Šta je novo?

Zoltrix Genie TV, Conexant BT878, FM,daljinski,PCI

Trig

Čuven
Učlanjen(a)
28.09.2000
Poena
604
Posto mi u jednom threadu niko nije odgovorio, a bitno mi je, ponovicu pitanje jos jednom.

Sta mislite o Zoltrix Genie TV, Conexant BT878, FM,daljinski,PCI za oko 120dm? Da li je neko probao/video ovu kartu, kakav je prijem, slika, kompatibilnost sa hw/sw, kakva je karta uopste?
Pre svega me privlaci to sto ima FM za te pare.

pozdrav.

Trig je napisao(la):
Posto mi u jednom threadu niko nije odgovorio, a bitno mi je, ponovicu pitanje jos jednom.

Sta mislite o Zoltrix Genie TV, Conexant BT878, FM,daljinski,PCI za oko 120dm? Da li je neko probao/video ovu kartu, kakav je prijem, slika, kompatibilnost sa hw/sw, kakva je karta uopste?
Pre svega me privlaci to sto ima FM za te pare.

pozdrav.

Pre svega SVAKI BT878 ima FM! Vecina kartica su POTPUNO iste i mogu se samo vrlo malo razlikovati po firmware-u i dodatnom software-u koji je uglavnom obicno djubre.

Sve ostalo ti mora reci neko ko ima bas tvoju karticu. Za tako nesto je najbolje da upotrebis Google i vidis sta se prica o njoj po celom svetu. U nasim krajevima je relativna retkost... Zato ti niko nista nije odgovorio.

Ta cena je OK za potpuno novu karticu.

Sto se tice opstih stvari signal na ulazu MORA biti veoma jak i perfektan za bilo koju karticu...

Bolje je zaobidji u sirokom uglu, driveri su ocajno_katastrofalni (bar su bili pre godinu dana) pa se kartica svadja skoro sa svakim kompjuterom a i hardware/slika/zvuk nije nesto.

Re: Re: Zoltrix Genie TV, Conexant BT878, FM,daljinski,PCI

dejandj je napisao(la):
Pre svega SVAKI BT878 ima FM! Vecina kartica su POTPUNO iste i mogu se samo vrlo malo razlikovati po firmware-u i dodatnom software-u koji je uglavnom obicno djubre.

Nema,evo na primer moj nema FM.

Ima valjda neku implementaciju u samom čipu za FM...Kada se stave generički Conexant drajveri za TV Tuner pojavi se prilikom podešavanja tunera opcija i za radio na Pinnacle PCTV (kod odabira source signala u VDubu). Naravno to što postoji podrška ne znači ništa ako se i ne implementira...

Elem Zoltrixov softver sam probao i nisam bio nešto oduševljen tada. Nisam se nešto udubljivao u problematiku (karta je radila manje više dobro, ali ni sa jednom nećeš biti 100% zadovoljan).

Dizajn programa je očajan. Sve je nekako zbuđženo na brzinu. Učini sebi i kupi nešto pristojnije. Uostalom kakav radio prijem (pošto to uzimaš za prednost) može da bude u kućištu punom raznih el. smetnji? Ne savršen sigurno! Bolji prijem imaćeš sa tranzistirom sa buvljaka...

delimir je napisao(la):
Ima valjda neku implementaciju u samom čipu za FM...Kada se stave generički Conexant drajveri za TV Tuner pojavi se prilikom podešavanja tunera opcija i za radio na Pinnacle PCTV (kod odabira source signala u VDubu).

...to će omogućiti da se skenira i FM frekventni opseg i što je zanimljivo uhvatiće neke radio stanice iako nema naravno impleentiran radio tuner jer nije Pro verzija u pitanju. Isto je mogao i stari softver za tadašnji Miro PCTV.

Dodao sam ovo jer sam zaboravio da spomenem odmah.

:wave;

Uzeo sam je pre 10- ak dana za iste pare.Utisci su sledeci:
Za razliku od ostalih tunera ovaj ne pati od losijeg signala,
naime hvatam sve kanale bez antene samo sa 2m koaksijalnog kabla.Za fm tuner ti i ne treba antena jer sve stanice hvata bez nje.Slika je odlicna,svaka cast.
To su pozitivne strane,slede negativne:
Software koji dobijas uz nju je ocajan,ali stvarno!!!Ruzan na prvi pogled,nekako bolestan...Drajveri jos gori.Pod winME moras da koristis VxD drajveri jer WDM nece da rade.Pod winXP je situacija drugacija.Koriscenjem WDM u XP uz zamenu sotware-a nekim drugim(ja koristim cyber power II 3.0) dobijas konacno ono sto i ocekujes cime postajes zadovoljan.Ovo su problemi dakle kada koristis TV tuner dok sa FM tunerom nema problema.Dakle,kako su svi tuneri u principu razliciti,a i ne treba ocekivati previse sa ovom karticom bar dobijas stvarno sjajnu sliku i zvuk,samo kad promenis software.
Ako neko koristi drugaciji software od mene za ovu karticu molio
bih da mi posalje linkove na [email protected] ili neka ostavi post.Ako neko ima nove drajvere davajte!!!!!!!! (D)

Probaj WinDVR (pošto imaš WDM drajvere). On ti je ono baš super.Slika preko njega je odlična jer primenjuje neki efekat deiterlacea koji nije toliko jak kao kod sličnih programa. Naravno što se tiče kvaliteta slike milim da je DScaler neprevaziđen, ali on nije user friendly kao ostali. U WinDVR imaš i pauzu dok gledaš tv program (timeshifting recording)...
Ako nađe neko negde warez verziju WinDVR neka javi pošto ja nisam našao...

Hvala,a gde modu da download-ujem taj program???
I crack bi mi trebao ili serial a nasao sam winDVR 1.8 na www.download.cnet.com

Nazad
Vrh Dno