Šta je novo?

zracenje mobilnog part II

sinke

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2000
Poena
620
Pre nesto vise od mesec dana Genghis Khan je pokrenuo pitanje kupovine telefona i zracenja rekavsi da su mu govorili da ne kupuje telefon bez antene jer oni vise zrace (ipak je podlegao antitezama i kupio 6510 ako to jso uvek ima :) ) i tu se napravila velika rasprava o ovoj temi i luka je dao sledeci komentar :"Monitor zraci.......jako puno. Kad sedite 30 sati ispred monitora (da, da. Sedeo sam i duze) glava postane stravicno vruca. On poveca temperaturu i ne samo za 1C ali TO zracenje nije kancerogeno i ne izaziva rak. 99% zracenja NIJE radioaktivno (a ona su najgadnija), a ljudi za sva zracenja pricaju da izazivaju rak odnosno tumor. "
I sve je to nekako razumljivo da sinoc ja gledajuci TV pre spavanja stavim na PTC1 kad tamo ona emisija 24 casa u svetu ili tako nesto i zracenje mobilnog. I kaze se kako se mnogo vodi rasprava da li zrace i koliko telefoni i koja su to sve istrazivanja pokrenuta i na kraju kaze kako su nedavno naucnici rekli da mobilni zraci RADIOAKTIVNO cak i kad je u dzepu pantalona, tj. kad se ne razgovara njime. Dakle po njima (ma ko to bio) mobilni zraci radioaktivno cak mozda i kad se ne prica njime... pa narode,vi koji imate mobilni pazite se. E a u nastavku priloga i lepa vest za vlasnike mobilnih, pocele su da se prave farmerke od materijala koji onemogucava prodor stetnog zracenja, konkretno stavljaju neka vlakna (ne znam tacno od kojeg metala) i na taj nacin ste zasticeni... marketinski potez ili istina, ko zna... :)

sinke je napisao(la):
I kaze se kako se mnogo vodi rasprava da li zrace i koliko telefoni i koja su to sve istrazivanja pokrenuta i na kraju kaze kako su nedavno naucnici rekli da mobilni zraci RADIOAKTIVNO cak i kad je u dzepu pantalona, tj. kad se ne razgovara njime.

Pitanje je ko je sta rekao, verovatno je u pitanju neka manipulacija, a i znajuci ove nase na televiziji kakvi su duduci, ko zna gde su oni to pokupili...
Bez brige.

Bilo bi lepo da se uradi jedno veliko i opsirno istrazivanje, iza cega ce da stoji neka velika organizacija...

Re: Re: zracenje mobilnog part II

Geek_master je napisao(la):
Pitanje je ko je sta rekao, verovatno je u pitanju neka manipulacija, a i znajuci ove nase na televiziji kakvi su duduci, ko zna gde su oni to pokupili...
Bez brige.

Bilo bi lepo da se uradi jedno veliko i opsirno istrazivanje, iza cega ce da stoji neka velika organizacija...

Nije da su nasi pokupili ko zna gde jer ta emisija ima i priloge o tome sto pise samo prevodi, a to je na nekoj TV poput BBC-a ili tako nesto, i pokazali su i farmerke, i mogu ti reci da super izgledaju. Istrazivanje je sprovela neka engleska kompanija. A slazem se da bi bilo lepo sprovesti istrazivanje verovatno je mnogo i sprovedeno ali zamisli da su rezultati da mobilni zrace ? sta mislis koliko bi kompanija u svetu propalo ili bar izgubilo profita, tako da mislim da tu pare ipak rade i da plate oni to debelo da se rezultati ne objave... e sad moze neko da pita ako oni znaju da su rezultati losi, sto onda i radnici te kompanije upoznati sa rezultatima nose telefone ? :) verovatno ne zrace nesto preterano da ce ljudi da obole za 10 godina.

sinke je napisao(la):
E a u nastavku priloga i lepa vest za vlasnike mobilnih, pocele su da se prave farmerke od materijala koji onemogucava prodor stetnog zracenja, konkretno stavljaju neka vlakna (ne znam tacno od kojeg metala) i na taj nacin ste zasticeni... marketinski potez ili istina, ko zna... :)

A, pa super... znaci imas pantalone koje su faradejev kavez i stavis mobilni u dzep takvih pantalona, koji je po logici takodje faradejev kavez. :D Predivno! Ocekujem da Biomed bude prvi koji ce ovo prodavati kod nas.

