Nedjo je napisao(la):
Ne razumem prvu opasku, ali nije ni bitno... bitno je da je eto do juce nista pouzdano nije znalo za HDD... ti prvi znas da je na pocetku price o PS3 govoreno da HDD-a nece biti, no, Sonyjeva ne konzistentnost je u liniji sa ponasanjem kompanije u zadnjih godinu dana! Imajuci u vidu silne izmene planova do ovog trenutka, postavlja se pitanje, sta su i zasto su oni pravili onakav show na proslogodienjem E3!?
Ja nemam sta da mislim o ceni. Ljudi kojima je to posao napravili su kalkulaciju koja je jos i povoljna za sony! Znamo tvoju pricu i "argumente" po kojima je cena PS3-ke bl;iska nuli je jelte sve to sony sam pravi, maltene... sta tu dalje komentarisati. Ti se razumes u igrice, ja u hardver i tu je kraj price... ja ti nisam solio pamet po pitanju igara, pa mojne ti meni po pitanju hardvera!
Prva opaska se odnosi na tvoju totalno pochetnichku tvrdnju da je PS3 sklepan nekako, a X360 odlichno planirana mashina, shto je potpuno obrnuto. Promeniti neshto na bolje ne vidim zashto je loshe, kao i oslushkivanje javnosti. Sony je to uradio, jer poslednjih godinu dana HDD je jedna od glavnih tema, i vecina je mislila da on nece sluziti nichemu osim kao neki storage. I shta je problem sa E3 konferencijom ? Dobili smo vishe nego shto su tada rekli.
Shto se tiche ovoga sa hardverom, shta je hardver osim gomile gvozdja ako softvera nema, a ako znash samo hardver i to iz PC ugla, ne znash nishta. Mene PC hardver ne interesuje, i znam da ne mogu nishta o PS3 hardveru da upotrebim na PC.
morbius je napisao(la):
Pa oktobar jeste proleće, ali u Australiji... Joj drajveru koliko si ti davio sa tim da PS3 neće kasniti, pa sad pravdaš njegovo kašnjenje. Molim te da iskuliraš malo u budućim raspravama na ovu temu.
A shta je problem ? To shto ce konzola umesto da kasni u US i Evropi, izaci ranije ? Da li razumesh da je samo japansko trzishte odlozeno, ostalo je ranije nego shto bi bilo, a ja mogu ovde vas da quoteujem i vashe priche da PS3 izlazi 2007. godine po ceni od 600-700$. Postoji neka pricha o okvirnoj ceni, ne znam da li je tachna, a to je da ce PS3 sa HDDom biti ispod 500$.
Izvrsno je što će PS3 dolaziti sa HDD-om, mada je on mogao biti i veći. Što se tiče Linux-a, velika je verovatnoća da će on biti potpuno ili delimično otvorenog koda, pošto Sony pokušava na sve načine da zainteresuje divelopere za razvoj softvera koji bi radio na Cell arhitekturi. Nedostatak softverske podrške je ono što je sahranilo mnoge nove procesore i sa čim će Sony pokušati da se bori okupljajući open-sorce zajednicu oko sebe. Dakle, treba očekivati homebrew aplikacije za PS3 i biće ih daleko više nego za PSP. Ukoliko tastatura i miš zaista budu podržani, preostaje nam samo da sačekamo Operu portovanu na PS3 pa da on postane pravi pravcati media center računar. Dobro, poslužiće i Firefox...
HDD je interni ali upgradeable naravno, i nemoj prostor da gledash iz PC ugla, jer tu se nishta nece instalirati od igara koje najvishe i zauzimaju. Ako ti bash bude malo mesta, uvek cesh moci da kupish veci. Shto se tiche browsera, pa naravno da ce mish i tastatura raditi u linuxu, ono shto se ne zna je, da li ce takve kontrole biti standard za igre, da li ce developeri dobiti nalog da moraju da ubace podrshku za misha i tastaturu ako je u pitanju fps, rts ili neka druga igra koja ih zahteva.
HDMI>DVI ce naravno postojati, bila bi totalna nebuloza da PS3 ne mozesh da nakachish na bilo koji LCD, a moze na CRT TV
🙂