Šta je novo?

Zotac VGA

dr1pac

Slavan
Učlanjen(a)
31.01.2006
Poena
380
Da li je neko nekad cuo za graficke karte marke ZOTAC?
Treba uskoro da se pojave kod nas na trzistu (nVidia serije 7), a ja prvi put cujem za ovo ime.

Poslednja izmena:
Zotac GeForce 7600GT - 256MB GDDR3 (SKU#: ZT-76TE250-FPP)

Specifications:-
Graphics Technology
- Nvidia Geforce 7600GT at 650 MHz engine clock
- 400 MHz RamDAC Technology Max. Resolution at 2560 x 1600
Memory
- Onboard 256MB GDDR3
- 1.4 GHz memory clock
- 128-bit memory bus width
Jel su ovi normalni

GeForce 7600GS - 256MB GDDR3 (SKU#: ZT-76SE251-FSS)

Specifications:-
Graphics Technology
- Nvidia Geforce 7600GS at 560 MHz engine clock
- 400 MHz RamDAC Technology Max. Resolution at 2560 x 1600
Memory
- Onboard 256MB GDDR3
- 1.4 GHz memory clock
- 128-bit memory bus width

Kao ovo je GS Pa to je klasicni GT ne razumem

:-devil-: Stizu 8.3.2007 U PIN GT650 cena oko 12000din ako neko kupi neka kaze kakva je:mad:

Poslednja izmena od urednika:
Ma znam ja sve te specifikacije nego me interesuje kakve su, da nisu slucajno neki krsevi.

pa po ovome sto pisu ne bih rekjao da su krsevi za 650 mhz mora da bude prilicno dobra naponska jedinica ako su tako ekstra jadni leadtek i gainward

@dr1pac:

sta si sad smislio opet ? :d Mani se ZOTAC-a, treba posle da places za parama ;)

Nisam nista smislio, majke mi :) Samo gledam da necim privremeno zamenim GF2 MX400, zakucava mi se Spider solitaire :D
Ma video sam da stizu u Pin, i to gomila, pa me zainteresovalo kakve su. Ako mislis da cu plakati za parama, onda nista, preskocicu.

Poslednja izmena:
...najgore je to sto ne mozemo znati kakva je marka i karta dok ne prodje neko vreme i dok se ne proda makar 10 komada. 650mhz za core je prilicno zategnuto. Ako su digli default voltazu za core na 1.5 ili 1.55, onda ce raditi bez problema ali ostaje onda pitanje grejanja i hladjenja. Ne bih mogao nekom preporuciti da kupi nesto ovako novo na trzistu. Znate ono kad se kaze MSI, Leadtek, gainward, Eagle, Ares, pa covek na osnovu reklamacija i kvarova moze da kaze bolje ovo ili bolje ono...a ovako...svkako su default klokovi za GT model ZOTAC-a odlicni, 650 vs 560 mhz je velika razlika na malom GT-u, znam imao sam i drzao sam taj klok i karta prilicno zivne na tom kloku ali se i "malo" vise greje, do duse moja je bila ona dual slot MSI pa se dobro ladila :)

Pa koliko sam video na nekim sajtovima to je izgleda ogranak firme koja drzi saphir koji je samo za ATI e tako Zotac samo NVIDIA pa ako je prema tome gledano to bi trebalo da su prilicno dobre kartice videcemo.

Poslednja izmena:
Mozda nije u pitanju fabricki overvoltovan chip nego da je to mozda G73-B1 uradjen u sitnijem procesu nego G73-A1. Barem se prichalo da ce ti modeli sa B1 chipom biti na 650Mhz.

Poshto ista firma ima 7600GS HDMI (dodushe bedno klokovan i sa gddr2 mem) moguce je da je u tome shtos.

Dok neko ne kupi dotichni GT model na 650Mhz i proveri, ne mogu 100% da tvrdim da je do chipa.

Zotac 7600 paleta

Ko je rekao "Eagle" brand?

