogu vam reci da sam odusevljen.Znaci stvarno je mnogo bolje u odnosu na integrsianu bez ikakvih podesavanja trebace mi malo vremena dok ja to sve skapiram. :D

Poslednja izmena:
da ne otvaram novu temu. :)

pazario sam pre neki dan asus xonar dx. kartica je starno vrh i odusevio sam se sa zvukom na mojim genius 5.1, nisam znao da mogu ovako dobro da sviraju. :d

ali imam jedan mali problemcic. prikopcao sam genius na 5.1, u software-u za asus sam podesio audio chanel: 6chanel, sample rate 48khz, analog out 5.1 i sad kad slusam muziku samo mi radi woofer i frontovi, centralni i sateliti ni da pisnu. :wall: tj i woofer nije radio dok nisam ukljucio opciju flex bass. a kad stavim audio chanel na 2 chanel onda rade i sateliti i centralni. ali koliko znam to nije onda 5.1 zvuk nego je kao da sam ga prikopcao samo na stereo, ako se ne varam. :) kad odem u sound u control panel i na configure prikaze mi samo kao da sam ga prikopcao na stereo a ne na 5.1. a kad namestim na configure da je na 5.1 opet ista prica. :wall:

e sad jel posotji neka mogucnost i sta sve treba da namestim, uradim da kad je audio chanel: 6 chanel da mi rade i sateliti i centralni? :)

:wave:

tu opciju imam samo kad stavim audio chanel: 2chanel. jel onda sa tom opcijom dobijam 5.1 zvuk i ako je namesten na audio chanel: 2 chanel? ili opet je samo stereo, msm meni opet onda u sound-u windows prepozna kao stereo.
nije valjda da moram non-stop to da prebacujem kad hocu da slusam muziku, pa kad hocu da namestim da gledam filmove da stavim 6 chanel ili ne?

Ne znam, meni je stereo karta a kad preko SPDIF salje bitstream onda AVR sam radi posao.

Kupio bih novu zvučnu koja bi služila samo za slušanje muzike, pa je odluka pala na Asus, samo imam dilemu izmedju Xonar DS i D1.
Kombinacija koju trenutno imam je SB Live 5.1 Digital i Genius 5.1 3600, pa me zanima da li se isplati malo skuplja D1, tj da li se na mojim zvučnicima može primetiti razlika? (slušam uglavnom 'kvalitetniji' mp3 i nešto manje flac)

@stolex
ako slusas mp3 ili bilo sta sto je stereo, za audio chanel stavi 2chanel
tu se menja od zavisnosti od izvora, ako recimo gledas neki film koji ima 6 kanala onda stavis 6chanel
tako da za sve sto je izvorno stereo, ostavi tu 2 kanala, pa onda koristi prologic da to prebaci u 5.1

Aha ok, razumeo sam sad. :)
E samo ako moze jos da mi se i odjasni za sta sluzi flexx bass sta se sa njime postize i sta znaci lfe cross over frequency i lagre ili small na zvucnicima? Takodje me interesuje za sta sluzi dsp mode i kad se to koristi kao i smart volume? :D

:wave:

smart volume nikad
dsp su ti oni dolby (i/ili dts) efekti, kada na primer ukljucis neki mod, film, igre... tu ti se ispise sta se koristi
flex bass bi trebalo da pravi neki privid basa kada se koriste neki zvucnici sa slabim/nikakvim, sta li, ne koristim to, ruzno zvuci

dali je bolje d akoristim sb 0060, ili da koristim integrisanu na plocu, imam dfi dk p45...?

Vrh Dno