Šta je novo?

Zvanična GTA IV Tema!

Pa jesi stavio patch? Kazu da ovaj zadnji dobro rijesava probleme sa malim fps.

Nije to ništa čudno, konačno višejezgarni procesori imaju svoju svrhu.
XboX360 ima triple core, a Cell ima koliko... 7 upotrebljivih jezgara za igru?
GTA4 je prosto pravljen tako da to iskoristi.

Jos kad bi ta jezgra igra u potpunosti koristila, ne bi radila 20-30fps u sub/720p rezolucijama i low-med detaljima sa PC-a.

Pazite ovo,kod mene na c2d [email protected],Ati 4850,2gb ram,os Vista,a i na Xp-u = tesko s..nje. Ne igrivo ,nisam mogao sa verujem,Cry zvizdi u full-u na 1280*1024. GTA 4 Teska,neoptimizovana ripcina, gledao sam to na konzoli extra izgleda.

Procesljaj ovaj i thread sa tweakovima, sa tom masinom mora da radi i izgleda u najmanju ruku isto kao na konzolama. Ovo je "a must".

Jos kad bi ta jezgra igra u potpunosti koristila, ne bi radila 20-30fps u sub/720p rezolucijama i low-med detaljima sa PC-a.
Ne znam zašto misliš da ih ne koristi?
Kada sam prešao sa X2 na Core 2 Quad, performanse su mi skočile bar 300%, bez promene grafičke karte.

Mislio sam na Xbox/PS3 jezgra, tj. nisu iskoriscena ni priblizno koliko u npr. KZ2, sto je ocekivano s obzirom da je viseplatformski naslov.

A to da je na konzolama optimizovano, my ass je optimizovano - http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1646687&postcount=482

P.S. Izmenite par fajlova:
http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1285797&postcount=587
http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1279280&postcount=661
http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1279178&postcount=659
E8400/4870

~10x veci draw distance nego na konzolama. :)

Poslednja izmena:
Jel neko "uspeo" da upetcuje igru sa 1.3 patcom i kako?

Mozda je pametnije da malo sacekamo da izadje igriviji GTA4, da nekidam zivce kao sa Assassin's Creed-om gde sam morao da skidam neki ruski patch koji bi posle instalacije za sledeci nivo trazio ponovnu instalaciju itd itd. da bi na kraju posle 2 meseca izasla full igra gde nista stucnulo i blokiralo nije.

Ne postoji "kompletniji" ni "igriviji" GTA4. Eventualno može da se pojavi još neki patch koji može da ima ograničen uticaj. Kod AC-a je bila potpuno druga situacija jer je prvoj verziji koja je procurila falio jedan veliki fajl sa podacima o lokaciji u igri.

Bilo bi steta da to malo ne srede, a ovo sto kazes za curenje i nedostatak nekog velikog fajla nisam znao ali sam se zato nakrekovao da bi se napechovao i igrao tu igru, da bi na kraju posle nekog vremena izasla redovna verzija koja nije pravila probleme. Pa se stoga i nadam da ce nesto srediti po pitanju gta4, s obzirom da jos ni jedan deo do ovoga nisam propustio.

Moze mala pomoc.Kako da u fonu ukucam sifre,tj. kako da stavim srednju crtu i kako se pisu slova u njemu?Sve sifre su uglavnom sa crticama,slovima i brojevimaHvla unapred!

Statistics
Average FPS: 52.56
Duration: 37.25 sec
CPU Usage: 93%
System memory usage: 71%
Video memory usage: 89%

Graphics Settings
Video Mode: 1280 x 1024 (60 Hz)
Texture Quality: High
Texture Filter Quality: Highest
View Distance: 26
Detail Distance: 51

Hardware
Microsoft® Windows Vista" Ultimate
Service Pack 2, v.286
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 7.14.10.636
Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

File ID: benchmark.cli
Na ovim detaljima mi zauzeto oko 950 mb od 1 gb graficke.

Na laptopu t7500 (2.2 ghz) i 8600m gt imam oko 23 fps na 1024x768 i sve na low. Mada ako povecam nesto na medium bude 1-2 fps manje.
Dok sam imao 8600 gts i e8400 imao sam oko 30 fps na 1024x768 na medium/i nesto high.
Da, ovo sve je 1.03 patch

Poslednja izmena:
Kombinacija novog xliveless-a i brijacevog leka za prethodnu verziju radi savrseno za novi pech.

Evo danas mi stize GTA IV pa cu videti kakav je jedva cekam

Ja nisam palio ovaj gta zbog neigrivosti od kad je izashao i sad kao instalirao sve nove patcheve i drajvere i josh loshije mi radi.. Koje g**** od endzina strashno.
A NAJVISHE od svega mislim da me nervira glupa kamera koja se sama okrece prema napred dok Niko trchi, strejf je nemoguc sa takvom retardiranom kamerom.
Sve je u redu dok se hoda, ali chim se potrchi praktichno ne moguce je pogledati u drugom pravcu osim pravo napred..
Tolko me to iritira da i ako se jednog dana optimizuje da radi lepo, smarace me ta glupost. :mad:
Bash su moroni, pomeshali su kamere za trchanje i za voznju - umesto da su za voznju stavili takvu kameru koja lepi unapred i prati auto, oni je stavili tamo gde ne treba.. RETARDI :wall:
Daj jel neko video neshto na tu temu negde?? Jel postoji neki mod za kameru??