Kolko vidim po netu ta firma je bukvalno u nastajanju. Tako da ima 2 mogucnosti> iza njih stoji neko ko je vec u biznisu i moze da im prenese iskustvo, a kao nova firma potrudice se svim silama da (bar u pocetku dok privuku kupce) napravi kvalitetne proizvode;
druga varijanta je da su apsolutni pocetnici i da tesko ce moci da garantuju bilo kakav kvalitet.

vreme ce pokazati. ZOTAC je tu da ostane...Mene ne interesuje kolko se klokuje, vec da li crkava i u kom %.

ipak je Eagle brand ;)

Šta hoćeš da kažeš, da je kvalitet na nivou Eagle-a? Testirao si, video si je? ;)

Ono što sam ja uspeo da saznam je da su zvanično nastali 1.3.2007-me i da u HH sobi ima 7300GT (500/1400) za extra cenu. ;)

Posle Ponedeljka će mi pasti 1 u ruke pa će mo onda imati više informacija od "insajdera" sa foruma... :d

Kako se moglo videti na netu Zotac je nova sestrinska kompanija PC Partner-a i chlan PC Partner grupe i radice iskljuchivo 'vidia karte.

S obzirom da ce imati sopstveni shtand na CEBIT-u ne vidim razlog da je ovo losh brand.
Bice to odlichna konkurencija ushuktalom Gainwardu i Leadteku.

Nema vishe tu neshto mnogo loshih brandova.
I Eagle se donekle popravio ali i dalje se vidi da ne pridaju neshto na estetiku i kvalitet
izdrade.

Eagle je brend koji u najboljem slučaju nudi isti proizvod za nešto manje para.
Što se Zotac-a tiče, makar u slučaju 7300GT DDR3 on nudi bolji proizvod za manje para!!!
To "bolji" se za sada odnasi samo na specifikacije (1.4Ghz za DDR), nadam se da je i u praksi (kvalitet, tišina, OC) veoma konkurentan.

Што се бринете око цркавања, па за шта служи гаранција ;) . И да, све је то постало исто, само каче свако свој кулер. Једини проблем који ја видим је евентуална даља продаја графичке, мислим довољно је рећи да би 80% људи купило пре половну ''љуту звер'' Бартона него нов А64 3000+, тако и овде, сви би Gainward, Asus,...

ima ovde jedan (a i vise) insajder na forumu kome ako ove karte ne dopadnu u ruke narednih pola godine, znacemo da je brand ok :D

Stim sto taj 7300GT ima 128Mb rama. A pitanje je koliko pp i vp ima... Cena je vrlo sumnjiva... Ali, videcemo...

Што се бринете око цркавања, па за шта служи гаранција ;) . И да, све је то постало исто, само каче свако свој кулер. Једини проблем који ја видим је евентуална даља продаја графичке, мислим довољно је рећи да би 80% људи купило пре половну ''љуту звер'' Бартона него нов А64 3000+, тако и овде, сви би Gainward, Asus,...

tacno,ovde si apsolutno u pravu..ali je tako kako je:) i znam licno da bih uvek radije prodavao bartona2500+ nego a64 3000 :( jer se brze i lakse i skuplje prodaje taj prastari vec slabasni barton:wall:

Imao sam dve Sapphire karte i jeste da im je prikaz bio odlican, ali ostalo nista posebno, da ne pricamo sto su uvek stedeli na hladjenju i sto su sve druge firme izbacivale kartice koje se mnogo bolje klokuju od Safira, tako da vidim i da su ove Nvidia-Zotec radjene na tom principu, jedino sto su overklokovali u startu, sada naravno zavisi u koliko mikrona su proizvedene ove kartice? Tako da za kartice koje proizvodi firma osnovana 2007. godine, treba dosta da se priceka i vidi koliko stvarno valjaju?