Re: Re: Re: zracenje mobilnog part II

Pa da mene su navukli na foru a sad (D)...
Shalim se ali ono glavno shto sam zakljuchio u onom mom threadu jeste da sve zrachi i da su u pitanju mikrotalasi e sad chitao sam na nekim drugim mestima (u nekomchasopisu) da ono noshenje mobilnog telefona oko vrata nije nikakva moda i da se to u svetu nosi zbog zdravlja jer je kao dokazano da mobilni najmanje (uopshte) utiche na srce...kako shta i gde pojma nemam...Takodje ne znam da li lazu ili ne ali sam ja sebi pazario traku :d a josh plus lep telefon ;) ...A nikada se nece objaviti pravi rezultati nekih pravih istrazivanja sem mozda u dalekoj buducnosti kad bude bio izmishljen neki mnogo napredniji uredjaj za komunikaciju (ne modifikacija mobilnog)...Znate kako mnogi kazu jednom se zivi i onda kao kazu ma nema veze shto zrachi,nema veze shto sunce przi ko blesavo,nema veze shto kisnem na radioaktivnoj kishi ali ja definitivno nisam pristalica ovakvog stava jer stvarno mislim da koliko da je god u nashoj mogucnosti moramo vodoto rachuna o sebi posebno po ovakvim pitanjima "novije generacije"...Iskreno sad planiram da pazarim TFT (on valjda ne zrachi) ali josh skupljam kintu...Takodje chim budem saznao za neki ozbiljno shtetan uticam mobilnog prestacu da ga nosim istog sekunda a zabranicu i celoj porodici da ga nosi...Znachi stvarno mislim da moramo voditi rachuna o sebi ali iskreno razmislite koliko je to moguce u ovakvoj sredini kada ste okruzeni mahom nezdravim stvarima i ******ima :D ...

Samo josh da dodam da gomila ljudi (sigurno i gomila vas sa foruma) koristi mikrotalasnu a dakazano je (bar koliko su meni prichali) da je ona extra nezdrava...

Genghis Khan je napisao(la):
Samo josh da dodam da gomila ljudi (sigurno i gomila vas sa foruma) koristi mikrotalasnu a dakazano je (bar koliko su meni prichali) da je ona extra nezdrava...

Ja ne koristim ni jedno ni drugo mada nemam TFT, eto jedino to jos da sredim... :) no ono sto sam hteo da kazem je da jesi u pravu kad sve to saberes te TV te monitor, pa mobilni ma mikrotalasna jesi izlozen povecanom zracenju ali seti se da je u poslednjih 50 godina produzen zivotni vek stanovnistva, sa nekih 50 na 71 i vise godina u proseku, naravno zavisi od toga koliko je zemlja razvijena tj. koliko je efikasan sistem zastite i stanje zdravstva u konkretnoj zemlji. U Americi npr. je sigurno rposecan zivotni vek negde oko 70-72 godine mozda i vise a oni najvise koriste mikrotalasnu, mobilne, jedu vrlo nezdravu hranu... Mislim da je i hrana jako bitna, peceno meso pogotovo na rostilju je nezdravo, masno itd. E a da vas pitam kako komentarisete onog tipa sto je kao patentirao tastaturu na kojoj se uci slepo kucanje za sat vremena, sto je bio u Biserima 2x na BK i koji ujedno zastupa tezu da sva kuvana hrana je nezdrava i kako je njegovu mamu izlecio od teske bolesti sistemom izgladnjivanja ? :)

Genghis Khan je napisao(la):
Samo ima tu jedan problem za vas neoperisane RTSovce(drugi dnevnik i te fore). One nacije, koje koriste mikrotalasnu imaju prosečan životni vek od skoro 70(SAD) pa uveliko preko 70, gore ona trojka Norveška, Švedska, Finska... Takođe veoma vole da se voze kolima kao i da koriste mobilne telefone, o kompjuterima da ne pričam. Mislim ko je sad tu lud nije mi jasno.

