Šta je novo?

Zujanje Msi 5900xt

• Začetnik teme Začetnik teme Fica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Fica

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2003
Poena
620
Moj drug je pre nekoliko dana kupio novu msi 5900xt vivo.
I odkada je stavio u komp i na najmanjim mogucim detaljima mu farcry,nfs underground i ostale novije igre seckaju!!
Cim upali bilo koju igru ili 3Dmark graficka mu pocne da zuji!!To zujanje kada god secne u igrici za
trenutak prestane i opet se vrati.
Inace zujanje sigurno nepotice iz kulera sa graficke.A sto je najcudnije graficka
u 3Dmarku 03 dobija oko 4800 poena a secka u vecini igrica!!On ima asusa a7v8x-x,xp1800+,512rama,a
isprobana je graficka i na abitu an7,xp 2500+,1gb rama i potpuno isto se ponasa!!

Zna li neko zbog cega mu zuji graficka u 3d modu!!

Nek se obrati onom kod koga je kupio i zavrsena pricha.poz

Fica je napisao(la):
"Noise Scroll"... tako se zove taj termin. Potrazi na google-u, verujem da ces naci podosta o ovome. Zove se tako jer se zujanje cuje i prilikom skrolovanja misem u IE-u, Notepad-u, Word-u... a naravno, kako si i sam primetio, i u 3D-u (igre, 3DMark...)

Zujanje potice iz onih "zavojnica", kako ih je neko nazvao... ili iz kondenzatora. Uglavnom, iz tog pravca.

Leka nema, nije problem do drajvera... ustvari, jedini lek je zatvoris kuciste (i eventualno, odsrafis malo neki ventilator :d). Moja graficka (ASUS FX 5900 Ultra) pati od "Noise Scroll"-a, koji sam potpuno eliminisao tako sto sam zatvorio kuciste.

Fica je napisao(la):
Moj drug je pre nekoliko dana kupio novu msi 5900xt vivo.
I odkada je stavio u komp i na najmanjim mogucim detaljima mu farcry,nfs underground i ostale novije igre seckaju!!
Cim upali bilo koju igru ili 3Dmark graficka mu pocne da zuji!!To zujanje kada god secne u igrici za
trenutak prestane i opet se vrati.
Inace zujanje sigurno nepotice iz kulera sa graficke.A sto je najcudnije graficka
u 3Dmarku 03 dobija oko 4800 poena a secka u vecini igrica!!On ima asusa a7v8x-x,xp1800+,512rama,a
isprobana je graficka i na abitu an7,xp 2500+,1gb rama i potpuno isto se ponasa!!

imao sam isti problem...nema drugog resenja, sem zamene tog asusa.....

Ivan® je napisao(la):
imao sam isti problem...nema drugog resenja, sem zamene tog asusa.....
Njegova graficka je MSI! 😀

A ASUS je moj... 🙂

Ivan® je napisao(la):
mislio sam na asusovu plocu.......
Onda ti opet ne valja racunica, vidis da je rekao da je isprobao graficku i na ABIT-u (AN7) i isti su simptomi...

Nazad
Vrh Dno