Šta je novo?

Zvanican izlazak playstation 3

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Definitivno novembar sudeci po sledecem sajtu http://www.jeuxvideo.com/news/2006/00015955.htm. I sto je jos bolje to ce biti svetska premijera. Planirano je da na trzistu sony izbaci 4 miliona konzola u startu. A sto se tice cene i dalje je misterija.

Da, sada se zna neshto vishe, a ochekujemo vishe informacija na GDC-u i E3.

Znachi, worldwide launch u novembru, 60GB HDD sa preinstaliranim linuxom, PS1/2 igre ce raditi u HD rezoluciji (provereno oshtrije izgledaju, X360 to radi), sve igre ce biti na Blurayu od starta zbog zashtite od piraterije, online servis slichan X360 ali free.

btw, link2rage, najavljen je GOW2 za PS2, imash i shotove na netu :)

Poslednja izmena:
jeli majku mu, jel novembar kasno prolece ili... ? :D

Jeli majku mu, jel si ti japanac ? :) US launch nije ni planiran pre novembra, a EU bi verovatno preshao u 2007 po onome shto se do sada znalo, a sada su japanci za*ebani, a evropljani dobili raniji launch, tako da je ovo bolje nego spring launch u Japanu za nas :)

Zaboravih inache da pomenem, developerima je recheno "HDD required" shto znachi da ce igre i sav softver koristiti HDD. Necu da obrazlazem zashto je to dobro, jer ce se pretvoriti opet u M$ vs Sony, i ako sam ja uspeo :), molio bih da se ostali uzdrze inache brisanje..

Poslednja izmena:
Objavljeno je da će izaći simultano u Evropi, Americi i Japanu. Sony se nada da će uspeti da obezbedi milion komada za premijeru, a da će moći da isporuči 5-6 miliona do leta 2007.

Konacno nesto :D
Worldwide launch im je najbolji moguci potez po meni....

za mene vise nema nista bitno da se cuje, kolko god da kosta , prodavace se, jedino ne spomenuse podrsku za misa i tastaturu, mada ima jos nade.

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
Objavljeno je da će izaći simultano u Evropi, Americi i Japanu. Sony se nada da će uspeti da obezbedi milion komada za premijeru, a da će moći da isporuči 5-6 miliona do leta 2007.

Gde si to video ? Shta da rade sa milion komada worldwide, X360 je imao vishe pa se rasprodao, PS3 ima da se proda u 3 miliona za nedelju dana. Ja video na par mesta da ce uspeti 4 miliona do nove godine, a i to je malo.

Poslednja izmena:
Ovo je samo jos jedan dokaz da sony nastavlja u "letu" da realizuje PS3 projekat! Ono sto je sada mnoo izvesnije jste da bi stancovanje finalnih konzola moralo uveliko poceti da bi se do premijere pripremilo 5 miliona komada koliko cene da ce u sezoni praznika prodati! To naravno ima neke dodatne implikacije na celu indrustriju jer ce od PS3 mnogo toga zavistiti...

Poslednja izmena:
I Sony je izjavio da ce minimalna cena biti 425 $.

Rale45 je napisao(la):
I Sony je izjavio da ce minimalna cena biti 425 $.
taman tu negde pola od ukupne cene konzole! ;)

Tek sledece godine kada IBM krene u 65nm proizvodnju CELL-a, a Toshiba i Elpida pojacaju sa izbacivanjem XDR-a (a kooperanti smanje troskove za BDR drajv), Sony ce poslovati sa "pozitivnom nulom", ili barem blizu nje...

Kako je to dokaz za "u letu" ?

Nezvanichno se pricha da je problem sa AACSom, i to se uklapa u kashnjenje u japanu, ali worldwide kasnije, znachi da je proizvodnja krenula na vreme, inache ne bi imali dovoljno konzola.

Poslednja izmena:
Evo editovao sam post da se M$ nigde ne pominje! Kontext i dalje ostaje isti! Mislim, eto sad price i o HDD-u kao zahtevanom uredjaju (bez obzira na ogromni kapacitet od 50 MB za igre na BRD medijama i "streaming" arhitekturu CELL-a)...

U svakom slucaju, ajde ti sad edituj svoj post u kome si mnogo frekventnije koristio M$ i Xb360, nego ja u svom postu ;)

Pa *ebote da si neko ko je doshao na forum juche a kupio komp prekjuche, mozda da razumem ono shto si napisao.

Shto se tiche HDDa, ti chak ni ne kapirash chemu on sluzi. Kada sam ja ovde rekao da je Bluray zamena za HDD ? Uvek sam govorio da bih zeleo da HDD bude "required" za developere, jer to znachi mnogo dobrih stvari i mogucnosti, ali sam iskreno mislio da se to nece desiti, i evo desilo se. Sa ovim sada, u kombinaciji sa Linuxom, PSPom i homebrew scenom, ja ne znam shta PS3 nece moci da uradi.