Mislim mozak smo pokazali 1999 kad smo pomračenje sunca dočekali u podrumima, sa katancima na vratima, mislim, šta više ima sa tim ljudima pričati, valjda ti je mozak dovoljno slan pa ne mora televizija da ti soli pamet non stop ili očigledno grešim...

sinke je napisao(la):
Ja ne koristim ni jedno ni drugo mada nemam TFT, eto jedino to jos da sredim... :) no ono sto sam hteo da kazem je da jesi u pravu kad sve to saberes te TV te monitor, pa mobilni ma mikrotalasna jesi izlozen povecanom zracenju ali seti se da je u poslednjih 50 godina produzen zivotni vek stanovnistva, sa nekih 50 na 71 i vise godina u proseku, naravno zavisi od toga koliko je zemlja razvijena tj. koliko je efikasan sistem zastite i stanje zdravstva u konkretnoj zemlji. U Americi npr. je sigurno rposecan zivotni vek negde oko 70-72 godine mozda i vise a oni najvise koriste mikrotalasnu, mobilne, jedu vrlo nezdravu hranu... Mislim da je i hrana jako bitna, peceno meso pogotovo na rostilju je nezdravo, masno itd. E a da vas pitam kako komentarisete onog tipa sto je kao patentirao tastaturu na kojoj se uci slepo kucanje za sat vremena, sto je bio u Biserima 2x na BK i koji ujedno zastupa tezu da sva kuvana hrana je nezdrava i kako je njegovu mamu izlecio od teske bolesti sistemom izgladnjivanja ? :)
Evo čovek mi čita misli :)... (dok ja postujem, očigledno da brže kuca :))

Bane® je napisao(la):
Mislim mozak smo pokazali 1999 kad smo pomračenje sunca dočekali u podrumima, sa katancima na vratima, mislim, šta više ima sa tim ljudima pričati, valjda ti je mozak dovoljno slan pa ne mora televizija da ti soli pamet non stop ili očigledno grešim...

:D

Ajde ljudi bre bavite se sportom, ne jedite masnu hranu i to je sve u zivotu sto vam je potrebno da zastitite zdravlje. A da, nemojte da se nervirate i da ;)

O boze koliko jadikovanja oko obicne smrti koja nas ionako ceka :cool:
E sad ozbiljno, ta prica sa prosecnim zivotnim vekom slabo drzi vodu, jer cisto matematicki, ako je 2002 prosek umiranja oko 70te, znaci da su ti ljudi rodjeni 30tih godina 20veka, kada zracenja od mobilnih,televizora,monitora,mikrotalasnih nije bilo, kada je hrana bila manje izindustrijalizovana (bez aditiva i, slusaj ovo pazljivo, emulgatora od kojih je 90 % na listi mutogenih i kancerogenih supstanci, a koji se danas mogu naci svuda, sve od smokija pa na dalje, najcesce u vidu lecitina), sa znacajno manjom kolicinom smoga, bez koka-kola (i njojzi slicnih brandova) opsade planete. Ma mozete i sami da zamislite koliko je tada bilo drugacije vreme, kako na ovim, tako i na zapadnijim prostorima. Kako ce nase generacije (ja sam konkretno rodjen mnogo posle prvog televizora u mom stanu, a za monitorima cucim od 5og osnovne) opstati, i sa kojom stopom smrtnosti, to cemo videti u narednih 50 godina, hopefully.
Nisu samo zracenja ta koja nas (eventualno, ne tvrdim) kolju, vise nas kolje nacin zivota, sa puno sedenja, losim fizickim aktivnostima, i vec pomenutom hranom. Slucajno na mojoj gajbi moja matora pise naucni rad na temu "hronicna nezarazna oboljenja" (znaci, chuka, pritisak, holesterol i ostalo), pa imam uvid u ogromno povecanje broja obolelih od istih, i to na mnogo mladjoj populaciji. Pa ortakinja sa medicine mi kaze da im profesori iz patologije stalno kukaju kako su krvni sudovi kod mladih postali katastrofalni (kad rade obdukcije to izvaljuju).
Sto se zracenja mobilnog konkretno tice, jedino sto sam ja video je da se Djindja penjao na vrh Beogradjanke sa nekim likovima u radnim odelima i aparatima u rukama, i da su merili zracenje radio-tv predajnika, pa im je premier poturio i svoj mobilni da izmere, i bili su u fazonu "ma sve je ovde u granicama normale, iako blago poviseno".
****** ljudi, lepo rekoste, drzte se sporta, zdrave hrane, pa cemo videti kako ce sve to ispasti. Sto se TFT i slicnih akcija tice, ok, ali bih radije prvo proverio dali je i to sigurno, pre nego sto puknem kintu.

