Šta je novo?

Zujanje i grejanje LCD TV

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Primetio sam kad priđem TV-u (Samsung LE-40M86BD) sa zadnje starne u njemu se cuje neko zujanje/cvrčenje što je karakteristilno za CRT televizore. Pitanja ne bi bilo da sam kod nekkih ljudi koji imaju takođe LCD TV (dosuše sa manjom dijagonalom 32incha) primetio to zujanje. To zujanje nije jako da nešto smeta ili slično, i čije se samo kada priđem TV -u i načulim uši kod ventilacionih otvora -na vrhu pozadi , ali ipak postoji, Je li to normalno ili šta ? Takođe mislim i da se mnogo greje. Pitanje je isto ?

trafo...Znash i sam proceduru, idi u tmevropa, tamo ima 100% prikachen, i oslushni dooobro...Ako se po nechemu razlikuje od tvog, reklamiraj ga i trazi novi.

trafo...Znash i sam proceduru, idi u tmevropa, tamo ima 100% prikachen, i oslushni dooobro...Ako se po nechemu razlikuje od tvog, reklamiraj ga i trazi novi.

pretpostavljao sam, mada opet, vecina trafoa se ipak čuje, TV radi normalno bez anomalija, ali mislim da ti ti je ta ideja na mestu

kod mene isto

Uzeo sam pre dva dana bas u tehnomarketu Samsung 206BW.
Kada se monitor zagreje pocinje da pisti, a jacina zavisi od nivoa brightnessa
brightness < 50 ,cuje se samo ako bas obratis paznju
brightness 50-60 pocinje crvcanje, kao da se przi pomfree
brightness >60 pocinje pistanje od oko 10KHz :) koje se cuje u celoj sobi, i glasnije je od mog otvorenog kucista sa tri ventilatora.

Bas cu sutra da idem da ga zamenim.
Zujanje mi ne smeta, ali ovo pistanje je bas iritantno.
Osecam se ko da je iznad mene zubarska ordinacija :)
Javicu kakva im je politika u vezi zujanja :)

Poslednja izmena:
Ja imam plazmu i ona ima jace napajanje znaci trosi vise struje i cuje se naaravno

super

Zamenili su mi monitor bez vecih problema u Tehnomarketu - blok62 (sve pohvale za ljude sto rade tamo na tom odeljenju, stvarno su predusretljivi i pozitivni) i ovo je sad prava milina. Postoji zujanje, ali je sada vrlo tiho ( cuje se samo kada se primakne uvo zadnjoj strani monitora) i ne zavisi od nivoa brightnessa. Znaci problem resen :banana:

Za razliku od starog monitora koji sam nakon shutdown-a morao da gasim na dugme, jer nije hteo da se smiri, ovaj drugi par puta okrene onaj screen - digital, pa analog, i onda se sam ugasi. Pocinjem da mislim da sa prethodnim primerkom nesto ozbiljnije nije bilo u redu.

Goxy, imam isti model TV kao i ti, i primecujem da na nekim HD materijalima (posebno na nesto starijim filmovima) slika blago treperi kada prikazuje vece povrsine nekih boja (svetlo braon, svetlo plavo, svetlo zeleno, svetlo sivo).

Da li si primetio nesto slicno, a ako jesi, da li si pronasao neki sistem za eliminaciju tog "efekta"?

Goxy, imam isti model TV kao i ti, i primecujem da na nekim HD materijalima (posebno na nesto starijim filmovima) slika blago treperi kada prikazuje vece povrsine nekih boja (svetlo braon, svetlo plavo, svetlo zeleno, svetlo sivo).

Da li si primetio nesto slicno, a ako jesi, da li si pronasao neki sistem za eliminaciju tog "efekta"?

Pa nisam pustao HD materijale tako da ti ne mogu pomoći.

Vrh Dno