Šta je novo?

zna li neko incomnig i outgoing mail server za yahoo

zar nije svejedno da li je malim ili velikim?

shtaps je napisao(la):
Ja stvarno neznam kako da ti zahvalim na ovome :) sjajno.

BTW: Kada skidate nesto sa sourceforge.net sa kojeg servera skidate (zemlja)?
Kako ne znas ?? $, €, ... ;)
Češka, ako nema Nemačka(a retko je ima).

Poslednja izmena:
shtaps je napisao(la):
Ja stvarno neznam kako da ti zahvalim na ovome :) sjajno.

BTW: Kada skidate nesto sa sourceforge.net sa kojeg servera skidate (zemlja)?

Ja ili sam glup ili ne znam sta je ,ali meni ovo ne radi???????

Stani, a ti hoćeš da mailove sa Yahoo-a primaš direktno u svoj Outlook? Koliko su meni rekli, ne može jer je to drugačiji tip mail servera, ajde nek mi objasni neko ko se razume...

Ivan™ je napisao(la):
Stani, a ti hoćeš da mailove sa Yahoo-a primaš direktno u svoj Outlook? Koliko su meni rekli, ne može jer je to drugačiji tip mail servera, ajde nek mi objasni neko ko se razume...

Ma moze bre, zato i sluzi ovaj program

Evo sta sam ja uradio. Dakle, instalirao sam program i nista nisam podesavao u njemu. Otvorio sam OE, tools -> accounts -> add -> mail -> pop3 i smtp stavio na 127.0.0.1, upisao username i pass, i pritisnuo ok i next par puta :d . Zatim u properties-u tog accounta u tabu servers cekirao 'my server requires authentication' i to je to, nista vise nisam podesavao.
I samo da znas da zbog ovog posta kasnim, ode mi glava :d

chivitli je napisao(la):
Evo sta sam ja uradio. Dakle, instalirao sam program i nista nisam podesavao u njemu. Otvorio sam OE, tools -> accounts -> add -> mail -> pop3 i smtp stavio na 127.0.0.1, upisao username i pass, i pritisnuo ok i next par puta :d . Zatim u properties-u tog accounta u tabu servers cekirao 'my server requires authentication' i to je to, nista vise nisam podesavao.
I samo da znas da zbog ovog posta kasnim, ode mi glava :d

Hvala ti mnogo,uspio sam ,ali ostaje mi jos da pitam dali mogu slati mailove iz OE preko ovog programa

Poslednja izmena:
Da to je procedura i za TheBat! Problem je (kod mene barem) sto me ponekad odbije server - recimo 2 od 10 skidanja.

Dobro, a koji je program u pitanju? Imam i ja Mailwasher Pro, kojim susrećem mailove na serveru, ali ne znam da li je to slično...

sirius je napisao(la):
Hvala ti mnogo,uspio sam ,ali ostaje mi jos da pitam dali mogu slati mailove iz OE preko ovog programa

Iz Bat!-a nece da posalje (nisam nikada probao do sada :p ), mada mozda i ima neki workaround (javite se ako ste provalili), za OE imas uputstvo za podesavanje (za bat nema) u helpu - za send i za recieve - tako da verovatno moze.

Hoce, ali malo pravi probleme oko autorizacije. Stavi u TheBat-u da ti istovremeno prima i salje, jer tako ce biti u redu.

aj da ne otvaram novu temu...

kako da pristupim recimo ptt-ovom ili eunet-ovom mail serveru ako hocu postu da proverim sa recimo yubc-ovog net naloga ?

valjda sam dobro formulisao pitanje :d

hint za sve koji hoce pop3 i smtp : yahoo.co.uk :smoke:

Mali HoBiT je napisao(la):
aj da ne otvaram novu temu...

kako da pristupim recimo ptt-ovom ili eunet-ovom mail serveru ako hocu postu da proverim sa recimo yubc-ovog net naloga ?

