Šta je novo?

zujanje

stanislaw

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2007
Poena
309
kada mi je lap top ukopcan na punjac, na telefonu (hibridni panasonic) koji stoji na istom stolu, tokom price se cuje jako zujanje, kada iskljucim napajanje lap topa zujanje prestane i sve je ok... opet kada prstom dodirnem jack napajanja (koji je ukljucen u struju) za vreme price preko telefona zujanje ponovo pocije !
imam osecaj da me napajanje i telefon malo *****:smash:

koliko se secam to nije bilo pre, vec je pocelo pre nekih mesec dana ...

svaka pomoc dobrodosla !

Poslednja izmena:
Jesi li pokušao fizički razmaknuti telefon i adapter? Na kojoj daljini (i da li uopšte) zujanje prestaje? Pokušaj (ako imaš mogućnost) ih uključiti u različite utičnice.

pokusao sam, ali bez neke osetne promene... kada udaljim slusalicu od racunara zujanje bude malo, ali samo malo tise. probao sam i uticnicu da zamenim, ali kao sto rekoh... samo zuji

i meni se to isto desava,
tj. u uticnicu u koju je prikljucen bezicni telefon
ako ukljucim bilo koji trasformator, tipa punjac za mobilni,
pocinje zujanje u slusalici, kablovi su razmrseni i ne preplicu se
ali tako je, resio sam problem tako sto sam promenio uticnicu za punjac :D .

Poslednja izmena:
pokusao sam i telefon (nije bezicni vec je hibrid (sa lokalima i sl) da stavim na drugi kraj stola (naravno i racunar na suprotni), a lap top je fsc 3525 i ima nekih 6 meseci... adapter je original koji sam dobio uz njega...

promenio sam i uticnicu i adapter (u kanc imamo vise istih lap topova, ali se samo meni desava...) i opet zuji.... ali sam primetio da dok je na speakerphone-u da nema zujanja...

misterija ?!

Ostaje ti jedino metoda eliminacije:
Ako adapter ne smeta nijednom drugom telefonu/uređaju, nešto nije sasvim u redu sa telefonom, ili su u pitanju gremlini.
Ako adapter smeta drugim uređajima, reklamiraj ga, pretpostavljam da garancija nie istekla.

Poslednja izmena:
nasao sam da je problem u tome da spiralni kabel izmedju slusalice i telefona u kada je u odredjenim uglovima prekida zujanje (tj sve se ok cuje), iz cega zakljucujem da je verovatno zica u njemu negde stanjena i ne oseti se tokom razgovora sve dok se ukljuci lap top i magnetno polje od naponskog kabela preko tog ostecenog mesta izazove zujanje.

probao sam kabel sa drugog telefona i ne zuji... ostaje mi da kupim nov kabel i problem resen... hvala svima !

Vrh Dno