Šta je novo?

Zna li neko nesto o GlacialTech V100017C01???

zava1974

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
680
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Planiram da uzmem neki ultra tih cooler za Winca 3000+ koji ce ga dobro hladiti....procitao sam dosta na threadovima(tek sad sam u zbunu),zanima me kakav je ovaj iz naslova ili ako ima neki tisi,uglavnom odnos box coolera i ostalih koje preporucujete.....hvala svima... :wall:

Za*eb....mislio sam na Limba 2000...nije valjda da niko ne moze da mi preporuci neki ultra silent cooler za Winch.....ih breee kaki steee :d

Poslednja izmena:
Titan Vanessa S-Type (L-Type)... biraj koji ti vise lezi.

CM Hyper 6 (6+), pa zameni fan za neki ultra tihi.

Sto kaze Marti - dosta ti.

Pretpostavljao sam da neko zna.....puno hvala ljudi jos samo da nadjem thread o nekom ultra silent arctic-u (nisam siguran kako se zove) za moju grafiku 6600GT posto su vec ljudi pisali o tome......neko je prodavao......hvala jos jednom!
:banana:

Zalmana ces tesko da nadjes ovde (da ne kazem nikako), CM Hyper vise nema u Imtelu, Vanesa S je ok ali ima neke sitne probleme sa nekompatibilnoscu sa plocama koje imaju lotes CPU bracket, a Vanesa L je suvise skupa i suvise robusna. Kuler na koji si naleteo na gornjem linku je cist plagijat Zalmana 7700 + hladi losije + je skuplji od Zalmana i + nema sanse da ga nabavis. Ja takodje trazim vec neko vreme dobar i ultra tih kuler za A64 i za sada sam bacio oko na Thermaltake Big Typhoon (http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0114bigtyphoon/cl-p0114.htm). Kuler je izuzetno tih (prakticno necujan, samo 16 dBA), a gledano po testovima na netu i veoma dobro hladi. Evo jedan masovniji test CPU kulera, pa pogledaj: http://www.behardware.com/articles/568/page29.html (inace nemoj da te zbuni nivo buke koji su izmerili za svaki kuler jer su je merili na 150mm od kulera pa su zato tako velike cifre). Naravno postoji jos gomila testova po netu, pa guglaj ako te zanima vise. Sto se tice nabavke kulera, ocekuje se u MB Softu za oko 2 nedelje. Ako cena ne bude neka nebulozna, cenim da ce biti odlicna kupovina za ljude koji traze tisinu uz dobro hladjenje (bar ja ocekujem mnogo jer planiram da ga uzmem).
Ako te mrzi da cekas, oces odmah i sad dobar i tih kuler onda jedino da uzmes Vanesu S (oko 40e) ili L (oko 50e). Trebalo bi da ih ima u MB Softu i Computer Land-u. Nije losa ni opcija Thermaltake Silent Tower + neka sporovrteca 12-ica.

Hvala za linkove Roy...verujem da si video i Sonic tower,koji rade bez kulera za par stepeni u plusu u odnosu na zalmana 7000 i CM 6 u idle rezimu,a za 4-5 stepeni vise u full load-u.....bez kulera!!!!!Sta mislis o tome???? :eyebrows:

Poslednja izmena:
Moja greska gore, napisao sam Silent Tower, a mislio na Sonic Tower. Imas dobar test Sonic Tower-a u junskom SK-u (zajedno sa Vanesom i jos par kulera). Taj kuler je dobar, ali samo sa gore pomenutom (sporovrtecom) 12-icom, dok je bez dodatnog ventilatora prakticno neupotrebljiv. Test gde si ga video da se kolje sa Zalmanom i CM6 je definitivno radjen sa dodatnim ventilatorom na njemu. U principu taj kuler je stvarno ok, relativno pristojne cene (~30e u MB Softu bez dodatnog ventilatora), medjutim mene odbija njegova robusnost. Ne znam da li si video slike, ali kuler je stvarno ogroman, cini mi se cak veci od Vanese L. Na drugoj strani veliki plus je sto mozes da nabudzis na njega dva (mozda cak i tri) ventilatora.

