Šta je novo?

Zone Alarm

• Začetnik teme grocius
  • Datum pokretanja
G

grocius

Guest
Da li se nekom desavalo da sa Zone Alarm x.x. firewall programom ima problema prilikom konekcije na Interent? Konkretno:

dialing xxx-xxx;
verifing username and password;
registering your computer on the network;
RESTART.

Proverom sa KAV nema virusa, crva, trojanaca, antispyware program daje negativni rezultat...
Promenim firewall, prvo Kerio, trenutno Outpost, nema restarta prilikom konektovanja.
Kerio mi je posle prijavljivao Helkern na svakih par minuta...

Cak sam i reinstalirao Windows XP SP1.

Sada vise nema problema, but what was the catch???

Nekada davno sam imao isti problem, ali ne mogu se setiti sa kojom verzijom ZoneAlarm-a. Mislim da sa 4.5 posle nisam imao tih problema.

Cim sam deinstalirao KAV 6 prestalo je... Ako imas i ti imas sesticu eto sta ti je ciniti, nije problem u firewall-u.

Zone, Zone Zamfirsko

Svi parametri sistema bili su menjani. Jedino je u kombinacijama sa Zone Alarm produktima dolazilo do incidenata. Windows XP SP1 update-ovan je kriticnim patch-evima. Svi programi su u datom momentu bili najnoviji, sa up to date bazama.

KAV Personal Pro /Zone Alarm x.x +
KAV Personal Pro/Kerio Personal Firewall -
KAV Personal Pro/Symantec Norton Personal Firewall -
NOD32/Zone Alarm x.x +
NOD32/Kerio Personal Firewall -
NOD32/Outpost Firewall x -

Jedino mi i dalje nije jasno u cemu je stos??? Mozda nesto do nekompatibilnosti Zone Alarm i Windows XP SP1, mozda ovo prvo, posto je novije trazi SP2, ili neki specificni patch, ne znam, lupam...

I meni se to desavalo sa novijim verzijama ZA i nakon celodnevnog zezanja deinstalirao sam ga i instalirao Outpost.

Inace sa nekim starijim verzijama ZA sve je savrseno radilo.

Inace sistem je XP sa SP2, ali isto je radio i sa SP1 kao i bez SP.

Pozdrav

KAV i ZA ne idu zajedno. Otuda tvoj problem.
Čitaj malo uslove korišćenja kad nešto instaliraš.

Ko kaze da kav i za ne idu?
Ja ih imam kav 5.0.149 i za ZoneAlarm Pro 5.5.062.011 i sve radi savrseno. Nista ne koci ni konekcija, nista.
Ali, nasuprot tome kada sam instalirao onu betu, sesticu... BSOD-a pri svakom konektovanju... Ali to pripisujem beti a ne kav-u.

dr.Tiristor je napisao(la):
Ja ih imam kav 5.0.149 i za ZoneAlarm Pro 5.5.062.011 i sve radi savrseno. Nista ne koci ni konekcija, nista.
Ali, nasuprot tome kada sam instalirao onu betu, sesticu... BSOD-a pri svakom konektovanju... Ali to pripisujem beti a ne kav-u.
Isti slucaj kod mene.

Ne znam koji je razlog ali kod mene ZA neprestano restartuje masinu. Na odredjene komande programe, odmah, pri konektovanju, pri startovanju samog sebe ponekad.Neverovatno.

ZoneLabs

Neko ko... je napisao(la):
KAV i ZA ne idu zajedno. Otuda tvoj problem.
Čitaj malo uslove korišćenja kad nešto instaliraš.

Jesi li procitao moj prethodni post, testiranje kombinacija???

Do sada, sto kod mene, sto kod drugih kod kojih sam instalisao sistem, niko nije imao problema u kompatibilnosti.

Inace Zone Alarm Security Suite i Zone Alarm with Antivirus pri kontroli, imao ili nemao AV program instaliran na sistemu, prijavljuje nepostojanje istog. U pitanju je ocigledan marketing, koristite AV software manufactured by ZoneLabs.

Kao sto je Wolfman naveo, restartuje machinu prilikom konektovanja.