A za cenu proizvodnje ti josh uvek mislish da je 900$ :D Chucemo zvanichnu informaciju i za to uskoro, bolje prestani da pominjesh da se ne bi blamirao posle :D

Ovo su sve dobre vesti, ispunjeno je bar sve shto je recheno i josh preko toga shto se nismo nadali, kao i uvek, Sony delivered :D

Poslednja izmena:
Konachno razlog da se otarasim comp-a uzmem za te pare PS3 i kupim neku kantu koja bi mi sluzila samo za net i narezivanje....(kasnije mozda neki bluray rezach :D)

Hoće da ga lansiraju za thanksgiving i nadaju se da će imati milion komada ukupno prilikom predstavljanja. Piše na Yahoo newsu da je Kutaragi tako rekao. 6 miliona komada do aprila sledeće godine.

U milion komada se prodao PS2 za jedan dan samo u Japanu na launchu, a za PS3 ce sigurno biti veca potraznja, i kada u to ubacimo worldwide, mali broj je i 4 miliona konzola za samo pochetak, a gde je katolichki bozic i nova godina. Sony je najavio da su u mogucnosti da naprave milion konzola mesechno, a proizvodnja moze da krene i u julu pa ce napraviti 5 miliona do launcha. Mislim da su oni razmishljali o tome :)

Ako je tako, drajveru, mogu oni i odmah da krenu pa da obezbede 9 miliona do novembra i da sa njima startuju :d Pitanje je koliko je to sve spremno.

Svaka cast za Sony .Ovo je bolja varijanta nego da je PS3 prvo izasao u Japanu ,pa tek negde na prolece 2007 u Evropi.Kao vlasniku PSP-a najvise mi se svidja kompatibilnost sa PS3 kao i najava za PS1,PS2 emulator za PSP.
Ima bre da se igram do penzije :d .

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
Ako je tako, drajveru, mogu oni i odmah da krenu pa da obezbede 9 miliona do novembra i da sa njima startuju :d Pitanje je koliko je to sve spremno.

Pa i ako mogu sada da krenu sa proizvodnjom, sachekace poslednji chas da proizvodnja bude shto jeftinija. Balance is everything :)

audiofreak je napisao(la):
Koji linux ce biti na tome?

Zvanichno se josh uvek ne zna. Bice sigurno neki Sonijev proprietary Linux, a sada da li ce biti otvoren ili ne, ne zna se. Mada, koliko ce lako biti portovanje x86 Linux aplikacija na Cell platformu, i to je pitanje. U svakom sluchaju, velike su shanse da bar postoji mogucnost za razvoj za njega, shto bi bilo predobro..

Poslednja izmena:
Stvarno ne znam čemu histerija... To je igračka konzola - stvar za igranje. A njoj najviše brinu ljudi koje interesuju tehnička dostignuća na PS3, a koji ne bi mogli da pređu prvi nivo Super Maria. Ko se igra, zna da je poslednjih 2 meseca za PS2 izašlo brdo hitova, a takav trend se nastavlja. U prevodu, nemoguće je stići odigrati sve dobre naslove.

Oni kojima je do igranja - igrajte PS2 i opustite se...

Oni kojima je do tračeva i spekulacija - sodd off...

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
Pa *ebote da si neko ko je doshao na forum juche a kupio komp prekjuche, mozda da razumem ono shto si napisao.

Shto se tiche HDDa, ti chak ni ne kapirash chemu on sluzi. Kada sam ja ovde rekao da je Bluray zamena za HDD ? Uvek sam govorio da bih zeleo da HDD bude "required" za developere, jer to znachi mnogo dobrih stvari i mogucnosti, ali sam iskreno mislio da se to nece desiti, i evo desilo se. Sa ovim sada, u kombinaciji sa Linuxom, PSPom i homebrew scenom, ja ne znam shta PS3 nece moci da uradi.

A za cenu proizvodnje ti josh uvek mislish da je 900$ :D Chucemo zvanichnu informaciju i za to uskoro, bolje prestani da pominjesh da se ne bi blamirao posle :D

Ovo su sve dobre vesti, ispunjeno je bar sve shto je recheno i josh preko toga shto se nismo nadali, kao i uvek, Sony delivered :D
Ne razumem prvu opasku, ali nije ni bitno... bitno je da je eto do juce nista pouzdano nije znalo za HDD... ti prvi znas da je na pocetku price o PS3 govoreno da HDD-a nece biti, no, Sonyjeva ne konzistentnost je u liniji sa ponasanjem kompanije u zadnjih godinu dana! Imajuci u vidu silne izmene planova do ovog trenutka, postavlja se pitanje, sta su i zasto su oni pravili onakav show na proslogodienjem E3!?
Ja nemam sta da mislim o ceni. Ljudi kojima je to posao napravili su kalkulaciju koja je jos i povoljna za sony! Znamo tvoju pricu i "argumente" po kojima je cena PS3-ke bl;iska nuli je jelte sve to sony sam pravi, maltene... sta tu dalje komentarisati. Ti se razumes u igrice, ja u hardver i tu je kraj price... ja ti nisam solio pamet po pitanju igara, pa mojne ti meni po pitanju hardvera!

