Šta je novo?

Zute slike???

CarnX

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
825
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 1600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kada otvorim neki dokument koji je skeniran ili neku sliku slikanu digitalcem, bela boja je ustvari zuta kao i pozadina programa u kojem gledam sliku... Kako da reshim to??? Konfig is potpisa... Ja mislim da to mozda ima veze sa Color Profilima... Monitor je povezan na DVI...

Poslednja izmena:
Ako mislis da je do Color-a, uradi calibration monitora sa npr MagicTune (mislim da se tako zove prog)

Pa nemam pojma... Sa Magic Tune nisam uspeo nishta da uradim...

Kada sam otvorio photoshop prijavljivao mi je neki error u fazonu da nisu podesheni color profili...
Jel je imao neko ovaj problem???

U sushtini nemam pojma da li je ovo zbog monitora ili necheg drugog... Mislim da je zbog monitora jer mi je na CRTu sve ok bilo... Napominjem da mi se to deshava samo kada se otvori slika slikana digitalnim fotoaparatom ili neshto shto je skenirano...

Meni se desavalo nesto slicno sa bojama i potpuno isto sa photoshopom. Reinstalirao sam photoshop ali sam prethodno kalibrisao monitor. Isto je u pitanju 223bw.

chime si radio kalibraciju?

Ustvari, problem je shto meni u onom windowsovom picture viewer i photoshopu loshe prikazuje belu boju dok na istoj slici u paintu prikazuje normalno boje... Ne znam da li to moze da se reshi kalibracijom...

Kalibracijom menjam prikaz boja u svim aplikacijama, ne samo u photoshopu, recimo...

Poslednja izmena:
Kalibrisao sam magic tune -om. Jel si instalirao driver za monitor?

Problem reshen.... Kako? POJMA NEMAM!!!

cudan je taj monitor, ali kad se namesti slika, nema greske!

evo opet se vratio problem... Evo je i slika:
im000083yz8.jpg

Vrh Dno