Šta je novo?

ZoneAlarm Pro i WinXP problem

• Začetnik teme Začetnik teme Dabar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dabar

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2001
Poena
619
Instalirao sam WinXP i ZoneAlarm Pro 4.0.146.029 koji me izluđuje. U početku sve radi kako treba a onda počne da me razbija time što dok je Zona aktivirana, a hoću da posetim neku stranicu, kada kliknem na link u liniji Adress se pojavi adresa ali stranica ne može da se otvori već mi iskoči obaveštanje Action Canceled. Kad Zonu isključim sve funkcioniše kako treba. Čini mi se da se to desilo kada sam isključio neke XP servise, ali samo one koji su se uobičajeno vrteli na forumu kao savet da se mogu slobodno disableovati. Da li možda postoji neki konflikt između navedene verzije i XP-a? Dok sam imao W2K nije bilo nikakvih problema.

pa pod 1) probaj (što ćeš verovatno već i sam učiniti) da uključiš servise koje si isključio, pod 2) kod mene nema problema sa kompatibilnošću navedene verzije i Win XP Pro+SP1+gomila Windows update-ova
pod 3) pogledaj u ZAP pod Program Control/Programs da li ti je IE disableovan odnosno da li mu je omogućen pristup Internetu, pošto postoji mogućnost da si ga na neki način disableovao

valjda će nešto od ovoga pomoći

Pozdrav

Ja imam zone alarm i Xp i sve shljaka kako treba....samo....treba biti pazljiv oko podeshavanja zone-a.....znachi....moj savet je ....reinstaliraj zoneta i obrati paznju na setup....tipa, program control, firewall, alerts and logs itd!! :beat:
U setup-u si negde zeznuo stvar!! ctp;

:happy: :happy: :happy: :happy: :happy:

Kad meni ZA napravi problem slicne prirode, a ne mogu da mu nadjem sta mu je, jednostavno ga deinstalraim, i opet instaliram (sve traje 5 minuta). Posle bude sve OK.

apolon je napisao(la):
Kad meni ZA napravi problem slicne prirode, a ne mogu da mu nadjem sta mu je, jednostavno ga deinstalraim, i opet instaliram (sve traje 5 minuta). Posle bude sve OK.
Upravo je to i kod mene slučaj.
Sve servise sam vratio nekoliko puta reinstalirao XP i opet isto. Ranije sam imao instaliran XP i nije bilo ovog problema. 😕 . Pomišljao sam i na KAV 4.5, ali njega kad isključim isto se dešava.

apolon je napisao(la):
Upravo je to i kod mene slučaj.
Sve servise sam vratio nekoliko puta reinstalirao XP i opet isto. Ranije sam imao instaliran XP i nije bilo ovog problema. 😕 . Pomišljao sam i na KAV 4.5, ali njega kad isključim isto se dešava. :cuss:

Mislim da sam našao rešenje problema. Dugo koristim Avant Browser, koristio sam ga i ranije sa XP-om i nisam imao nikakvih problema, ali čini mi se da nisam koristio tada SP1a. Da li to ima neke veze nemam pojma. Čitavo popodne radim sa IE6 za sada bez problema. Navikao sam na opcije koje sam imao kod Avanta, a pošto slične opcije ima i MyIE2, stog razloga ću da se postanem ZoNijev simpatizer 😀 Glas za ZoNija. ZoNi-moj predsednik. :mrgreen: :mrgreen:

Dabar je napisao(la):
Navikao sam na opcije koje sam imao kod Avanta, a pošto slične opcije ima i MyIE2, stog razloga ću da se postanem ZoNijev simpatizer 😀 Glas za ZoNija. ZoNi-moj predsednik. :mrgreen: :mrgreen:
QL!!! :beat:

nego, mala ispravka: nema MyIE2 slicne opcije kao Avant, vec obrnuto! (jer MyIE2 ima prilicno vise opcija od Avanta, koji je moj 2nd best browser)

a, da... ZoNi - Predsednik Svih Predsednika O🙂

ZoNi je napisao(la):
...

QL!!! :beat:

nego, mala ispravka: nema MyIE2 slicne opcije kao Avant, vec obrnuto! (jer MyIE2 ima prilicno vise opcija od Avanta, koji je moj 2nd best browser)

a, da... ZoNi - Predsednik Svih Predsednika O🙂
ZoNi, kako vidim koristiš i ti Avant. Da li se tebi dešavalo da kad aninstaliraš Avant, više ne možeš da pokrećeš linkove iz Favorita iz Start menija ili nekih prečica bilo kojim browserom, već pri tom pokušaju otvara mi se neki prozor, već se ne sećam tačno šta, gde mi se nudi nešto u vezi štampača. Posle toga ne vredi ponovna instalacija Avanta, već kompletnia reinstalacija OS-a. To me je izluđivalo jer kod svake promene verzije ja sam prvo obrisao staru, pa instalirao novu verziju, posle čega mi je nastao takav problem, sve dok to nisam provalio. Bilo da se radi na W2K ili XP-u. Posle toga sam samo nadograđivao nove verzije na stare i nije bilo problema do sada(kako sam gore naveo). Kakav je postupak sa novim verzijama MyIE2-a? Može li novo preko starog ili mora brisanje stare pa instalacija nove verzije?

nemam vise Avant - nisam ga instalirao posle formatiranja harddiska...

MyIE2: ja uvek koristim onu verziju bez instalacije, koju raspakujem u neki novi folder, pa iz starog prekopiram skinove, pluginove, setup.ini i jos par bitnijih fajlova...

mada, obicno je sve ok i sa instalacijom preko stare verzije...

Nazad
Vrh Dno