Pa oktobar jeste proleće, ali u Australiji... Joj drajveru koliko si ti davio sa tim da PS3 neće kasniti, pa sad pravdaš njegovo kašnjenje. Molim te da iskuliraš malo u budućim raspravama na ovu temu.

Izvrsno je što će PS3 dolaziti sa HDD-om, mada je on mogao biti i veći. Što se tiče Linux-a, velika je verovatnoća da će on biti potpuno ili delimično otvorenog koda, pošto Sony pokušava na sve načine da zainteresuje divelopere za razvoj softvera koji bi radio na Cell arhitekturi. Nedostatak softverske podrške je ono što je sahranilo mnoge nove procesore i sa čim će Sony pokušati da se bori okupljajući open-sorce zajednicu oko sebe. Dakle, treba očekivati homebrew aplikacije za PS3 i biće ih daleko više nego za PSP. Ukoliko tastatura i miš zaista budu podržani, preostaje nam samo da sačekamo Operu portovanu na PS3 pa da on postane pravi pravcati media center računar. Dobro, poslužiće i Firefox...

Ono što mene zanima je hoće li to putem nekog adaptera moći da se poveže na monitor. Dobro bi bilo ako može. Takođe, nadam se da će se među tolikim diveloperima naći i neko ko će softverskim putem provaliti zaštitu protiv pokretanja piratskih igara koju Sony bude implementirao, da ne bi morali da čekamo na razne čipove.

Na monitor ce siguno moci da se poveze, cak i da ne bude "official" kabla/adaptera, vec sad mogu da se kupe 3rd party HDMI-DVI kablovi.

Ali gotovo sam siguran da ce ponuditi neko elegantno resenje za povezivanje na monitor, ako ni zbog cega drugog, onda zato sto i konkurencija to nudi :)
MS je pametno odradio i softverski deo, tako da preko official vga adaptera mogu da se biraju rezolucije od 640 pa nadalje, ukljucujuci i 1280*1024 koju koristi najveci broj tft-ova danas.

Npr:

http://www.sonystyle.com/is-bin/INT...eInfoAccessories-Start?ProductSKU=VSAV5240008
http://www.pcclub.com/product_details.cfm?itemno=A1259543

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
Ne razumem prvu opasku, ali nije ni bitno... bitno je da je eto do juce nista pouzdano nije znalo za HDD... ti prvi znas da je na pocetku price o PS3 govoreno da HDD-a nece biti, no, Sonyjeva ne konzistentnost je u liniji sa ponasanjem kompanije u zadnjih godinu dana! Imajuci u vidu silne izmene planova do ovog trenutka, postavlja se pitanje, sta su i zasto su oni pravili onakav show na proslogodienjem E3!?
Ja nemam sta da mislim o ceni. Ljudi kojima je to posao napravili su kalkulaciju koja je jos i povoljna za sony! Znamo tvoju pricu i "argumente" po kojima je cena PS3-ke bl;iska nuli je jelte sve to sony sam pravi, maltene... sta tu dalje komentarisati. Ti se razumes u igrice, ja u hardver i tu je kraj price... ja ti nisam solio pamet po pitanju igara, pa mojne ti meni po pitanju hardvera!

Prva opaska se odnosi na tvoju totalno pochetnichku tvrdnju da je PS3 sklepan nekako, a X360 odlichno planirana mashina, shto je potpuno obrnuto. Promeniti neshto na bolje ne vidim zashto je loshe, kao i oslushkivanje javnosti. Sony je to uradio, jer poslednjih godinu dana HDD je jedna od glavnih tema, i vecina je mislila da on nece sluziti nichemu osim kao neki storage. I shta je problem sa E3 konferencijom ? Dobili smo vishe nego shto su tada rekli.

Shto se tiche ovoga sa hardverom, shta je hardver osim gomile gvozdja ako softvera nema, a ako znash samo hardver i to iz PC ugla, ne znash nishta. Mene PC hardver ne interesuje, i znam da ne mogu nishta o PS3 hardveru da upotrebim na PC.

morbius je napisao(la):
Pa oktobar jeste proleće, ali u Australiji... Joj drajveru koliko si ti davio sa tim da PS3 neće kasniti, pa sad pravdaš njegovo kašnjenje. Molim te da iskuliraš malo u budućim raspravama na ovu temu.

