Šta je novo?

@ZONI cdcover

Gandra

Čuven
Učlanjen(a)
02.03.2003
Poena
604
Zoni daj majke ti objasni nam tehniku koju primenjujes kad pravis cd cover u wordu,ako moze neko podrobnije objasnjenje.
Pozdrav i hvala unapred.

Winamp lista je takodje dovoljna... ako je muzika...

Hvala,moracu da probam.

ZoNi je napisao(la):
pa, nije to nikakva mudrost:

prvo pokupim imena svih fajlova na CDu (koristim za to besplatni program rjhExtensions), onda napravim u Wordu jedan text box (ili tabelu) dimenzija 120x120mm i pastujem imena fajlova u taj box (uz podesavanje velicine fonta)

to je otprilike sve... :)

Da, zasto da ne radimo kako treba kada moze pogresno... To se ne odnosi samo na ovo vec i na neke druge stvari. Koriscenje Worda i 1001 programa za to je sumano. Pametni ljudi su odavno izmislili CDRLABEL, a sve sto treba da uradite da ga koristite. Posle neka Zoni kaze sta je lakse... To isto vazi i za one vizitkarte koje treba raditi u PUBLISHERU... pa kada mi neko tako poucen donese pripremu u EXCELU mene muka uhvati - bas zato sto ljudima delimo krive informacije...

Ja koristim "where is it" program za te stvari jer ima mogucnos da na razlicite nacine prikaze "stablo" direktorijuma i fajlova...

Ja odavno imam blank dokument u wordu sa dva pravougaonika posto omote uvek radim dvostrano... ovo sve ostalo je 2 minuta posla (a i oni pravougaonici su pola min. :D)

ja sam probao jedno 5 programa za covere i vratio se wordu... copy paste iz html-a za mp3-ojke i gotov posao :)
a oni programi... neznam koji su ali nisu nizašta :)

CDRLabel je prava stvar, ja koristim neku stariju verziju 4.1

koristim cdrLabel 7.0 i maksimalno sam zadovoljan (narochito cenom :) )

cdrLabel 7.0 je super, ali kad hoces da sve izgleda bas po tvom, tipa razliciti fontovi za ime pesme, izvodjaca, duzinu trajanja pesme itd. onda je skroz bolji Word.

Jos jedan glas za cdrLabel. Koristim ga od najmatorijih verzija.. Jednostavan, brz..

Probajte FileLister Pro, freeware resenje za lako vadjenje sadrzaja nekog dir-a !!
Bilo je reci o tome vec ovde, mislim da sam dao link .

ZoNi je napisao(la):
tacno, Mare! Meni za ovo treba u proseku minut po coveru!

@ kutija: znaci, samo TVOJ nacin je ispravan? :)

Za ovo mozda nije, ali pogledaj koliko se ljudi javilo da koristi CDRLabel - zakljuci sam...
A sto se vizitki i Publishera tice, da taj nacin je jedini ispravan - za odredjene stvari koristite programe koji su za to namenjeni a ne neke leve.

Evo jos jedan glas za cdrLabel.

Poz.

zormanic je napisao(la):
Probajte FileLister Pro, freeware resenje za lako vadjenje sadrzaja nekog dir-a !!
Bilo je reci o tome vec ovde, mislim da sam dao link .

Zar nije jednostavnije iz Total (Win) Commandera obelezis nazive, komanda Clipord Copy Filenames i posle samo pastujes nazive bilo gde

kUdtiHaEX je napisao(la):
Za ovo mozda nije, ali pogledaj koliko se ljudi javilo da koristi CDRLabel - zakljuci sam...
hehe... pa, i ja sam koristio CDRlabel, ali sam se vratio na Word, koji mi daje vecu kontrolu nad izgledom :eyebrows:

@ nidzoni: a sta da rade oni koji ne koriste Total Cmd? :cigar:

elem, poenta: ja sam odgovorio coveku kako ja to radim... svako ima pravo da koristi ono sto mu najvise odgovara, zar ne?

CDRLabel jeste dobar, ali nervira nemogućnost importovanja sadržaja nekog foldera (već samo celog diska). Inače OK. Za pesme - ubio se.

Za spisak fajlova koristim Files>Print u Total Commanderu. Ima dosta opcija za takvu radnju i nema potrebe koristiti neki drugi program.

Za ultra šarene i lucidne covere koristim Nerov program. Ima i on opciju za spisak fajlova, al' to ne valja...

Poslednja izmena:
meni odgovara cdr label zato shto cita tagove, ali kako da smestim sve mp3 fajlove na slim kutiju ?!

misterx je napisao(la):
meni odgovara cdr label zato shto cita tagove, ali kako da smestim sve mp3 fajlove na slim kutiju ?!
Ides na File -> Label Format -> Booklet,NoText On Back, odaberes font (najbolja veradana), velicunu i broj kolona po strani da mogu sve pesme da ti stanu. To je to!

Mislim da vecina ljudi koristi i Word i Total (Win) Commander

Poslednja izmena:
nidzoni je napisao(la):
Ides na File -> Label Format -> Booklet,NoText On Back, odaberes font (najbolja veradana), velicunu i broj kolona po strani da mogu sve pesme da ti stanu. To je to!

znam, to sam i radio, ali to je uglavnom onda 4-5 str

nidzoni je napisao(la):

ja preporucujem sto vise kolona i ariel narrow...

Vrh Dno