P.s: I koja je to glupost o tome da na srce najmanje deluje? Kolko ja znam ima tu jos puno organa oko srca na koje "utice" kad se obesi oko vrata. Na sta zraci u dzepu, na muda?

Zracenje od mobilnog, monitora itd.... Ja vala u sobi od 5m2 dva racunara, TV, 2xVideo, 2xCMOS kamere, Stub, digitalni risiver, a sat.tanjir je na krovu odma iznad, bezicni telefon i naravno mobilni, pa nista (da kucnem u drvo). Gomila ljudi koje znam kao ovo ono biohrana, po selima po 20 dana mesecno, redovno Zlatibor-Cigota, pa svi imaju tumore....

Zasto se inace primenjuje terapija zracenja na pacijentima sa tumorskim oboljenjima?? Ima li to ikakve veze??

sinke je napisao(la):
su nedavno naucnici rekli da mobilni zraci RADIOAKTIVNO cak i kad je u dzepu pantalona, tj. kad se ne razgovara njime. Dakle po njima (ma ko to bio) mobilni zraci radioaktivno cak mozda i kad se ne prica njime...

A tek ova prica......ne da im ne drzi vodu nego je to strasno. Prvo, Radioaktivno ne zraci sigurno (provereno licno od strane mene ;) ) (bez sale, ozbiljno). Drugo, kada je nesto radioaktivno, odnosno ozraceno radioaktivno(a jos ako je nesto izvor onda je sigurno i ozraceno) ono jos cak i svetli (vidljivo u mraku). Dakle mobilni bi imali blagi efekat fosforescencije. Trece, naravno. Ako je nesto ozraceno radioaktivno onda je ono radioaktivno i bez obzira na rad i to sledecih nekoliko stotina godina.

Poz!

P.S. Pa sta da kazu rentgenolozi i ljudi koji su snimali npr. nogu tri ili cetiri puta za zracenje. Mobilni im ne moze nista :p .....i kao sto rekoh, najmanji procenat oboljenja od kancera je zabelezen kod ljudi koji rade sa rentgenima.

E nista od P.S-a posto sam se setio jos necega. :)

Naime, cisto da dodam. Kada je rentgen u prostoriji (majka ga ima u svojoj ordinaciji i ne dozvoljava mi da cesto idem kod nje) prostorija je blago ozracena. Razlog zbog kojeg mi ne da da cesto idem je u hormonskom poremecajima koji nastaju kod mladih ljudi (citaj: tinejdzera i pubertetlija, uglavnom) usled izlaganja radioaktivnom zracenju.

E pozdrav! :wave;

Bane® je napisao(la):
Samo ima tu jedan problem za vas neoperisane RTSovce(drugi dnevnik i te fore).

Izvini a shta si ovom pokushao da mi kazesh ???
P.S.Tv gledam malo vishe od notaxa (i to samo filmove) ???

Nazad
Vrh Dno