Šta je novo?

Periferni uređaji Zvučnici 2.1 do 100 evra

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Lost GhOsT

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2004
Poena
630
Altec Lansing VS4121 je odsvirao svoje, a i služio je skoro 15 godina... Šta predlažete kao zamenu za nekih ~100 evra ?

neki Edifier, eventualno Logitech Z533

Zamenio sam isti Altec Lansing model sa Microlab FC330 zvučnicima. Trebalo bi da mogu da se nađu za 65-70 evra u domaćim radnjama. Iako su Altec Lansing VS4121 odlični zvučnici, više mi odgovara Microlabov zvuk. Nekako je manje "napadan" i lakše mi je da podesim bas po svom ukusu (VS4121 kao da su oduvek imali višak basa, želeo ja to ili ne). Kod FC330 mi je mana što su sve kontrole i priključci (kao i on/off prekidač) na sabvuferu, pa ako zatreba nešto od toga ume da bude nepraktično.

^ Da li ih možda neko koristi u kombinaciji sa TV-om?
Čuo sam ih više puta, jasno mi je da za te pare teško da ima boljih, a i da su generalno zvučno bolji od soundbar-a. Ali praktičnost takve kombinacije je upitna.

@hsv.stoned
Nažalost, nisam povezivao FC330 sa TV-om, pa ne mogu da kažem kako bi ta kombinacija funkcionisala.

@Lost GhOsT
Meni te kontrole na sabvuferu povremeno dosta smetaju. Zbog toga sam jedno vreme razmišljao da zamenim FC330 sa nekim 2.0 zvučnicima.

Ne znam koliko ti je bitan sabvufer... Dobio sam preporuku za Edifier MR4 i Edifier R1700BTs (nijedne nisam imao prilike da čujem), a vidim i dosta pozitivnih recenzija na različitim sajtovima. Naravno, bas nije na istom nivou kao kod pomenutih Microlab ili Altec Lansing modela (R1700BTs bi trebalo da ima bolji bas), i R1700BTs su nešto većih dimenzija. MR4 su 100-110 evra, dok su R1700BTs oko 120 evra. Jedino što ih nema po domaćim radnjama (ako ti je to uopšte bitno).

^ Da li ih možda neko koristi u kombinaciji sa TV-om?
Čuo sam ih više puta, jasno mi je da za te pare teško da ima boljih, a i da su generalno zvučno bolji od soundbar-a. Ali praktičnost takve kombinacije je upitna.
Koristim ja, zadovoljan sam dobijenim. Kod mene vezano tv --> optički kabl --> Fiio D03k Taishan --> Microlab.

Zar nemas 3.5mm output na TV-u, pa si morao spajati preko DAC-a? Zar je moguce da se osjeti razlika.🤔
Imao sam već fiio pa eto našao sad ovde primenu. A prvobitno mi je umesto tv-a optikom bio povezan eon box -- fiio - fc330 a eon box nema 3.5mm out.

Nazad
Vrh Dno