Šta je novo?

Zotac ZBOX

simma

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2008
Poena
310
Nova igracka iz Zotaca.

Zotac-ZBOX-Mini-PC.jpg

Trenutno je aktuelna HD-ID11 verzija, sa Dual Core Atomom D510 i Next-gen ION-om. Interesantna je i podrska za XBMC i VESA mount za kacenje na TV. Kod nas ima da se pazari verzija sa 2GB + 250GB hard za nekih 300+e.

Reviews:
http://hothardware.com/articles/Zotac-ZBox-HDID11-and-Next-Gen-ION/

http://www.youtube.com/watch?v=W_FFK5xU3KM

Meni deluje kao solidna HTPC varijanta, a cak ni cena nije previsoka. Iskustva, misljenja..?

Poslednja izmena:
Brutalna spravica.

...odlicno je ovo...realno ne kosta puno u odnosu na ono sto nudi...

Preskupo. Za 300 € može bolji komp da se sklopi. Jedino ako je nekome bitna minijaturizacija odnosno tišina.

Sprava je odlična, sad sam je čačkao. Ne čuje se uopšte a radi jako dobro, Call of Duty 4 npr. koji je bio instaliran na njemu radi bez problema na tv-u 1366x768 ili HD ready.
Bio je nakačen na TV sa tim VESA crnim okvirom koji dolazi u kutiji, staviš ga iza TV-a i ne vidiš ga. Još treba neki wireless miš/tastatura komplet i to je to.

Dobar uredjaj, koji sam primetio na netu jos pre vise od mesec dana. U PIN je preko 36k, dok se na zapadu moze kupiti za 250$. Verovatno pred kraj godine i dosta povoljnije, tako da ako imate nekog ili idete preko dobra prilika da se donese. Jos tad je bila dilema ovo ili wdtv live, kupih wdtv live mada sam pre bio za ovako nesto, ali i cena je na strani wdtv mada on ipak nudi mnogo manje(nije ni cudo ovo je ipak PC).Pozdrav

Poslednja izmena:
Nisam hteo da otvaram novu temu posto je moje pitanje vezano za ovu finu spravicu koje resava sve moje ideje (velicina i tisina)

Naime imam jednu dilemu pre svega a to je da mi neko u par reci pojasni razlika u ION verzijama kako rekose novijim i starijim i takodje da mi resi dilemu oko ovog uporednog pregleda tri zotac modela gde sam se totalno zbunio koji je ustvari ION model a koji ne i ako na jednom pise da ima amd radeon grafiku ali u osnovnom objasnjenju na sajtu stoji i objasnjenje u vezi sa ION "tehnologijom"

Prvi model
http://www.zotacusa.com/zotac-zbox-...325-1-5-ghz-dual-core-all-in-one-mini-pc.html

Drugi model
http://www.zotacusa.com/zotac-mag-hd-nd01.html

Takodje nadjoh i ovaj model kod nas pa sam jos vise zbunjen
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/zotac/4565-zotac-zbox-hd-id11

Dakle sta je tu ustvari ION i koji je bolji i ako je samo jedan ION da li je to ta neka poslednja verzija ION chipseta ili ima nesto novije sto vredi sacekati makar malo mada mi je i ovo po prikazima i klipovima sasvim dovoljno

Poslednja izmena:
Stari ION ima 9400 geforce za osnovu i uz pomoć DXVA pušta sve HD materijale bez obzire što ima Atom N270 koji je krš(takođe i sa N330 dual core).
Novi ION, a to je ovaj sa trećeg linka, ili ION2 radi sa Atomima N450 i N500(dual core). On za osnovu ima GT210 ili oni još zovu i GT218 međutim to je sve isti qurac i razlike u performansama između ION-a i ION-a2 nema jedino što dvojka troši više od keca.

Poslednja izmena:
Mislim da je jedina bitna razlika izmedju ION i ION 2 u tome sto je kod drugog za prikaz slike zaduzen GMA 3150 cip integrisan u novije Atom procesore, dok se GF218 automatski (kod nekih uredjaja i manuelno) pali samo kada se pokrene neki zahtevniji multimedijalni materijal ili neka 3D aplikacija/igra (Optimus tehnologija).

Dakle, automatski switch izmedju integrisane i diskretne grafike u cilju smanjenja potrosnje kod prenosnih uredjaja, sto u ovom slucaju ne igra nikakvu ulogu, jer se ova spravica napaja na struju. Sa druge strane, ION 2 je odlicno resenje za netbook/notebook uredjaje.

Hvala vam puno na odgovorima. Ako prikupim parice uskoro misim da ce pasti ovaj treci model posto po prikazima bolje radi od moje sadasnje masine stare 5 godina koja je uglavnom za internet

Prvo sam planirao da se ponovim sa Acer Revo-m ali vidim da je u pitanju slabija konfiguracija od ovog zotaca a i zotac je dostupniji na nasem trzistu.

Mislim da je jedina bitna razlika izmedju ION i ION 2 u tome sto je kod drugog za prikaz slike zaduzen GMA 3150 cip integrisan u novije Atom procesore, dok se GF218 automatski (kod nekih uredjaja i manuelno) pali samo kada se pokrene neki zahtevniji multimedijalni materijal ili neka 3D aplikacija/igra (Optimus tehnologija).

Dakle, automatski switch izmedju integrisane i diskretne grafike u cilju smanjenja potrosnje kod prenosnih uredjaja, sto u ovom slucaju ne igra nikakvu ulogu, jer se ova spravica napaja na struju. Sa druge strane, ION 2 je odlicno resenje za netbook/notebook uredjaje.

Optimus o kome govoris nije ukljucen na Zotac-u. I generalno je samo ukljucen na netbook ili notebook racunarima.

Inace ION2 trosi dosta manje nego ION1.

da li je neko kupio neki od ovih zotaca?
i da li ste instalirali w7 i kako to radi?
po testovima sa anadtecha, ovaj cpu nije jaci od calerona 430...???

Ja imam Zotac ZBOX HD ID-11 sa D510 dual core (4 thread), 2GB i 250gb hard.
Jako je fina spravica i odlicno radi sa Win7. Zbog licnih potreba drzim na njemu
linux ali sam kada sam ga kupio stavio win7 cisto da vidim kako sve radi.
Graficka je integrisana GT218 sa svojih 512mb. Ima 6 usb ulaza, giga LAN i wifi.
Za media pc je odlican pogovoto sa xbmc i youtube pluginima. Sto se tice brzine
sto je spomenuo miljenko, nesto je sporije iskompajlirao neke stvari od Q6600
ali sigurno nije sampion brzine. Filmovi 1080p iz mkv kontejnera idu bez problema
i ona prica o seckavom flash videu je glupost koja je verovatno odavno ispravljena
drajerima. Na zalost ja se od mog ZBOX-a rastajem zbog potrebe za kesom ali
definitivno je odlicna kupovina za internet/media/lightgaming pc.
Provereno dota radi :D

pa mora biti ispravljeno seckanje u flashu ako su nedavno objavili te GPU flash acceleration drivere.

Vrh Dno