Šta je novo?

Zujanje na slušalicama pri prebacivanju podataka na flash?

nikola25

Cenjen
Učlanjen(a)
01.03.2012
Poena
170
Skoro sam primetio da pri prebacivanju podataka na flash čuje se zujanje na slušalicama (samo kada je flash uboden u prednje usb priključke) zbog čega može to da se dešava? Nisam do sada primetio pošto su mi slušalice bile ubodene sa zadnje strane kućišta. Nevezano za ovaj problem s vremena na vreme kada se uključi frižider otkači mi se miš kao da ga isključim i ponovo uključim (on je uboden pozadi), da li je moguće ako oslabi struja u tom trenutku da se to desi? Nisam trenutno u mogućnosti da isprobavam druge utičnice.

T ose događa zbog toga što su kablovi loše izolovani, pa se javlja jak šum u slušalicama koje su osetljive na male promene napona.
Stvara se dodatna struja u kablovima koji vode signal za slušalice (najprostija indukcija).
Meni se, recimo,događa da i pomeranje miša ili pomeranje flash animacija izaziva isti efekat (mada se to mnogo tiše čuje nego USB data transfer).

T ose događa zbog toga što su kablovi loše izolovani, pa se javlja jak šum u slušalicama koje su osetljive na male promene napona.
Stvara se dodatna struja u kablovima koji vode signal za slušalice (najprostija indukcija).
Meni se, recimo,događa da i pomeranje miša ili pomeranje flash animacija izaziva isti efekat (mada se to mnogo tiše čuje nego USB data transfer).
To i jeste najlogičnije ali ne mogu da ukapiram samo kako je moguće da se smanjenjem struje otkači miš? Nisam pratio da li je to počelo da se dešava kada sam zamenio napajanje.

Nazad
Vrh Dno