A shta je problem ? To shto ce konzola umesto da kasni u US i Evropi, izaci ranije ? Da li razumesh da je samo japansko trzishte odlozeno, ostalo je ranije nego shto bi bilo, a ja mogu ovde vas da quoteujem i vashe priche da PS3 izlazi 2007. godine po ceni od 600-700$. Postoji neka pricha o okvirnoj ceni, ne znam da li je tachna, a to je da ce PS3 sa HDDom biti ispod 500$.

Izvrsno je što će PS3 dolaziti sa HDD-om, mada je on mogao biti i veći. Što se tiče Linux-a, velika je verovatnoća da će on biti potpuno ili delimično otvorenog koda, pošto Sony pokušava na sve načine da zainteresuje divelopere za razvoj softvera koji bi radio na Cell arhitekturi. Nedostatak softverske podrške je ono što je sahranilo mnoge nove procesore i sa čim će Sony pokušati da se bori okupljajući open-sorce zajednicu oko sebe. Dakle, treba očekivati homebrew aplikacije za PS3 i biće ih daleko više nego za PSP. Ukoliko tastatura i miš zaista budu podržani, preostaje nam samo da sačekamo Operu portovanu na PS3 pa da on postane pravi pravcati media center računar. Dobro, poslužiće i Firefox...

HDD je interni ali upgradeable naravno, i nemoj prostor da gledash iz PC ugla, jer tu se nishta nece instalirati od igara koje najvishe i zauzimaju. Ako ti bash bude malo mesta, uvek cesh moci da kupish veci. Shto se tiche browsera, pa naravno da ce mish i tastatura raditi u linuxu, ono shto se ne zna je, da li ce takve kontrole biti standard za igre, da li ce developeri dobiti nalog da moraju da ubace podrshku za misha i tastaturu ako je u pitanju fps, rts ili neka druga igra koja ih zahteva.

HDMI>DVI ce naravno postojati, bila bi totalna nebuloza da PS3 ne mozesh da nakachish na bilo koji LCD, a moze na CRT TV :)

Poslednja izmena:
Ne razumemo se. Ja ne mislim da je PS3 sklepan na brzinu. Naprotiv. Pa imajuci u vidu sta je sve planirano da se ubaci u njega i koliko je potrebno vremena da se sve to napravi... Samo isticem da je Sony imao neverovatne oscilacije u egzekuciji projekta i maltene sve se menjalo od prvobitne ideje koju je Kutaragi propovedao po svojim intervjuima.

Pa jeste, ali to treba gledati kao napredak u dugogodishnjem projektovanju nekog hardvera koji ce trajati mnogo duze nego bilo koja komponenta za recimo PC. Zato se mora sve uraditi kako treba, i zato se cheka HDMI 1.3, jer nekoliko meseci cemo sachekati da bi posle imali najnoviji HDMI narednih 5-6-7 godina a vrlo verovatno i 4x BD-rom. Drugo, Cell ide u 65nm u junu, i to znachi mnogo niza cena za Sony i 'hladnija' konzola, pa automatski i overall stabilnost sistema, shto je dobro i za kupce i za sony. Sve dok je to dobro za nas, treba im dati vreme da bi posle dobili najbolji moguci proizvod.

Ideja se menja naravno jer je proshlo 5 godina i 10 generacija hardvera, loshe bi bilo da je pochetna ideja ostala, kakav bi to sistem sa novom tehnologijom bio. To je ono shto treba razumeti kod konzola.

Poslednja izmena:
Evo bas sam sad procitao da ce PS3 da se pojavi na citavoj planeti u novembru 2006. :banana:

Joystiq:

SCEE VP says PS3 will cost 499 to 599 euros

In a radio interview with Générations Europe 1 yesterday, George Fornay -- president of Sony Computer Entertainment France and vice president of Sony Computer Entertainment Europe -- let a little something slip: the PlayStation 3 will cost between €499 and €599. That's somewhere between $613 to $736 in American dollars! He was sure to point out that while this might sound like a lot of money for a game system, it was in fact cheap for a Blu-ray compatible playback system. Yay?

Since I can't seem to get the radio stream to work (and don't understand French if I could) Update: The radio stream has started cooperating, though the French thing is still in the way. If you speak Français, you can jump to the 8-minute mark for the scoop. The news comes to us (via Google's translation services) from Play France. Now, this could be a language barrier problem, but the untranslated page still reads "entre 499 euros et 599 euros donc."

Sony already told us it was going to be expensive and we already know the parts ain't cheap, so either Mr. Fornay is trying to set up an unrealistic price expectation -- only to have it shattered when the PS3 price is revealed to be $7.50 -- or he broke the first (and second) rules of the Sony executive's PS3 club: don't talk about the PS3. This thing is going to cost that much just like the PSP was gonna cost $500.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno