Šta je novo?

zujavac

Bojan77

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2007
Poena
301
Kupio sam pre 10-ak dana Samsung 206BW i vrlo sam zadovoljan njime. Međutim, pre par dana je počelo da iz monitora dopire neko čudno zujanje nakon određenog vremena provedenog u radu. Šta je u pitanju i koliko može da bude ozbiljno?

Kupio sam pre 10-ak dana Samsung 206BW i vrlo sam zadovoljan njime. Međutim, pre par dana je počelo da iz monitora dopire neko čudno zujanje nakon određenog vremena provedenog u radu. Šta je u pitanju i koliko može da bude ozbiljno?

Mislim da sam to vec cuo na jednom 206BW i rekao bih da nije strasno, ali se moze cuti u potpunoj tisini. Uvek posmatraj stavri sa vedrije strane, zamisli da imas lose pixele, ili ne daj boze zamenis taj komad za drugi i taj drugi ima lose pixele, brrrr. Mislim da bi to bilo gore.

Poslednja izmena:
Mislim da to zujanje ne treba da te zabrinjava... Moj CRT Samsung 753S koji je star vise od 5 godina zuji od kad je kupljen i nista mu ne fali a prosecno je radio po vise od 15h dnevno... :)

Nego... ako ti nije problem pogledaj na nalepnici sa zadnje strane monitora gde ti je proizveden monitor i da li ti pise "A" ili "S" pored naziva modela (treba da pise skroz gore na nalepnici ovako nesto "Model: 206BW [R] X" a ovo "X" treba da bude slovo "A" ili "S"). Pitam posto planiram da pazarim upravo taj monitor a neko je na hardforum-u video i 206BW sa "S" oznakom. Navodno se modeli sa "S" panelom proizvode u Slovackoj, a oni sa "A" panelom u Kini. Inace po iskustvima korisnika monitori sa "S" oznakom su bolji u nekim stvarim od "A" panela, pa me zanima koji si ti dobio kod nas... :)

Poslednja izmena:
Nego... ako ti nije problem pogledaj na nalepnici sa zadnje strane monitora gde ti je proizveden monitor i da li ti pise "A" ili "S" pored naziva modela (treba da pise skroz gore na nalepnici ovako nesto "Model: 206BW [R] X" a ovo "X" treba da bude slovo "A" ili "S")...

To bi trebala da bude oznaka ko je proizvođač TN panela: S - Samsung, A - AU Optronics.

Mislim da to zujanje ne treba da te zabrinjava... Moj CRT Samsung 753S koji je star vise od 5 godina zuji od kad je kupljen i nista mu ne fali a prosecno je radio po vise od 15h dnevno... :)

Nego... ako ti nije problem pogledaj na nalepnici sa zadnje strane monitora gde ti je proizveden monitor i da li ti pise "A" ili "S" pored naziva modela (treba da pise skroz gore na nalepnici ovako nesto "Model: 206BW [R] X" a ovo "X" treba da bude slovo "A" ili "S"). Pitam posto planiram da pazarim upravo taj monitor a neko je na hardforum-u video i 206BW sa "S" oznakom. Navodno se modeli sa "S" panelom proizvode u Slovackoj, a oni sa "A" panelom u Kini. Inace po iskustvima korisnika monitori sa "S" oznakom su bolji u nekim stvarim od "A" panela, pa me zanima koji si ti dobio kod nas... :)

na ovom jasno pise Made in Slovakia

Dajte pojasnite mi.Pitanje je dana kad ću i ja da kupim ovaj moitor pa me zanima sve u vezi njega,odnosno dali ima na našem tržištu neki bolji u klasi od 20 incha wide.

nemam odgovor ali..
problem zujanja koji postoji na nekim monitorima, koliko sam video philips a sada i samsung,
nije za zanemarivanje, pogotovo korisnicima koji rade sa zvukom.
hm..mozda otvorim novi thread na ovu temu..kasnije..

Nazad
Vrh Dno