Lucic
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 20.05.2022
- Poena
- 50
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 7 5700X & DeepCool AG 400 BK
- Matična ploča
- Asus TUF Gaming B550-PLUS
- RAM
- Kingston Fury Renegade 2x8GB 3200Mhz CL16
- GPU
- PowerColor RX 6800 Fighter
- Storage
- Kingston KC3000 1TB
- Zvuk
- Redragon Darknets GS570 BT & HyperX Cloud 2 Red
- PSU
- Asus ROG Strix 750W Gold
- Kućište
- Asus TUF Gaming GT301
- Monitor
- DELL S2522HG
- Miš & tastatura
- A4Tech V7M Bloody & MS Infinity
- Ostale periferije
- LG 43UQ81003LB TV
- Laptop
- Acer Aspire ES1-532G-C5TE
- Mobilni telefon
- Samsung S23 & A50
- Pristup internetu
- Kablovski internet
- Mobilni internet
Zdravo, pre 3, 4 dana su mi stigle nove komponente za racunar koje sam u medjuvremenu sastavio i odlozio sa strane jer nisam imao monitor sve do danas.
Danas sam prvi put pokrenuo racunar i sve je radilo normalno, instalirao sam windows, instalirao sam drivere preko windowsa, skinuo amd auto-detect gde sam instalirao driver za graficku, procesor i jos par stvari, instalirao sam par programa i na kraju sam pokrenuo X.M.P. i Resize BAR u BIOS-u....Kasnije sam pokrenuo cinebench gde sam testirao procesor (nije prelazio 50° jer je kuciste bilo otvoreno, nije bilo trothlova i sl. i na kraju sam dobio zadovoljavajuci rezultat). Medjutim kad sam instalirao prvu igricu (Euro Truck Simulator 2) i usao u igricu nesto je pocelo da zuji u kucistu, brzo sam izasao iz svega i zujanje je prestalo. Zatim sam opet usao u igru i zujanje se vratilo, nakon cega sam se uverio da zujanje dolazi iz graficke kartice. Proverio sam temperature, bile su oko 45° sa otvorenim kucistem. Kad sam usao u glavni meni pojavile su se zelene tackice po ekranu koje bi se stvarale sve vise prateci trag misa ili otvaranja drugih menija.
U pitanju je Sapphire RX 6700 XT (ima 8+6 pin i povezana je preko dva kabla).
Napomenuo bih da nije do ventilatora jer sam testirao graficku pre toga preko nekog sajta za testiranje grafickih na 10 sekundi i srednjoj tezini cisto da bih proverio iste.
Kartica je narucena online, sta da kazem ukoliko se budem odlucio da je vratim?
Danas sam prvi put pokrenuo racunar i sve je radilo normalno, instalirao sam windows, instalirao sam drivere preko windowsa, skinuo amd auto-detect gde sam instalirao driver za graficku, procesor i jos par stvari, instalirao sam par programa i na kraju sam pokrenuo X.M.P. i Resize BAR u BIOS-u....Kasnije sam pokrenuo cinebench gde sam testirao procesor (nije prelazio 50° jer je kuciste bilo otvoreno, nije bilo trothlova i sl. i na kraju sam dobio zadovoljavajuci rezultat). Medjutim kad sam instalirao prvu igricu (Euro Truck Simulator 2) i usao u igricu nesto je pocelo da zuji u kucistu, brzo sam izasao iz svega i zujanje je prestalo. Zatim sam opet usao u igru i zujanje se vratilo, nakon cega sam se uverio da zujanje dolazi iz graficke kartice. Proverio sam temperature, bile su oko 45° sa otvorenim kucistem. Kad sam usao u glavni meni pojavile su se zelene tackice po ekranu koje bi se stvarale sve vise prateci trag misa ili otvaranja drugih menija.
U pitanju je Sapphire RX 6700 XT (ima 8+6 pin i povezana je preko dva kabla).
Napomenuo bih da nije do ventilatora jer sam testirao graficku pre toga preko nekog sajta za testiranje grafickih na 10 sekundi i srednjoj tezini cisto da bih proverio iste.
Kartica je narucena online, sta da kazem ukoliko se budem odlucio da je vratim?
Poslednja izmena: