Šta je novo?

Zujanje iz zvučnika

dan

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2005
Poena
304
Danas sam primetio iritirajuću pojavu iz subjecta na kompu koji je do pre par dana radio bez apsolutno ikakvih problema. Ploča je Abit NF7-S2 sa onboard zvučnom. U poslendjih nekoliko dana sam imao par restarta i skucavanja. Moguće je da ne nešto pred riknjavanjem. :(

Evo zapažanja:
  • zuji i kad se nakače sluške umesto zvučnika
  • zujanje počinje posle windows splash screena, mada ne odmah
  • sve je muteovano osim master i wave
  • zujanje prestaje ako pustim program koji koristi zvučnu, npr. Winamp, i muteujem ga.
  • skoro prestane ako uzmem prozor i pomeram ga po ekranu ili brzo scrollujem gore-dole
  • rad hdd-a nema uticaja

Pretpostavljam da je nešto do ploče/integrisane zvučne/grafike. Napominjem da je sve počelo odjednom (ili sam ja mentol pa nisam ništa primečivao skoro godinu dana).

Jel si probao doticne zvucnike na drugom audio izlazu? ;)

Poslednja izmena:
Skyw@lker je napisao(la):
Jel si probao doticne zvucnike na drugom audio izlazu? ;)

Jesam i opet zuji. Ali kao što rekoh, očigledno nije do zvučnika jer se dešava i sa slušalicama.

Workaround je da pustim Winamp i pauziram pesmu.

dan je napisao(la):
Jesam i opet zuji. Ali kao što rekoh, očigledno nije do zvučnika jer se dešava i sa slušalicama.

Workaround je da pustim Winamp i pauziram pesmu.

Čekirao sam Digitize input u NVmixeru i ode pištanje, ali mislim da je to samo maskiranje problema. :(

Mozda je TV kartica ako je imas.Kod mene je bilo nesto slicno i ustanovio da je doticna bila u pitanju

EM2000 je napisao(la):
Mozda je TV kartica ako je imas.Kod mene je bilo nesto slicno i ustanovio da je doticna bila u pitanju

Leadtek TV2000XP Expert. Izgleda da ću morati da se igram sa karticama sutra...

Ono što mene plaši je što se pištanje pojavilo jutros, posle nekoliko neobjašnjenih zamrzavanja i rebuta.

To je cest slucaj kad je u pitanju integrisana zvucna...interferencije se desavaju cak i od daljinskog telefona......prvo utvrdis dali si ti interference spoljasnje.Ako su unutrasnje onda vratis drivere nazad i to one prve a ne posledenje....pa ako je isto onda uradis update drivera sa zadnjim...ako je isto...onda nemam vise ideja....

DARK SIDE je napisao(la):
To je cest slucaj kad je u pitanju integrisana zvucna...interferencije se desavaju cak i od daljinskog telefona......prvo utvrdis dali si ti interference spoljasnje.Ako su unutrasnje onda vratis drivere nazad i to one prve a ne posledenje....pa ako je isto onda uradis update drivera sa zadnjim...ako je isto...onda nemam vise ideja....

Nisam imao vremena da se igram sa drajverima ali budući da je zujanje nestalo od kad sam štiklirao onaj Digitize Input u mixeru, neću više da se zezam, tim pre što mašina već danima radi stabilno. Hvala svima na prelozima.

I ja imam sličan problem, zujanje koje zavisi uglavnom od toga gde stavim zvučnike. Konstantne je jačine, pa me interesuje da li bi mogao da rešim problem kupovinom zvučne kartice.

Ljudi problem je u Leadtekovoj kartici, njen audio izlaz se kaci(cini mi se) na CD-audio, sto znaci samo u Volume Control "mutirate" cd-audio i zujanje ce prestati, a kada pokrenete Winfast sve ce se normalno cuti!
Pozz

I ja imam Leadtek-ovu karticu, ali nije u tome problem pošto se zujanje čuje čak i kad sve mutiram ( i zvučnike). Jel zna neko da li bi pomogla zvučna ili to nema veze?

Zvucna bi u svakom slucaju pomogla. Ja imam Abit nf7 sa integrisanim zvukom i Mercury plocu na kojoj je iskljucena integrisana kartica i stavljena stara c-media 8738. E - sa tom starom c-mediom imam osetno bolji zvuk - iako je to mnogo stara i skromna zvucna.

Trek je napisao(la):
I ja imam Leadtek-ovu karticu, ali nije u tome problem pošto se zujanje čuje čak i kad sve mutiram ( i zvučnike). Jel zna neko da li bi pomogla zvučna ili to nema veze?

Desavala mi se ista stvar. Problem je bio u kablovskoj... izvucem kabl iz kartice i zujanje prestaje. Da stvar bude jos gora vise nemam Leadtek-a vec TV i njega sad koristim kad gledam filmove, ali ako mi je TV-out kabl sa kompa nakacen na TV kad i antenski cuje se zujanje :mad:

Izgleda da ste svi zaboravili da nove TV-tuner kartice (ukljucujuci i gore navedenu)
zvuk mogu da daju preko PCI- busa koji zvuk integrise sa wave source-om , dok se cak u nekim glupim slucajevima moze desiti da zvuk ode direktno na master source.
Interno povezivanje kablicem sa TV-tunera na zvucnu bi moglo da resi problem.

Nazad
Vrh Dno