Koliko ja vidim to su sve referentne stampane ploce i hladnjaci, tako da nema razloga da ne radi. jedino ostaje da se vidi procenat crkavanja, da ne bude posle da su Zotac-u "spakovali" losije komade da ih se otarase. Nova kompanija je uvek pomalo nesigurna. Vreme ce pokazati. Prvih 6 meseci je kljucno> Ako se do tada bude sve OK, znaci da valjaju. Naravno PIN ce pokusati i od ovoga kao i od mnogih drugis stvari da napravi ime, ali tesko. Jedino cenom mogu proci pored jednog Gainwarda i Leadteka.

Ne brini ti za Pin, ono sto je za tebe i mene krsh i od cega oni prave ime, ostali kupuju na lopate...Naravno test period od 6 meseci se za nas ovde podrazumeva, mada, tu je garancija...Pin kolko ja znam nikada nije sitnicario za te stvari...

Ljudi kanda i dalje ne kapiraju chinjenicu da HighEnd graficke proizvode samo 2-3 kompanije na svetu ( o kojima se veomamalo prica, pa nikako da im zapamtim ime), a da svi ostali samo angazuju stamparije za stancanje ambalaze!

Kartice koje na kutiji nose NVIDIA, odnosno ATI logo N E S M E J U biti djubre i S V E moraju postovati stroge kriterijume kojeove dve kompanije propisuju.

E sad sto se tice crkavanja, to je odavno "feature" bilo koje hardverske komponente. Neko lepo rece da je za to i osmiljena garancija. Mada, ako ovakav HW dva dana fercera pod "Markovima" i "Dumovima", garantovano ce raditi tako sve dok ne bude obesmisljena s aspekta performansi.

NE mora da znaci, Meni leadtek 6800GT fercerao ko lud i samo odjednom crko.( i to ne jedan, nego dva komada zaredom, ispao neki bug u celoj AGP GT seriji leadteka) A to je maltene highest end hardwer svojeg doba. Dalje ATI tj karte BBA/Saphire, kuleri riknjavaju ko ludi, zapravo pre bi kupio Toljagu 3D nego BBA... Kad poredimo recimo MSI i HIS sa BBA i Saphire, ova prva dva su bolji izbor. Jeste da imas garanciju i sve to, ali opet neprijatnost koju covek dozivljava kad mu nesto crkne i kad treba da ceka "javicemo Vam" broj dana da dobije zamenu, nije bas prijatno iskustvo...

Poslednja izmena:
@gx-x, tacno tako, potpuno se slazem.

Safir bio jeftiniji za neki procenat bas zbog tih (nikakvih)hladnjaka, pa se zaleti covek, pedantna izrada, ali dzaba kada stekare svuda gde mogu, i na kraju su svi zivi proizvodjaci ispadali bolji izbor od Safira, a da ne pricamo za HIS.

@gx-x, tacno tako, potpuno se slazem.

Safir bio jeftiniji za neki procenat bas zbog tih (nikakvih)hladnjaka, pa se zaleti covek, pedantna izrada, ali dzaba kada stekare svuda gde mogu, i na kraju su svi zivi proizvodjaci ispadali bolji izbor od Safira, a da ne pricamo za HIS.

Slazem se za Safira, medjutim ovde je 100% referentni dizajn, tako da toga nece biti. Na "prvu loptu" karte su OK. Vreme ce pokazati koliko su trajne. Jedino da PIN po starom dobrom obicaju ne nasvira cenu za jedno 6-9 meseci jer to jer Zotac bato, ime, mora to da se plati (jel neko rekao Soltek, Neo...). To bi im bila VELIKA greska.

Poslednja izmena:
Da li je neko u međuvremenu nabavio ili makar malo isprobao neku od ovih karti?
Ako su one 7600GT rađene u sitnijem procesu, otkud da baš Zotac probija led sa njima?
Ili Nvidia ima poverenja u ovu novu firmu ili nisu sigurni za svoje GPU-ove pa neće da kompromituju stare partnere ako nešto krene kako ne treba, mada mi ovo drugo zvuči malo verovatno...
Da li je neko već lansirao nešto slično?

Vrh Dno