Šta je novo?

Zvučnike servisirati ili menjati

dusko_m

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
660
Niej neka vrhunska klasa. Acoustic Energy Linear One. Imam ih od ranih 2000. Na jednom od njih, pre par nedelja, počinje da se čuje primetna distorzija. pa se naprasno izgubi. pa juče krene ponovo. pregeldam koliko mogu i ustanovim da jedan drajver "drlja" kada rukom pokušam da mrdnem membranu. rasturim sve i vizualno utvrdim da se centrator odlepio od cilindra sa namotajima. manipulacija membranom napred nazad i odjednom upadne u položaj u kojem nema češanja. trenutno normalno radi, do kad će, ne'se znaje.
šta mi je činiti? naći nekoga ko bi se petljao da zameni centrator? tražiti zamenski drajver? aminovati gubitak i pazariti novi par?

Ja bih tražio nekoga, ako ih imaš već dvaes godina, znači da ti odgovaraju....
Nisam mnogo verziran, al čini mi se da je to banalna operacija za nekoga ko servisira zvučnike.
Čeknider malo, da dođu ovi audiofili, oni sigurno znaju ko to radi.

Ја немам поверења у сервисирање звучника. Или сам само налетео на лошег мајстора.

'97. сам Елаков звучник, коме је изгорео бас, носио на поправку, и кад ми се вратио, то није био исти звучник. Центратор није постављен како треба, па је цилиндар са намотајима чешао ивице и правио звучну дисторзију.

Да не причам да тај бас није био у фази са оригиналним (неизгорелим), вероватно јер намотаји на цилиндру нису погођени како треба. Тако да је и индуктивност намотаја промашена.

Све у свему, једно јако лоше искуство.

Али, то је моје искуство, не значи да ће и теби бити тако, поготову ако знаш неког поузданог сервисера.

Da, Vlada sa Dorcola je prava adresa za servisiranje zvucnika. Ima ih jos koji rade po Beogradu ali jedini kojem bih dao svoje zvucnike u ruke je on i mozda Branko Kasikovic iz Zemuna. Ako nisi iz Beograda mozes se dogovoriti da mu posaljes zvucnik.

@zek @Aca piše mu u profilu da je iz Beograda (Novi Beograd, blok 61) 😀

I Siniša (SineVoice) radi servisiranje zvučnika, mada retko i mora zvučnik da mu se svidi da bi ga uzeo u rad. Kolegi je sredio 40+ godina stare zvučnike sa neke Sony HiFi linije. Doduše, trajalo je malo duže, ali vredelo.
Pozdrav

I Siniša (SineVoice) radi servisiranje zvučnika, mada retko i mora zvučnik da mu se svidi da bi ga uzeo u rad. Kolegi je sredio 40+ godina stare zvučnike sa neke Sony HiFi linije. Doduše, trajalo je malo duže, ali vredelo.
Pozdrav

Ne bih ga bas preporucivao, meni je ostetio membranu na jednom zvucniku, mom kumu nije zadovoljavajuce uradio zvucnike, nije mi ostao u dobrom secanju. Sa Vladom nikada nikakav problem. Posteno, korektno i povoljno uvek.

Neša Napijalo?
Ako i dalje radi servis, pošto je dosta zauzet oko Acinih RAAL ribona, pošto se Aca posvetio razvoju slušalica.

I moja preporuka za Vladu sa dorcola, vise zvucnika reparirao kod njega, uvek sve kako valja.

epilog... zvučnik bio kod Vlade. centrator zalepljen... valjda nema lako da se nađe zamenski u toj dimenziji tako da je stari repariran. svira ko nov. 1500 dindži

Е, нека ти је срећно слушање, бар још 20 година 😉

Nazad
Vrh Dno