Šta je novo?

Zvučnici Infinity Alpha 50

misanis

Zapažen
Učlanjen(a)
22.08.2022
Poena
11
Pozdrav svima,nemam nekog iskustva sa zvučnicima,resiveri/pojacala,informisao sam se malo po netu,pa bih da pitam i vas ako neko može da pomogne.
Kupio bih Infinity Alpha 50 zvucnike podnostojeće,odnos cene i kvaliteta koliko sam nasao na netu je ok,ali zelim da znam da li neko ima iskustva sa ovim zvučnicima,tj.neki savet ,koliko je moj odabir dobar,cene se kreću od 200-350e,za par.
I glavno pitanje koji resiver upariti sa ovim zvučnicima,da li potrebno posebno pojacalo i zaseban player.(o ovome nemam blage veze)
x700A50b-f.jpeg

• Infinity Alpha 50 by Harman
  • video-shielded​
  • bass-reflex​
  • frequency response 35-22,000 Hz (±3dB)​
  • 8-ohm impedance​
  • sensitivity 91 dB​
  • handles up to 200 watts​
  • black ash vinyl finish​
  • dual 5-way binding posts​
  • 9-7/8"W x 39-3/8"H x 13-13/16"D​

Neverovatno, imao sam iste davno, uz Alpha Centar, Alpha 20 kao back zvucnike i JBL PB10 SUB.
To je tada sve terao Harman Kardon AVR2000. To je bilo moje prvo iskustvo kucnog bioskopa.
Iskreno, veoma skromno iskustvo, obzirom da je kvalitet zvuka bio prilicno soromasan, osim sto je buke bilo za izvoz :), a to nam je u tom trenutku bilo vise nego dovoljno :).
Iskreno nemam preporuku za bilo sta od pojacala, osim mozda nesto iz iste kuce Harman.
Neka ti to bude prvo HIFI iskustvo, a onda lagano ucenje i nadogradnja.

Za zvučnike ti je naravno potrebno stereo pojačalo.
Šta će ti biti izvor zvuka?
Šta si mislio pod ”zaseban plejer”?
Izvor zvuka resiver,koliko sam guglao surround resiveri imaju citace svih medija plus izlazne potove,pod "zaseban plejer" mislio sam pojacalo plus neki plejer za citanje medija (cd,usb itd), nadam se da nisam pobrkao stvari,meni je bitno da resiver isprati zvucnike u kvalitetu

Risiver nije izvor zvuka (sem ako slušaš samo radio sa risivera).

Na koje medije misliš?
Šta su ti izlazni potovi?
Gde se tebi nalazi muzika - PC, CD, telefon ?
Na medije npr(cd,usb,tel,tv)
Izlazni port, izvinjavam se (hdmi,usb),i koliko su uopste bitni
Meni trenutno izvor zvuka bi bio PC,CD,telefon.
To ja i ne kapiram,da li je bolje uzeti
pojacalo+izvor zvuka (recimo plejer istog proizvodjaca kao i pojacalo)
pojacalo+izvor zvuka (pc,telefon,tv itd)
resiver + izvor zvuka (sve gore pobrojano)
ako me uopste razumes,ja sam do sada imao 5.1 genius,preko kompa
,veruj da ja nzm osnove, kako da pitam

Шта желиш, стерео или суроунд?
Модерни рисивери имају све у себи. Звук радио станица са интернета, музички стриминг сервиси, репродукција музике са усб (хдд) меморије или са мреже итд.

Шта желиш, стерео или суроунд?
Модерни рисивери имају све у себи. Звук радио станица са интернета, музички стриминг сервиси, репродукција музике са усб (хдд) меморије или са мреже итд.
Nzm sta zelim,koja je razlika izmedju stereo i surround?
sto znaci, ako bi uzeo moderniji risiver,koji obezbedjuje dobar kvalitet zvuka gore navedenim zvucnicima,(ja sam ih birao,po recenzijama sam dosao do njih),to bi bilo to.
Da li postoji pravilo kako se bira risiver,da li je bitno da se upare proizodjaci,shvatio sam da zvucnike od 8 oma prati risiver te omaze,veliki izbor, razlicite cene a ja nemam nikakvog iskustva

Da li postoji pravilo kako se bira risiver

Osim što treba da se ispoštuju minimalne specifkacije sa zvučnika, neko nepisano pravilo je da se uređaj (pojačalo, risiver) proba. Naravno, u većim gradovima je ovo lakše izvodljivo. Ako nemaš uslove za to, kao ja na primer, onda čitaš i pokušavaš da stekneš neki utisak na osnovu iskustva drugih. Ja ne mogu da ti pomognem oko Risivera, ali mogu da ti predložim da se igraš Narandžastim kablovima, sa povezivanjem zvučnika.

Nazad
Vrh Dno