Ja nisam palio ovaj gta zbog neigrivosti od kad je izashao i sad kao instalirao sve nove patcheve i drajvere i josh loshije mi radi.. Koje g**** od endzina strashno.
A NAJVISHE od svega mislim da me nervira glupa kamera koja se sama okrece prema napred dok Niko trchi, strejf je nemoguc sa takvom retardiranom kamerom.
Sve je u redu dok se hoda, ali chim se potrchi praktichno ne moguce je pogledati u drugom pravcu osim pravo napred..
Tolko me to iritira da i ako se jednog dana optimizuje da radi lepo, smarace me ta glupost. :mad:
Bash su moroni, pomeshali su kamere za trchanje i za voznju - umesto da su za voznju stavili takvu kameru koja lepi unapred i prati auto, oni je stavili tamo gde ne treba.. RETARDI :wall:
Daj jel neko video neshto na tu temu negde?? Jel postoji neki mod za kameru??

Onda bi tako po tvome auta morali da upravljamo sa misem, a dok se trci morali bi da drzimo desni taster kako bi lik skretao zajedno sa kamerom?! Samo bi vise zakomplikovali situaciju ovako je vrhunski, jednostavno.. mada ne mora svakome da se svidi, samo kazem da je tako kako je:D Mada mogli su da malo kameru urade drugacije u toku voznji, kao u obicnim voznjama da je non stop iza auta . .ali to je sitnica .

Poslednja izmena:
Hahah pa nisi me razumeo, to sam upravo i hteo da kazem.. Ako bolje obratish paznju chase camera u ostalim voznjama nije bash totalno zalepljena na pogled iza auta vec ima blago kashnjenje otprilike slichno kao shto su ovde uradili sa kamerom dok Niko trchi. Umesto da dok trchish imash slobodu da gledash na sve strane, ti ne mozesh jer se kamera automatski vraca na pogled iza Nikovih ledja. Tako je trebalo da bude sa kolima, lepo da se kamera sama vraca na pogled iza kola, a dok trchish treba da bude normalna kamera ko u max painu.. :) Bash me zanima dal bi se to moglo modovati i srediti..
A inache nashao sam modove za 1st person, i za pogled iz kabine auta, ali loshe su odradjeni.. :/

Prilozi

• FirstPersonDriverV1.1.zip
    80.3 KB · Pregleda: 28
  • FirstPersonDriverv1.2.zip
    79.8 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Postoji li mogućnost da se igra na Windows 7-ci? Ne uspeva mi da je instaliram..

Prilozi

• xyz.png
    xyz.png
    149.7 KB · Pregleda: 53
Tako sam i uradio..međutim ništa(vista mode). Na XP-u mi je radila sve na HIGH bez problema (1680x1050). Hteo bih da je malo probam na 7-ci ali neće. Probaću i u compatibility modu za XP SP2 pa javljam..

Poslednja izmena:
Ok imam problem ,instalirao opet igru,da se podsetim igranja malo,i non-stop mi se slika leluja kao da je Nicko popio par tura ,wtf? ... nece da prestane,jedino kad save-ujem pa load-ujem,al opet posle 1 min pochne ...

Probao da re-instaliram itd,jok nije pomoglo...
Da dodam,cim mi se pocne to deshavati,npr ako sam u autu,auto je odma 90% totalisan (ono crn dim itd) i kontrole se pogube... ?

Nisam imao te simptome, ali koliko se sećam problem je u leku i internet konekciji.

Stavio sam patch 1.03. + zilet, radi ok :D

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam instalirao 1.03 i ne prepoznaje mi save uopšte.:S:

Šta da radim? Baš mi je smor da prelazim sve ispočetka.

Ako se dobro sećam, ubaci najnoviji xliveless (za 1.0.3.0) u folder igre i iskopiraj save iz:
Windows XP:
C:\Document and Settings\(Username)\Local Settings\Application Data\Rockstar Games\GTA IV

Windows Vista:
C:\Users\(Username)\Local Settings\Application Data\Rockstar Games\GTA IV

u My Documents/Rockstar Games/GTA IV.

Nemam uopšte Rockstar games folder na toj lokaciji.
A inače kad sam instalirao 1.03 save mi je totalno nestao iz
My Documents/Rockstar Games/GTA IV

Od 1.0.3.0 patcha igra pamti savegame u My Documents folderu, tako da je moguće da je patch obrisao tvoj savegame odatle (ako si vec koristio xliveless) :(
Ali meni i dalje igra pamti podešavanja u onom starom Rockstar games folderu, pa bi trebao da postoji i kod tebe (zavisno od OS-a, kod mene u sedmici je u C:\Users\(Username)\AppData\Local\Rockstar Games\GTA IV).

Nisam koristio xliveless ranije, ne znam ni čemu služi.
Znam samo da save-a nema.
A mislim da ni kad sam imao 1.02 nisam imao rockstar games folder u application data.

Nazad
Vrh Dno