psycho84
Slavan
- Učlanjen(a)
- 03.12.2007
- Poena
- 320
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Thermalright Assain King 90
- Matična ploča
- MSI B550M Pro-VDH Wifi
- RAM
- 2x16GB 3000MHz G.Skill Aegis
- GPU
- RX6800 16GB Powercolor Reaper
- Storage
- WD SN550 1TB + Toshiba Canvio Basics external 3TB
- Zvuk
- Integrated + EIDA 9038D
- PSU
- Seasonic SGX 500W SFX-L
- Kućište
- SKTC HX Box 100
- Monitor
- Lenovo ThinkVision T24v 24"
- Miš & tastatura
- Drevo Gramr full RGB 75% mechanical Gateron Brown, Logitech Triathlon + MS IMO 1.1a
- Ostale periferije
- HifiMan Sundara CB
- Mobilni telefon
- iPhone 13 mini
- Pristup internetu
- Optički internet
- Mobilni internet
Da li bi neko mogao da mi da neki predlog na koji nacin bi mogao ovo izvesti...Dakle treba mi da kad selektujem nesto na vec prikazanom openGL crtezu (u pitanju je 2D ali svejedno) da se to uveca u cijeli prozor...Znaci zelim da mi se u prozoru vidi samo ono sto sam selektovao (eventualno nesto malo sa strane ali to je pitanje koliko se zumira)...Ne koristim glut vec samo standardne openGL funkcije koje se koriste uz Visual C++ 2005...
Ono sto sam ja radio je nesto ovakvog tipa:
mouseData predstavlja podatke dobijene sa misa na pocetku i kraju povlacenja kursora i srednju vrijednost...Je li trebam nesto drugacije da uradim da mi se sa gluLookAt postavi pogled na sredinu pravougaonika koji sam napravio selekcijom misa i sta???
Hvala svima!!!
Ono sto sam ja radio je nesto ovakvog tipa:
Kod:
mouseData.xMid = (mouseData.xEnd + mouseData.xStart) / 2;
mouseData.yMid = (mouseData.yEnd + mouseData.yStart) / 2;
gluLookAt(mouseData.xMid, mouseData.yMid , 10.0, mouseData.xMid , mouseData.yMid, 0.0, 0.0, 1.0, 0.0);
if(myRect.bottom > myRect.right)
zoom = abs(myRect.bottom / (mouseData.yEnd - mouseData.yStart));
else
zoom = abs(myRect.right / (mouseData.xEnd - mouseData.xStart));
//nakon cega ide zumiranje i iscrtavanje slike sa novim parametrima na ekran
mouseData predstavlja podatke dobijene sa misa na pocetku i kraju povlacenja kursora i srednju vrijednost...Je li trebam nesto drugacije da uradim da mi se sa gluLookAt postavi pogled na sredinu pravougaonika koji sam napravio selekcijom misa i sta???
Hvala svima!!!