Šta je novo?

Zujanje WD-a

Zavisi naravno i od OS-a koji koristis i šta on radi sa diskom, a WD Green diskovi u teoriji su "štedljivi" (parkiraju glave jako često, pa je verovatno to uzrok zujanja koje čuješ), "tihi" i "pouzdani"... u praksi - to često "parkiranje glava" smanjuje životni vek već jako nekvalitetnog hard diska. Na stranu WD Black/Blue, WD Green diskovi su nešto najgore što možeš ubaciti u svoj računar. Sad će neko iz WD Serbia da se javi i da mi traži čvrste dokaze il će da me tuže :p (mala šala na račun MSI Serbia :D ) ali eto, to je moje mišljenje (moja lična intelektualna svojina ;) ). :wave:

Poslednja izmena:
Mislim da ti je ukljucena opcija u windowsu , da hdd koji se ne koristi gasi. Pa zato ti kada krenes da ga koristis, on se ukljuci i zato se cuje.

sasvim normalno,
nemas razloga za brigu

moguce da ti je ukljucena opcija u control panelu pod power settings(mada je po default-u ugasena) ili je sama opcija wd hard-a,ja sam jedno vreme namestio da mi se gasi hard i kad se "ugasi" cuje se skljoc glave ,a kad mu pristupam i krene da se budi cuje se na kratko zummmm a zatim sledi tisina

@zveki sada si me malo zabrinuo,jel steti ta opcija ili ne,hard mi je maxtor-ov,ako je npr.komp upaljen 10sati a tom drugom hardu ne pristupam zar nije pametnije da ne vrti?

Nazad
Vrh Dno