Ma tek sam juce kupio SK......a u subotu pazario u Imtelu Hyper 6,Sonic-a nema u MB Softu...i tako....stavio sam neku osmicu 13db ultra silent umesto one koja ide uz kuler,nemogu da verujem da se ama bas ni malo necuje,nego da ne zna neko jesu li ovo norm. temp. za procesor Winch 3000=2250Mhz
39 idle
52 full
...ili je to samo dok kuler ne nalegne (pasta) za par dana??????????? :trust:

Nikako da stignem da napisem....kupio sam hyper 6,odlicno hladi,javicu konkretno za par dana temperature posto sam uzeo i pasivni cooler TT schooner za grafiku.....u startu mi je skinuo temp. za 10C u idle.....Hvala svima na trudu...javljam se za par dana.Poz.

P.S. Preporuka za Schooner TT 0db!!!!!!!!!

Konacno nadjoh vremena....
temperatura proc.
idle 35-36C
full 49-51C
...stavio sam CM osmicu ultra silent 1300rpm=13db na Hyper 6.....(bukvalno se ne cuje!!!)
temperatura graficke 6600 GT
idle 39-40C
full 55-56C
.....TT Schooner fan free(doduse prilicna promaja u kucistu)....
Veoma sam zadovoljan temp. s'obzirom kolike su bile(proc-64,grafika-78!!!)naravno u full-u."Hladna" preporuka za ovako nesto ;) hladno i tiho.....
Naravno preporuka sa bencha.....Hvala jos jednom svima!Poz. :banana:

Poslednja izmena:
CM Hyper 6 u Desku kosta 2k+ dinara, sto je vrlo povoljno za kuler tih performansi. Look no more.

Sonic Tower lepo radi i bez fana, ne znam zasto mislite da ne ide, na osnovu testa iz SK?
Pogledajte jedno 10 testova ne natu, svi su uradjeni bez fana i svuda je Sonic Tower lepo prosao. Razlike u testovima iz SK i ostalih medija ne bih da komentarisem ovom prilikom, ali indikativno je da je velika vecina u suprotnosti sa testom iz SK.

Ja sam testirao ClawHammer/a 4000+ sa Sonic Tower/om i nisam uspeo da ga oladim. Na idle je temperatura CPU isla do 60, medjutim, kada sam naprzio procesor, temperatura je skakala i na vrednosti od preko 84. Problem kod heat-pipe sistema predstavlja cinjenica da su punjeni nekom tecnoscu, koja pod nekim pritiskom, isparava i kondenzuje se na vrhu. E sad, ta tecnost ( a koristi se sve i svasta), pokriva odredjeni spektar temperatura. Ako je temperatura pipe-a previsoka, sva tecnost ce ispariti i ceo sistem puca. Kod Sonic/a se to najbolje vidi. Naravno, kada se montira kuler, sistem radi odlicno.

Poslednja izmena:
Ne prdi Urose :)
Heat-pipe-ovi su odlicni, ali nedovoljni za snaznije procesore.
Zamisli sta se desava sa Intelom, kad se AMD pregreva, meni je na P4 630 prelazilo 100tku :)

Btw. izrazavaj se precizno, treba kad se montira ventilator, ne kuler ;)

Steta sto TT Schooner ne moze na 6600GT AGP, posto je cip zarotiran za 45, tako da oni klizaci nisu dovoljno dugacki. Ili je mozda neko uspeo?

Roy Jones Jr. i ja sam se namerio na Thermaltake Big Typhoon samo me malo brine njegova tezina. Montirao bi ga za hladjenje 3000+ winnia na MSI Neo4-F, postoji li opasnost da njegovih 813 grama mozda slomi plochu ili nesto slichno? Koliko sam video ovaj cooler je jako tesko naci, a po testovima cini mi se da je bolji od zalmana 7700 i u rangu sa Thermalright XP90C bez dodatnih ventilatora. Meni ga drug nasao za 38 e, mislim da cena nije velika. Dali da mu kazem da mi uzme ili da se odluchim za neki drugi malo laksi ? :)

