Šta je novo?

Zujanje z-530 logitech 5.1 sistema

lucidni

Cenjen
Učlanjen(a)
19.10.2011
Poena
159
Imam logitech x-530 5.1 zvucnike koji zuja kada je potenciometar za regulisanje tona na najacem i najmanjem nivo cak i kada je racunar iskljucen. Ima li resenja za taj problem?

Prvo pravilo je da nikad ni jedan sistem do kraja ne pojacavas ;) .Da li se to zujanje dogadja kad okreces potenciometar ili kad stoji u mestu i odakle dolazi ?Da li dolazi iz suba odnosno zvucnika ili direktno iz kutije gde se nalazi elektronika za 5.1 pojacalo.Ako je potenciometar u pitanju onda mozda moze da pomogne neki kontakt sprej :) .Problem cak moze da bude i u kablovima koji povezuju izvor sa sistemom.Pokusaj malo da vrtis bananicu koja je ukljucena u zvucnu :) .

ma probao sve, proveravao uzemljenje, na apc-u kaze da je ok, vrtio kablove, sada se ne cuje kada komp ne radi ali ponekad se cuje pucketanje i zujanje, dolazi iz zvucnika

i da, sta da radim sa tim kontakt sprejom, tj gde da ga nabavim i gde da prskam...

Prska se potenciometar unutra,a nabalja se u radnjama u bg gde se takva oprema prodaje.....To kod tebe uopste ne mora da znaci da je potenciometar.Opisi malo problem bolje i detaljnije ;) .Kada budes cuo da krci i prekida pri pomeranju potenciometra onda je do njega ovako mogu samo da nagadjam....Opisi malo detaljnije...

Poslednja izmena:
nije kada se pomera potenciometar, jednostavno cuje se sada pucketanje kroz zvucnike nevezano za bilo sta, gledao uzemljenje, cackao kablove, menjao audio drajvere , pokusavao sa starima-novima, nista nije urodilo plodom, razmisljam da menjam napajanje na kucistu ako mozda negde na njemu "izbija"

Mozda ti kabl hvata signale. Mene moj Altec sistem izludjuje zbog toga. Nema stalnih smetnji (ukoliko pazljivo razmestis kablove), ali ako slucajno ostavis mobilni u blizini...zlo!

Najverovatnije sami zvucnici imaju sum i to je to...ne mozes im nista...
drugo, manje verovatno je da ko jericho imas neizolovane zvucnike, ida vataju neki wi fi, mob i slicno..

Ja sam vidjao da ljudima sistem hvata radio stanicu i bukvalno se cuje iz njih kao da slusas radio ali jako tiho.

ma nee, znam za to, nije stalno, ali na nekih minut dva zapucketa ili pucne i to je to

To je do kablova 80 % ali posto nisam prisutan da cujem tacno o cemu se radi nmg bas da kazem da je sigurno :) .

ok, i sta da radim sa kablovima, u kanalicama su i nikada se nisu pomerali, ne kapiram sta im se moglo desiti, mozda korozija?
upravo uradih reinstal sistema iz ocaja ali ne pomaze

Da li si pokusao da promenis polozaj.Mozda ih nesto ometa i to utice na zvucnike..

ma oduvek su na ovom mestu, i tek nedavno je pocelo da se javlja pucketanje i sum povremeno, verujem da je nesto sa strujom ali nemam blage veze sta i kako da otklonim

Vrlo bitno. Dal se zujanje pojavljuje odmah, prilikom paljenja zvucnika, ili posle nekog vremena?

rekao bih posle nekog vremena, i kazem nije konstantno, cisto pucne ili se cuje kao kada na tv imas onaj white noise samo tise i krace, u impulsima, mada ga ponekad cujem i kada restartujem dok se podize bios

sada samo ukljucih zvucnike na prazno, tj istekah iz compa da vidim da nije zbog struje, ne cuje se nista, znaci da ima neke veze za racunarom

Kvar koji si opisao je riknuti izlazni stepen, poluprovodnicki deo. Dal je na karti ili na zvucnicima, mozes ustanoviti tako sto zvucnike ubodes u neki mp3 player i pustis, a zvucnike pojacas. Ako se posle nekog vremena i na mp3 playeru javi taj shum, odmah menjaj ako imas garanciju. Kvar je vrlo podmukao i zeznut.

nemam garancuju, kolike su sanse da se to uradi, tj popravi i da li se isplati uopste i raditi obzirom da su me zvucnici kostali 100eura

Da li se isplati zavisi od toga koliko si ti bio zadovoljan sa tim zvucnicima i da li tebi vrede i koliko ti odgovara cena popravke.Ajd poslusaj me i nemoj da stavljas u player nego bas odnesi kod nekog prijatelja komplet zvucnike i ubodi u njegovu zvucnu pa vidi kako ce se ponasati.ja sam imao problem da mi se desava da nekad nesto pucne i zazuji,prekine i to sam resio instalacijom novih drajvera za zvucnu :) .

ne zuji na mp3 playeru ali ni na compu kada pustim bilo koji player, znaci cuje se samo kada radim nesto gde nije ukljucen zvuk, surf na netu ili office

e j....m mu m...t da mu j...b... ovo je bozija kazna, najvise sto zelim od racunara to je kristalno cist zvuk.... ok, probah i ja nove i stare drajvere ne ide, zapucketa i zazuji i presece me preko stomaka, ok, ako zvucnici rade na drugom mestu... onda nova zvucna ili?

Pa ako zvucnici rade kako valja i ako na drugom izvoru sviraju ok onda sistemom eliminacije ides.Ili ti nesto ometa kablove kad su blizu zvucne odnosno racunara ili ti zvucna ne valja ili ima neki kontankt koji joj smeta,a mozda i drajveri brljave kao sto sam rekao.Koja je zvucna u pitanju?

hmmmm... razmisljam.... menjao sam kuciste pre par dana, uzeo thermatake v4 kod koga je napajanje na dnu, mozda napajanje smeta, zvucna je integrisana, realtek mislim da ima oznaku 662,

upravo pogledah, napajanje je sada i dalje od zvucne nego u prvoj postavci

Ne mora to nista da znaci.Nesto je ometa ili je pred kraj zivota :),ili ti jednostavno zvucnicima nesto smeta :) .Moj ti je savet da svakako predjes na bolju zvucnu tipa asus xonar dg koja i nije nesto skupa,a preporodice ti sistem,al prvo odnesi sistem kod nekog drugog i uveri se da li je do njega :) .

probacu, gledam ove creativ u toj ceni, kupicu jednu od njih, d ali mi se cini ili se sada ne cuju kada sam malo odvojio audio kablove od napojnog kabla

Moguce!Rekao sam ti da nesto ometa!Mozda ti struja pravi smetnje....

sajevac izmalerisao si me ... kako rece da mozda riknjavaju.. riknuse... nece da upale... ima li neki dobar servis logitech zvucnika u bg-u?

Znam dosta servisa koji rade hi fi opremu ali nisam siguran da ce hteti da se uhvate tih racunarskih zvucnika da popravljaju.Opisi problem malo,kako nece da upale ?

Nazad
Vrh Dno