Šta je novo?

Zvucna karta i OPTIKA

vidor

Slavan
Učlanjen(a)
17.08.2007
Poena
345
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdravljam vas!

Evo da opisem moje interesovanje! Nedavno sam pazario komp za multimediju,zvuk prosledjujem preko koaksijalnog optickog kabla na kucni bioskop.Pojacalo Yamaha RX-V 757
I sada imam dilemu sledece prirode! Dolby digital,DTS funkcionise besprekorno.
Pitanje moje se odnosi na EAX 4.0 ili 5.0,kada vec postoji u igrama mora da je mnogo veci dozivljaj (collin dirt,fear itd )
Ako kupim recimo X -FI audio karticu,da li ona radi dekodiranje EAX stvari i prosledjuje dekodirano kao DD ili DTS recimo? (mislim samo na opticku konekciju) ili cu imati i dalje kao sa integrisane kartice?
Googlao bi ja,samo sto je toliko specificno pitanje da ni sam ne znam kako da ga googlam :d

Nijedna Creative karta to ne radi...

Ponavljam se po 5. put :), al' to je imao SoundStrom na NForce2 plocama i to je to. Pored toga neke bash skupe i egzoticne zvucne karte koje nisu predvidjene za igranje. Ne gine ti povezivanje analognom vezom, gomila kablova i multi-ch input na receiver-u.

Poslednja izmena:
Hvala,trazio sam i po forumu sry jos jednom!
A gomila kablova ne dolazi u obzir....losiji zvuk itd...cekam sledecu generaciju ;)

Ma no frx. Nisam to pomenuo zbog tebe, nego cu nekome vec dosaditi. :)

Pazi, multi multi-ch inputi na Yamaha-i su odradjeni kvalitetnije od svih ostalih analognih inputa (logicno je: sluze za SACD/DVD-Audio i buduce HQ standarde), tako da sa dobrim analognim interkonektima to moze sasvim OK da zvuci. Yamaha, BTW, nema nesto extra odradjen DAC (losiji je, recimo, od onog na M-Audio Audiophile 2496 karti), tako da ne gubis mnogo takvim povezivanjem. Imam Yamaha-u RX-V657, pa ti je info iz prve ruke. Da se razumemo, isto vazi i za receiver-e ostalih proizvodjaca iz te klase.

Poslednja izmena:
A "integrisana" zvucna na ati 2600 karticama? Nisam jos gledao da li ima (sigurno ima) neki adapter sto pretvara HDMI na opticki izlaz samo za zvuk? :D
Filozofiram verovatno ali kada vec imam...

Poslednja izmena:
Problem je u tome sto multichannel signal treba da se kodira u DolbyDigital (AC3) u realnom vremenu...

Nijedna Creative karta to ne radi...

Ponavljam se po 5. put :), al' to je imao SoundStrom na NForce2 plocama i to je to. Pored toga neke bash skupe i egzoticne zvucne karte koje nisu predvidjene za igranje. Ne gine ti povezivanje analognom vezom, gomila kablova i multi-ch input na receiver-u.

Ne mora da bude skupa. CMI 8768+ čip radi ac3 realtime encoding. (obrati pažnju na +)
npr. Terratec Aureon 7.1
Ja sam je našao na ebayu za 25eur

WOW hvala,nasao sam neki artikal za (mene nepoznatu) marku zvucne kartice,ali podrzava DOLBY DIGITAL LIVE u sustini je ta tehnologija meni potrebna!
Sacekacemo CREATIVE da izbaci novu karticu sa tom tehnologijom ili ASUS se isto lepo zdao u zvucne vode!
Ako budem nabavio napisacu vam iskustva!
Jos jednom hvala svima puno ste mi pomogli!

@dag
Uspavah se u poslednje vreme... Hvala za info. ;)

BTW, ne svidja mi se review... :-/
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=30705
Nadam se da je sa novim driver-ima sve OK...

Ja sam zadovoljan karticom. Taj bag sa prebacivanjem stereo <-> ac3 i dalje postoji, ali samo ako nešto svira u trenutku kad se prebacuje. I nije neki problem navići se da stopiraš zvuk na plejeru pre prebacivanja. To i ne radim tako često, samo kad clušam cd-ove. Uglavnom radi u ac3 modu.

btw šteta što su jako retke kartice sa cmi 8788 čipom koji ima i dts realtime encoding.

Vrh Dno