Šta je novo?

Znam koji procesor, znam koju grafichku...

Učlanjen(a)
09.06.2010
Poena
160
E pa ovako, sklapam komp za gameing, jedino za shta sam uspeo da se odluchim su:

AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.2GHz 8MB i
SAPPHIRE HD5850 1GB

A za sve ostalo nemam pojma....

DDR2 ili DDR3? Da li ima osetne razlike?

Koja plocha? Nisu mi potrebna 2 slota za grafichku, ne treba mi vishe od 4 slota za memoriju...

Koje napajanje?

Uzecu i neko najobichnije kucishte, ne patim od toga da mi spolja shljashti komp...hdd imam, monitor, sve ostalo shto je neophodno...

Mozda sam i pozurio i sa izborom procesora i grafichke, ne znam, sav sam neodluchan 8) Ako neko moze da mi predlozi sve gore navedno a da se uklopim u cenu od oko 650 evra....

Hvala u napred, dobri ljudi 8)

Procesor je odličan za gejming, grafa je isto odlična (mada po meni mnogo keša. Ja bih za početak išao na 5770 pa kasnije dodao još jednu u CF), memorija definitivno ddr3 jer su sličnih cena (zašto bi onda išao na starije), kućište Xigmatek Asgard (pošto nisi izbirljiv a ovo je bang 4 the buck) i napajanje npr OCZ 600W ili Chieftec CFT 600W

Poslednja izmena:
Svidja mi se ta ideja za 5770, tako bih ostao u budzetu sigurno....Ta mi je bila prvobitna ideja, ali sam nekako sav nezasit shto se grafichke tiche 8)
Zapala mi je u oko ova plocha za tu tvoju varijantu http://www.itsvet.com/proizvod/asus-m4a79xtd-evo/comp_comp_mboard/20/1414 r

O toj varijanti sa 2 grafichke sam chitao na nekim forumima, koliko sam ukapirao ne moze da se dobije vishe od 30% povecanja performansi, kao fazon bolje je uzeti jednu dobru grafichku nego 2 osrednje....

Hvala puno PredraGe, tvoj predlog uzet ozbiljno u razmatranje 8)

HD 5750 1GB GDDR5 ( 120€ )
Ploca - npr. MSI 770-G45 ( 65€ )
memorija 2x2GB DDR3 1333 (1600) MHz ( 80-100€ )
napajanje LC Power LC6650GP3 650W ( 50€ )

Ja sam naprotiv čitao baš na Benchu da CF sada odlično skalira i dosta ljudi se odličuje za dve uparene karte ( lakše ih kasnije prodaš kad radiš upgrade). Što se ploče tiče ja bih razmislio i o ovoj http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-ga-890gpa-ud3h/comp_comp_mboard/16/1587. Najnoviji AMD 890 čipset, usb 3.0, dobra integrisana grafa sa dvi i hdmi (dobro dođe kad prodaješ kartu ili kada ti rikne), odlična naponska jedinica ( prilično važno za quad procesore). Uostalom vidi komentare :smoke: . Što se grafičke tiča, mišljenja sam da je sve preko 5770 bacanje para, ali to sam samo ja :)

Poslednja izmena:
CF 5770 bi trebalo da je u rangu 5870, a (skoro) svuda jače od 5850. Uglavnom, sada su igre dosta bolje optimizovane za cf pa to radi kako treba. Mana je veća potrošnja i potreba da imaš 2 slobodna pci-e slota na ploči. Znači, ako ćeš imati još ~150e za nekih par meseci, idi na ovu foru.

Problem je u tome shto ne verujem da cu do sledece godine moci ponovo da se otvorim za josh jednu grafichku. Ali ipak i dalje razmishljam o toj varijanti. Josh jedno pitanje u vezi sa CF: jel mora plocha da ima 2 PCIx16? Pitam jer ova plocha shto mi je predlozio Predrag nema 2 x16, vec jedan od x8 i jedan x16...

Svidja mi se i nachin na koji razmishlja Sasha, jeftinija plocha, jeftinije napajanje....u toj varijanti bih mozda i uspeo da uglavim onaj 5850 8)

Hvala puno na preporukama ljudi, sachekacu mozda josh koji predlog pa cu probam presechem...

Imaš dosta grafika u sobi o grafičkim kartama, male su razlike jako izmedju x16 i x8, recimo 1%. Razlika se primećuje tek oko x4, tako da oko toga ne brini. Trenutno, 5770 stvarno može dosta toga da izgura lepo, možda i vredi uzeti jednu, pa ubaciti još jednu kasnije. Mada tada će verovatno izaći i 6xxx radeoni, revizija nVidia... 5850 ti je future-proof, znači nema upgrade-a par godina, 5770 CF jača varijanta sa malo većim ulaganjima ali raspodeljenim na odvojeno vreme.

Ako već uzmeš 5770 (100e manje od 5850), uzmi CFT-650 (30-40e skuplje od LC-a, da bi lepo radio CF uz oc procesora i obe karte :D), ostatak uštekaj i čekaj dok ti ta jedna ne bude dovoljna.

Milsim da je bolje ici na kvalitetno i jako napajanje sa 5770, nego ici na losije napajanje sa 5850. Za godinu dana ce 5770 da kosta nekih 90 evra, pa ti nece cf biti problem tj. bice veoma prihvatljiva varijanta. Odvojis svaki mesec 700 kinti i stekas za grafu. :) A i 5770 cf je jaci od 5850. Mada vidi, izvazi, saberi, oduzmi, prostudiraj savete i preseci sam. Najbolje je ici na jako napajanje i 5850 pa posle jos jednu, pa...

Nazad
Vrh Dno