Nazalost Big Typhoon nije jos stigao u mb soft tako da nisam uspeo da ga licno probam. Sto se tice tezine, najveci deo je skoncentrisan u bakarnom podnozju tako da nema bojazni da ce da napravi takav moment koji se da slomi plocu. Takodje sistem kacenja mu je veoma dobar (u smislu sigurnosti, a ne prakticnosti jer ipak mora da se vadi ploca iz kucista). E sad da je bolji od Zalmana tesko jer ne mozes da mu menjas broj obrtaja ventilatora dok kod zalmana 7700 je to moguce pa ce on da hladi bolje po potrebi (kada npr. hoces da nasviras procesor). Na drugoj strani Big Typhoon se vrti koliko se vrti, toliko i hladi i to je to. Ja ga i dalje ocekujem, rekose mi u mb softu da ce doci posle 5 jula, mada opet postoji mogucnost da ispale. I dalje ne znam cenu, ali ako bude do max 40 evra uzimam ga sigurno pa kud puklo :). Ne znam gde si ga ti nasao za 38e, pretpostavljam ne na domacem trzistu. Ako gresim obavezno javi ;)

Nazalost nije na domacem trzistu, ovde ga ni ja nisam nasao nigde. Sto se tice sistema kacenja gledao sam neke testove i sistem kacenja na A64 je meni delovao jednostavno. Posto se ne skida plocha nego se preko heatsinka postavlja samo onaj metalni deo u obliku H i usrafi, a ne treba da se skida plocha niti onaj sigurnosni bracket iza ploche. Sad neznam cooler bi trebalo da u subotu ili nedelju dobijem, zavisno kad bude stigao. Sto se tice regulacije napona po nivou buke trebalo bi da je tih, ali mogu da ga prikljucim preko Aerogate-a 3 i regulisem napon, a cini mi se da je typhoon bolje resenje a kosta i manje nego zalman 7700 Alcu za par evrica barem u toj prodavnici koju sam ja gledao.

Pazi za instalaciju mora da se ploca skine jer se taj metalni H deo stavlja sa donje strane ploce (imas nesto detaljnije i slikovitije ovde: http://www.hardkorehardware.com/review/011/bt.htm). Sto se tice regulacije napona, ventilator na njemu radi na 12V, 1300rpm i pravi "buku" od 16dBa sto je totalno necujno tako da neces morati da ga kacis na aerogate.

Pogledao sam sajt ali tu je postupak instalacije na K7 a ne K8 evo http://www.xtremecomputing.co.uk/review.php?id=134&page=5 na ovom linku pogledaj bas kako je tacno montirano. Na osnovu ovog sam rekao da ne treba skidati plochu. Znam da je jako tih kuler, posto mi je tisina jako bitna, ali i performanse i cini mi se da je najbolji sto se toga tice inace razmisljao sam i o XP90+Papst ali ta kombinacija hladi nesto vise na manje obrtaja, ali slabije na maximalnoj brzini, a skuplja je 15tak evra a jos je i glasnija malo, nego rekao ako bas bude bilo potrebe za regulacijom napona u sta cisto sumnjam da nece biti problem. Tako da mislim da je ovo najbolji izbor. A koliko sam video AMD propisuje 450 grama za A64, a sa kulerima koji su tezi treba paziti samo pri pomeranju kucista.

Evo malopre sam ga montirao. Cisto da kazem skinu se 2 srafa sa onog crnog bracketa, postavi se cooler i metalno H i stave 2 duza srafa koja vec dobijas lepo stegnes i to je to. E sad ja imam Midi Tower i dosta mu je tesno, ima samo 2-3 cm do stranice kuciste, cooler je bas veliki tako da ne preporucujem nekom ko ima manje kuciste. Na full speed se stvarno ne cuje uopste 1300 +- 10 % radi. Temperatura u idle-u je manja za 3 stepena sa 38 na 35. A full je bila 49 a sada je 42 znaci 7 stepeni. Mislim da bih sa vecim kucistem razlika bila jos par stepeni ali trenutno ce biti ovako dok ne dodjem do malo para :)

Nazad
Vrh Dno