Šta je novo?

Zopo speed 7 plus

veljadj

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2005
Poena
825
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Idepad 5
Mobilni telefon
Honor200Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima,
vidim da nema teme za ovaj model telefona a kod nas ga ima u prodaji u prodavnicama,reših se da prodam Note3Neo i kupim ovaj telefon.U WinWin-u je na sniženju jako dobra cena za njega od 28000 din ili oko 230e sa dve godine garancije.Znam da sam mogao jeftinije da prođem ako ga kupim direktno iz Zopo prodavnice ali volim papir na kome je pečat sa garancijom ma koliko to vredelo u našoj državi.

E sad,telefon treba sutra da stigne,na netu ima par recenzija na hrvatskim sajtovima pa ako neko ima ovaj model ili planira da ga kupi da pišemo u ovoj temi.Čim mi stigne napraviću opis i postaviti par slika.

http://global.zopomobile.com/?p=26&a=view&r=41

Mnogo je to para za takav telefon. Za taj novac si mogao da kupis Meizu M2 Note.

^ Smatraš da je Meizu M2 Note bolji od Zopo Speed 7 Plus? U kom pogledu?

Znam da sam mogao ali par stvari je presudilo,memorijska kartica,3Gb rama,LTE na 800MHz...Sve to Meizu nema.

^ Smatraš da je Meizu M2 Note bolji od Zopo Speed 7 Plus? U kom pogledu?

Zbog stvari koje su se Zopo-u kao proizvodjacu desavale - softver koji je kao ruski rulet, ghost touch na ekranima (jako cesto) ili potpuno otkazivanje istog u nekom sumanuto kratkom roku. Takodje, ovaj model ima nesto manu bateriju.

Deluju kao proizvodjac koji ima dugacak put ispred sebe kako bi dosao na ne neki Oppo/Meizu nivo.

Znam da sam mogao ali par stvari je presudilo,memorijska kartica,3Gb rama,LTE na 800MHz...Sve to Meizu nema.

Da, LTE ti je bas neophodan u Srbiji. Memorijsku karticu mozes da stavis i u Meizu. Jedino sto nema je 3 GB memorije, to stoji, mada je pitanje - cemu?

Možeš da staviš memorijsku ali onda nemaš dual sim telefon što je meni vrlo bitno,LTE na 800MHz će mi biti bitan jer ne živim u Beogradu i nadam se ću LTE imati kada proradi ova frekvencija.3Gb je uvek bolje nego 2Gb bez obzira da li ima svrhe ali na droidu telefoni su prodisali tek sa 2Gb rama tako da mu još 1gb neće škoditi.Ekran ćemo reklamirati ako bude bilo potrebe zato i nisam hteo da ga kupim u Zopo prodavnici.

Stigao Zopo i mogu reći da sam vrlo prijatno iznenađen kvalitetom izrade i radom telefona.Videćemo kako će se ponašati u narednim danima pa ću napisati još utisaka.

Ajd bas napisi utiske. Inace cestitam na kupovini, da te dugo sluzi, tj dok ga ne prodas :)

Čim ga dovoljno izmaltretiram napisaću koje slovo.Inače nema više popusta u WinWinu za ovaj model.

Evo utisaka posle 20-ak dana maltretiranja telefona.
Odmah na početku su stigla 4 povelika OTA apdejta koja popravljaju bagove i rad telefona,inače Android u verziji 5.1.1 radi veoma dobro bez smrzavanja,zastajkivanja ili restarta.Par aplikacija koje su došle sa sistemom mogu se vrlo lako deinstalirati,nije potreban root ili bilo kakva gnjavaža oko toga.Android je skoro pa stock kao kod Nexusa što je za svaku pohvalu.
Obe sim kartice su 4G s tim da ona koju ste odabrali za prenos podataka je 4G,druga je samo 2G.Promena se vrši softverski za par sekundi iz podešavanja,nema potrebe za žongliranjem sim kartica.
Baterija mi traje dva dana i jednu noć,možda može da se rastegne i na dve noći,zavisi od upotrebe.Jedna od retkih mana koje mi smetaju je punjač od 1A kojem treba više od 3 sata da napuni telefon kada je skroz prazan.Probao sam i punjač od 2A ali je ista situacija.
Slike su dobrog kvaliteta,kada je dobro svetlo mogu biti i odlične.
Zopo ima 3Gb rama,uvek je slobodan 1Gb tako da telefon radi da nikada ne zastane ili štucne.
Kvalitet izrade je veoma dobar,nema krckanja i škripanja poklopca sve je odlično uklopljeno.
Ekran je odličan i na direktnom suncu ima veoma dobru čitljivost.Kada je slabo svetlo ili mrak potrebno je osvetljenje smanjiti skoro na minimum.
Android 6.0 je planiran za prvi kvartal 2016 što je veoma dobra vest.Briga o korisnicima je na veoma visokom nivou,postoji veoma funkcionalan forum na zvaničnom sajtu.

To bi bilo to,ako nekoga zanima bilo šta pitajte pa ću napisati.

Imam Zopo 7 (bez plus) 10 dana, do sada je:
dobro: cena (140$ + 4800din carina), ekran, brzina, čist android bez nepotrebnih app, dizajn, baterija (u stb 1%/2h, sa 2 sim i wifi), kvalitet izrade, ergonomija, veoma lagan (136gr), kamera, podrška, prijem svih signala, 800MHz LTE ...
loše: sporo punjenje od 0-100% (oko 4h, i iz zopa su ovo potvrdili, a razlog je zaštita baterije), zadnji poklopac mi ne uliva poverenje, nema hardvreskih dugmadi, led dioda za notifikaciju je u jednoj boji (crvenoj), zvučnik bi mogao biti jači, ...

To punjenje od 4h je i meni najviše smetalo ali sam se nekako izveštio da mi baterija traje dva dana i jednu noć tako da je na punjaču obično noću.
Inače Android 6 je najavljen za prvi kvartal ove godine a pre neki dan došao update koji omogućuje screenshot ekrana povlačenjem tri prsta preko ekrana,)

Ako sporo punjenje čuva bateriju(objašnjenje: //www.zopomobile.com/forum/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=14832&pid=15854&fromuid=5750), onda mi to i ne smeta puno.
Pored ovoga telefona bilo je nekoliko u opciji meizu m2 note (nema sd i 2sim, neskidajuća baterija, veliki), bluboo xtouch (neskidajuća baterija, nema mnogo recenzija, inače odličan), leagoo elite 1 (nema mnogo recenzija), i drugi, ali sam se odlučio za Zopo jer je široko zastpljen (kod nas ga prodaju gigatrin, comtrade,..).
Ovo mi je prvi android telefon i veliko razočarenje mi je upravo android (liči mi kao neka igrica pod windowsom).

Poslednja izmena:
Šta konkretno smeta na androidu? Ako je izgled i home screen, stavi Nova launcher. To će rešiti taj neobičan izgled home screen-a koji podseća na stare kompjuterske igre.

Šta konkretno smeta na androidu? Ako je izgled i home screen, stavi Nova launcher. To će rešiti taj neobičan izgled home screen-a koji podseća na stare kompjuterske igre.

Android (uopšte) ima slabu kontrolu aplikacija i servisa, nikakvu hardversku kontrolu i lošu kastomizaciju. Sve se svodi na modovanje.

Nazad
Vrh Dno