Šta je novo?

zsh (Z shell) - konfiguracija

Off-topic: Jel može nekako da se kombinuje tiling window manager i openbox? Hteo bi da imam po potrebi i jedno i drugo tj. da imam tiling windows ako želim ali da mogu da uradim show desktop, minimize neku sličnu funkciju koja bi sklonila tiled windows i prikazala custom openbox desktop.

Oba su wm znači ne možeš da koristiš oba u isto vreme, na tiling wm (barem u i3wm ne znam za druge) minimize možeš da radiš tako što pošalješ app na neki drugi workspace, ako želiš da skloniš sve i vidiš desktop onda samo predješ na neki workspace na kome nema ništa, e sad ako misliš na desktop icone koje bi se videle na desktopu to nisam probao ali mislim da ima fora da se izvede, negde sam video. Nisam siguran na šta tačno misliš pod custom openbox desktop.

Da, pa malo je teže za objasniti, da probam slikom.
Evo ti primer, recimo otkucaš ls i onda dva puta TAB, dobićeš ovo ispod kao na slici, znači on ti ispod da sve kombinacije komandi koje počinju sa ls, jedan pritisak na TAB ti izlistava te kombinacije a drugi te "baca dole" gde ti sa strelicama biraš koju hoćeš komandu i sa enter je izabereš.
Znači ovo sa belom pozadinom "šetaš" levo desno gore dole.

Fish radi to ali imam dodatak gde u liniji u kojoj kucaš komandu ti predloži čitavu komandu, obično onu koju si ranije koristio a ima veze sa onim što si kucao. Pa ti to možeš kompletirati strelicama ali ne u segmentima nego čitavu komandu odjednom.

Kapiram te sada, ne znam koji bi to plugin bio ili linija u konfig fajlu, niti da li uopšte ima baš toliko precizan rad (sudo apt-get install kde, da ti izdvoji to u ponudi ali i isto to samo bez kde), ne znam koja mu je logika ili probaj možda da otkucaš bez kde, dakle samo sudo apt-get install pa onda enter, čisto da ga ubaci u history pa vidi da li će da ti ponudi to onda.

Snimih, pošto mi je mrsko da objasnim.

Hoćeš da ti prebaci na sljedeću riječ kod sugestije?

giphy.gif

Sad ne znam postoji li druga mogućnost sem baš CTRL + RIGHT, uglavnom ovo sam našao u opisu plagina:

If you invoke the forward-word widget, it will partially accept the suggestion up to the point that the cursor moves to.

To je sve što su napisali.

Poslednja izmena:
Dobra ti fora ovo sa videom :D

Šta znam, mene nervira taj fish fazon gde vidiš history kada kreneš da kucaš, zbunjuje me :d

Dobra ti fora ovo sa videom :D

Šta znam, mene nervira taj fish fazon gde vidiš history kada kreneš da kucaš, zbunjuje me :d

Ja sam jutros to nabacio da isprobam malo. Navikavam se jos kupim fazone.

Sto se videa tice, dobre su ove fore sa programima za snimanje ekrana na linuksu, snime video od 25 kb. Pitam se u cemu je fora. (Dobro ovo je kratak video nikakvog kvaliteta, ali i inace su bas mali output fajlovi) :d

Nazad
Vrh Dno