Zaboravio sam glavno. Zone Alarm ima simpatican advisor koji ti pokazuje sta 'oce da izadje na mrezu. Prilikom konektovanja, kada mi trazi dozvolu za generic host process for win32, izdam dozvolu, restart. Zabranim, nema restarta.

Kod Kasperskog u "Real-Time protection setting"-"Protection against network attacks" štikliraj "Disable protection against network attacks". To je od ranije poznat uzrok konflikta između ZAP-a i KAV-a.

NOD32 + ZoneAlarm 6 Pro + Drenik nema problema.

I ja sam imao taj problem sa restartom pri konekciji. U mom slucaju KAV 5.0.227 + Zone Alarm Pro 6. Nisam imao zivaca da trazim uzrok pa sam instalirao NOD32, posto mi je vaznije da imam dobar firewall od KAV-a na masini.
Kod Kasperskog u "Real-Time protection setting"-"Protection against network attacks" štikliraj "Disable protection against network attacks". To je od ranije poznat uzrok konflikta između ZAP-a i KAV-a.

Znaci, u tome je stvar. Iako resva problem, totalno nema nikakve logike sa mozgom.

Dabar je napisao(la):

Slazem se, uvek treba iskljuciti module kod razlicitih programa koji imaju istu ili slicnu namenu.

OK, sve ja to uradim, kod KAV-a i NOD32 u kombinaciji sa ZoneLabs produktima, ali opet dolazi do restarta. Ranije cak i nisam iskljucivao navedene opcije, i nije bilo problema...

Ali kako onda objasnjavas to da mi NOD32 prijavi neki napad sa mreze, a Outpost ne reaguje kao ljubomorna zena i izgrebe te ,) , kao Zone Alarm x.x, ili KAV i Kerio Personal Firewall takodje... Jesu li u pitanju konfliktni moduli, ili...?

Moze li neko da objasni i ovo, vec sam naveo:
"Zaboravio sam glavno. Zone Alarm ima simpatican advisor koji ti pokazuje sta 'oce da izadje na mrezu. Prilikom konektovanja, kada mi trazi dozvolu za generic host process for win32, izdam dozvolu, restart. Zabranim, nema restarta."

Poslednja izmena:
dr.Tiristor je napisao(la):

Ta verzija KAV-a nije imala problema sa ZA nego od verzije 5.0.227. Od te verzije se ugrađuje mali firewall koji se sukobljava sa ZA i Outpostom. Ali ako se isključe gore pomenute opcije onda radi.

Ako se svima javlja isti problem, onda je bug, ali ako se meni ne javlja a nekima se javlja, onda je problem u njegovorm win-u.
Repair nije nikakav problem :crash: ostaju svi programi samo se sistem obnovi
:banana: i imate KAV ko nov. Šta vam je to teško?

Imao sam i ja NOD ali mi je posle njega KAV nalazio po nekoliko virusa. Zato je definitivno kod mene otišao u aut.
Jednostavno radi se o različitim klasama, kao kod automobila.
Golf jeste dobar auto, ali Tuareg je mnogo jači :smoke:

Poslednja izmena:
Neko ko... je napisao(la):
Ta verzija KAV-a nije imala problema sa ZA nego od verzije 5.0.227. Od te verzije se ugrađuje mali firewall koji se sukobljava sa ZA i Outpostom. Ali ako se isključe gore pomenute opcije onda radi.

Upravo tako i bilo je thread-a o tome. Upravo (doslovno) mi se javila drugarica sa identicnim problemom, koji je nastao kada je juce naslirala KAV jer joj je na Norton-u istekla registracija. Bilo je menjati KAV ili ZA. Satvili smo novi ZA 6.0.631.03 i sveje bilo u redu. Pozdrav!

Poslednja izmena:
Kad je vec rec o Zone Alarm-u imam jedno pitanje. Vec nekoliko dana ne mogu da ga update-ujem, sta se desava? Je l' spremaju novu verziju ili sta vec?

Poz

Imam Zone Alarm 6.1.itd. I na ADSL-u za 15-ak dana imam 21863 blokade.
Da li je to normalno s obzirom da nisam non stop on line nego oko 10 sati dnevno ?

Nazad
Vrh Dno