Šta je novo?

Znaci li AP za net

daniel1988

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2004
Poena
319
Znaci li AccessPoint za wireless internet ili on ima ulogu samo za bezicno umrezavanje ?
Interesuje me da li AP ubrzava konekciju tj. smanjuje ping?
Ako smanjuje ping recite mi AP da kupim. Da li bi bio dobar izbor neki D-Link?

O cemu ti to???
Ping zavisi pre svega od tvoje antene,antene provajdera a zatim od linka koji ima provajder sa internetom.
Poz!

p.s.
AP moze takodje da sluzi za net ako ima client podrsku(vodi racuna).

Poslednja izmena:
Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Znaci li AccessPoint za wireless internet ili on ima ulogu samo za bezicno umrezavanje ?
Interesuje me da li AP ubrzava konekciju tj. smanjuje ping?
Ako smanjuje ping recite mi AP da kupim. Da li bi bio dobar izbor neki D-Link?
sta je ap http://www.seattlewireless.net/index.cgi/AccessPoint
Inache nije loshe da odesh do mog threada u kome sam dao link za pochetnike,

Q: A question regarding mW ratings and how they affect the quality of the card? There is a large range from 20 up to 200 mW. What difference does this make to the function of the card?

A: Milliwatts are the amount of power the cards transmit with. The higher the power, the easier it is for the other end to receive. Higher power does not equal higher quality. Antennas, pigtails, and cables make a huge impact on signal quality. Also, keep in mind that receive sensitivity also impacts the 'quality' of the card. If you compare a cheapo prism2 card (eg dlink - poor RX sensitivity) with a Lucent silver card (great RX sensitivity), you'll see that the lucent card will blow it out of the water. Note that these cards have the same (rated) mW output.

Inache ukoliko nameravash da promenish opremu , iskljuchivo kupuj najkvaliteniji kabl CFD-400 do 5 metara , ne stedi se na konektorima (na nashem trzishtu je slab izbor ali pazari najbolje), antena nek bude grid 24dbi ali neki brand name ili napravi sam biquad sa satelitskim tanjirom od 90cm.

Prava je umetnost izabrati dobar AP ili karticu, ap je malte ne neophodan ukoliko sistem instalirash na krov, ukoliko si na velikoj visini i mozesh da postavish antenu na 5 m udaljenosti od kompa onda je kartica ok izbor.
Kao sto si video gore mW jesu bitni ali ne i najbitniji, ochigledno je da veca snaga obezbedjuje bolje slanje a samim tim i bolji ping medjutim obrati paznju na osetljivost(RX sensitivity)

Da li bi kartica D-Link DWL-520 dobro obavila posao? Koristio bih je za online gaming bez AP. A inace kabl je od 10m i ne znam od koliko je CFD-a - kako mogu to da vidim?

Evo nasao sam kabl je "CFD400 LOW LOSS 50 OHM COAXIAL CABLE COMMATE/PEWC 8D" evo to pise na njemu. Je li to ok?

I kakav treba da bude RX sensitivity veci ili manji? Objasni mi malo to

Poslednja izmena:
Koju antenu od 24dB za wireless da uzmem (isto da bude dobra za online gaming)?

Ja se izvinjavam adminima zbog tolikih postova ali sta je tu je

Da li je dobra kombinacija: antena HyperLinkTech HG2424G i kartica D-Link DWL-520?

p.s. da li je razlika u karticama D-Link DWL-520 i DWL-520+?
i da li postoje razlicite antene za "b" i za "g" stndard ili ne?

Ne vidim ralog zasto si posto poto resio da menjas karticu?

p.s.
Razlike u antenama nema. Wifi radi na 2.4-2.5GHz(grubo receno) i sve antene su optimizovane za tu frekvenciju. Ako vec hoces naj antenu, uzmi grid 24dbi ali realne potrebe za tako jaku antenu nemas.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno