Šta je novo?

zna li neko sta o MDS-s i WDSL-u

chif

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2003
Poena
609
zna li neko sta o MDS-s i WDSL-u? koliko sam ja skapirao, to su (valjda) neki sistemi koji pruzaju ultra brz internet, koliko sam cuo preko 1Mb/s.
Ono sto je najlepsi deo price (koju sam cuo) je da neka kompanija (valjda srpsko americka) treba da postavi taj sistem kod nas.
koliko je to realno (mislim na to da end user dobije tu brzinu net-a?

chif je napisao(la):
zna li neko sta o MDS-s i WDSL-u? koliko sam ja skapirao, to su (valjda) neki sistemi koji pruzaju ultra brz internet, koliko sam cuo preko 1Mb/s.
Ono sto je najlepsi deo price (koju sam cuo) je da neka kompanija (valjda srpsko americka) treba da postavi taj sistem kod nas.
koliko je to realno (mislim na to da end user dobije tu brzinu net-a?
Ono, ja volim da mislim da je samo pitanje momenta kad ću da dobijem 1Mb/s, al nešto sumnjam da smo mi blizu tome. Štaviše, prihvatio bi i 256kb/s, sve je bolje nego modem. :mrgreen:

DSL je relativno novo u i Zapadnoj Evropi! Bice i kod nas za 5-6 godina. U nemackoj npr. imas kod nekih ADSL flat 1,5Mbps za 25€ mesecno+20€ prikljucak! A WDSL je isto to samo wireless.

wdsl

da li to znaci da je sve bezicno ili da se preko dial up-a ide na upload, a da je samo download bezican?

sve bezicno.....imaju cak i sistemi koji rade na 900 mhz koji ne zahtevaju opticku vidljivost i dosta su rentabilni. mislim da neki od ovakvih sistema rade u Kanadi i u USA......

ADSL->WDSL

mislim da nisi u pravu za frek., strai sistem je radio na 2,5-4 ghz, a novi je na 11,5-12,4 GHz. tek ovaj sistem na visim frekf. je resio problem opticke vidljivosti, i to je onda MDS o kome sam ja pitao, ako te ne mrzi idi na www.mds.fr oni su proizvodjaci i distributeri te opreme za evropu.

chif, i mobilni rade na 900 mhz pa nemas bas opticku vidljivost........misli malo o tome........postoje bas sistemi na 900 mhz koji rade odlicno....imao sam i neke linkove o tome......indoor antena pored malog uredjaja koji je nalik modemu, preko usb-a i eto ti 256 kbps :)))

pa zamisli sistem koji radi na toj frek. kao i mobilni telefoni!
sistem mobilne telefonije se u mnogome razlikuje od ovoga o cemu pricamo...
propisi postoje da bi uredili etar, kako ne bi doslo do haosa. tako se tacno zna sta moze da se postavi na kojoj frekfr.

Vrh Dno