Šta je novo?

Kućna multimedija Zvučnici Logitech vs Edifier

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

milos0888

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2013
Poena
305
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 9 7900
Matična ploča
Asus TUF Gaming B650 PLUS WIFI
RAM
64gb DDR5 6000Mhz
GPU
RX 9070 XT
Storage
Samsung 970 1tb, 3xhdd
Zvuk
Marantz nr1510+ Polk R200+ 2x Fosi monoblok
PSU
Corsair RM850X
Kućište
Antec C8 Curved Wood
Monitor
LG 43' 4k
Miš & tastatura
Logitech MX
Laptop
Macbook Air M3
Mobilni telefon
Iphone 15 pro
Pametni uređaji
Apple watch SE-Huawei GT4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Trenutno ima Edifier s350db, sa kojima sam prezadovoljan u svakom pogledu već godinu i jače. Sad otac gleda da uzme neke takve i ja reko da mu dam moje a da ja uzmem neke još bolje. Tu sam gledao Logietch z906? Mislim da je edifier klasa iznad logitecha ali kakva su ova dva modela u poređenju? Na Eedifier kad odvrnem na max zvuk je i dalje kristalno jasan bez ikakvog šuma, distorzije i probijanja. Da li to može da se očekuje i od ovog z906?

Trenutno ima Edifier s350db, sa kojima sam prezadovoljan u svakom pogledu već godinu i jače. Sad otac gleda da uzme neke takve i ja reko da mu dam moje a da ja uzmem neke još bolje. Tu sam gledao Logietch z906? Mislim da je edifier klasa iznad logitecha ali kakva su ova dva modela u poređenju? Na Eedifier kad odvrnem na max zvuk je i dalje kristalno jasan bez ikakvog šuma, distorzije i probijanja. Da li to može da se očekuje i od ovog z906?

Ne znam kojim budžetom raspolažeš ali ako je 150+ evra razmisli o paru pasivnih zvučnika i nekom jeftinom pojačalu od 50-60e (verovatno ima na KP i definitivno kod Kineza). Imaćeš flexibilniji i verovatno kvalitetniji sistem od Logitech i Edifier ponude slične cene...

Ne znam kojim budžetom raspolažeš ali ako je 150+ evra razmisli o paru pasivnih zvučnika i nekom jeftinom pojačalu od 50-60e (verovatno ima na KP i definitivno kod Kineza). Imaćeš flexibilniji i verovatno kvalitetniji sistem od Logitech i Edifier ponude slične cene...
400-500e ali bih out of the box

Poslednja izmena:
@jurodivi može, slažem se. no, @milos0888 hoće gotovo rešenje (out of the box) a ne da pogađa kombinacije pojačala i zvučnika i da ih podešava.

Može, ali to i više košta. Na primer, imaš pojačalo koje u svojoj klasi je odlično za 200€, isto tako i zvučnike za 300€. Kombinacija je odlična za 500€. Out of the box , da zvuči kao ova kombinacija košta oko 800€ i više. Zato se na više mesta prate recenzije uređaja, jer kao i mi kod hardvera, može da se probere dobro , cena - kvalitet.

Za 500 evra može da gleda neki jači Edifier 2.0 sistem, tipa S2000MKIII.
Mislim da bi im falilo basa jer su 2.0, volim i njega da čujem.
Može, ali to i više košta. Na primer, imaš pojačalo koje u svojoj klasi je odlično za 200€, isto tako i zvučnike za 300€. Kombinacija je odlična za 500€. Out of the box , da zvuči kao ova kombinacija košta oko 800€ i više. Zato se na više mesta prate recenzije uređaja, jer kao i mi kod hardvera, može da se probere dobro , cena - kvalitet.
Nije problem pojačalo i pasivni zvučnici ali o tome nemam nikakvu ideju ni predstavu šta da gledam. Za to jedino ako mi neko od vas bukvalno pošalje linkove proizvoda koji se uklapaju i pobeđuju ove aktivne sisteme...

Ako bi ti falilo basa sa S2000, pnda nijedan 2.0 sistem u tom cenovnom opsegu nije za tebe.
pretpostavljam da bi, nisam ih čuo i ne mogu da tvrdim. Imao sam microlab solo7c koji su 2.0 takođe i falilo je

Da li kod nas negde može da se posluša S2000MKIII

@vladat1 možda u G###t###-u gde je taj model na popustu, samo 53K dinara
Screenshot_2023-10-04-15-38-25-277_com.android.chrome.jpg

Danas stigli Logi z906 na probu, imaju dosta jači bas tj. sub. Sve ostalo, glasnoća, jasnoća, srednji i visoki tonovi idu na stranu s350db.
Dobio sam preporuku od drugara za par JBLs 305, Arturia Minifuse DAC i Eris Sub8 za sub. Taj komplet je oko 630e u domaćim radnjama. Je l bi ste izmenili nešto?

Možeš da potrošiš manje za DAC (koji ti i nije potreban) i uzmeš neko jeftinije pojačalo...
Koje pojačalo bi preporučio? I monitori u sub su aktivni, u ovom slučaju pojačalo služi da ih spoji i poveže sa računarom? Da li bih to pojačalo kasnije mogo da koristim i za pasivne zvučnike?

Vrh Dno