Šta je novo?

Zna li neko ...

Danilo

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
... kako naterati 98-icu da pri podizanju sa mreznom karticom ne pravi dugu pauzu za vreme koje se nista ne dogadja.

Nikako, ako zelis da ti kartica ostane u racunaru, posto Win za to vreme pokusava da nadje mrezu. Naravno, to traje mnogo krace ako je kartica prikljucena u neku mrezu.

Ako je karta 10Mbps i ima BNC konektor, stavi na njega BNC terminator (ili T-racvu sa dva BNC terminatora).

Ako je 10/100 Mbps ... cvrc.

Ako nemas mrezu, a to te nervira, pa izvadi onda lan kartu ;)

Nisi reko kakva je mreza u pitanju, ako je nemas a imas mreznu, dovoljno je obrisati TCP/IP za mreznu karticu (pazi da se ne zeznes pa obrises za Dial-up :) ), isto to ako imas home mrezu ali koristis netbeui protokol, problem je u tome sto kad se logujes TCP/IP trazi od DHCP servera da mu dodeli neki IP broj, ali posto nema doticnog to traje... , a ako hoces da koristis TCP/IP moras sam svakom racunaru dodeliti IP broj, naravno sve ovo samo ako je u pitanju home network.

Imam mrezu (samo dve masine), a kartica je od 10Mbps sa BNC-om i sto se tice povezivanja sve je lepo povezano, pri cemu mrezu relativno cesto koristim.

Jel' IP mogu potpuno proizvoljno da dodelim?

Stavi neku IP adresu koja spada u domen onih koje se ne publikuju na internet, recimo 192.168.4.10.

Da ne raspredan sad pricu, mislim da je kolega to lepo opisao u FAQu u threadu 'IP protokol'.

Da se razumemo drugo je TCP/IP za lokalnu mrezu, a drugo za Dial-up network, normalno pod uslovom da on nece sa tom mrezom da ide na Net.

silverglider je napisao(la):
Stavi neku IP adresu koja spada u domen onih koje se ne publikuju na internet, recimo 192.168.4.10.

Da ne raspredan sad pricu, mislim da je kolega to lepo opisao u FAQu u threadu 'IP protokol'.
Hvala puno! Ovo sada stvarno brzo radi. Naravno, posto ne idem preko mreze na internet, sve lepo funkcionise.:)

Nazad
Vrh Dno