valjda sam dobro formulisao pitanje :d

Koristis proxy. Nadjes neki proxy, cekiras 'use http 1.1 through proxy connections' i pici. Samo nece sa svakim raditi. Aj ako se ne snadjes vici, nemam sad vremena da pisem

chivitli je napisao(la):
Nadjes neki proxy, cekiras 'use http 1.1 through
proxy connections' i pici. Aj ako se ne snadjes vici, nemam sad
vremena da pisem

Ajd kad budes imao vremena, okaci proxy koji ti koristis.
(ili koji znas da radi :) )
Hvala. :wave:

chivitli je napisao(la):
Koristis proxy. Nadjes neki proxy, cekiras 'use http 1.1 through proxy connections' i pici. Samo nece sa svakim raditi. Aj ako se ne snadjes vici, nemam sad vremena da pisem

cak, dal mi verujes da te nista nisam razumeo :)
nisam se nikada zanimao proxy-ima :wall: a verovatno sam trebao al ajd :d

nego, nisam naveo da bi postu trebao da proveravam preko Outlook Express-a :)
drugar mi je dao da koristim njegov no-limit nalog(pojma nemam ko je provajder :) ) i sada nemam pristup ptt-ovom mail serveru, taj mail na ptt-u je kevin i kako da joj omogucim da skida postu a da se ne kaci sa svog ptt-ovog naloga ? (ne bi bio problem da keva ne dobija nesto veliko,ostavio bi ja njen ptt-ov nalog, ali posto stizu CAD crtezi koji teze po 5-7mb pa tako 3x dnevno...)

znate bre koliko keve umeju da smaraju :d pa pomagajte :D

Mali HoBiT je napisao(la):
cak, dal mi verujes da te nista nisam razumeo :)
nisam se nikada zanimao proxy-ima :wall: a verovatno sam trebao al ajd :d

nego, nisam naveo da bi postu trebao da proveravam preko Outlook Express-a :)
drugar mi je dao da koristim njegov no-limit nalog(pojma nemam ko je provajder :) ) i sada nemam pristup ptt-ovom mail serveru, taj mail na ptt-u je kevin i kako da joj omogucim da skida postu a da se ne kaci sa svog ptt-ovog naloga ? (ne bi bio problem da keva ne dobija nesto veliko,ostavio bi ja njen ptt-ov nalog, ali posto stizu CAD crtezi koji teze po 5-7mb pa tako 3x dnevno...)

znate bre koliko keve umeju da smaraju :d pa pomagajte :D

Evo ja sam upravo navatao chivitli-a da mi da informacije za proxy-e, pa sam eksperimentisao malo sa proxy-ima protiv ptt-a, i evo rezultata :

Nisam uspeo da preko OE pristupim ptt mail-u, sto ne znaci da to nije moguce, ali sam uspeo da pristupim webmailu ptt-a... Adresa webmail-a je http://webmail.ptt.yu/ , i ako probas da odes tamo preko verata, beotela, ili bilo kog drugog provajdera dobices poruku da je moguce pristupanje samo sa ptt-ovih pristupnih linija...
Proxy servere podesavas u Internet opcijama, znaci u IE-u (ili MyIE-u ;)) Ides Tools(options) > Internet Options > Connections > Kliknes na konekciju koju koristis, pa onda Settings, onda stikliras use proxy server i tu podesavas proxy server koji zelis da koristis...

E, sad koji proxy da koristis, na adresi http://www.samair.ru/proxy/fresh-proxy-list.htm imas spisak proxy servera pa izaberi neki, ja sam recimo koristio 193.117.23.77 port : 80 i webmail je radio OK...

Probacu ovih dana kad budem imao malo vise vremena da provalim kako da proradi i preko mail klijenta, ali do tad samo web mail. Svejedno, bolje ista nego nista...:)

EDIT : Tnx to chivitli

Poz.

Poslednja izmena:
Ne muci se.

Pristup mail serverima PTT-a moguc je
SAMO PREKO PTT-ovih PRIKLJUCNIH LINIJA - TELEFONA ili PTT-ove infrastrukture-mreze

Znaci da se proverava i konekcija - broj sa kojeg se zove, mreza sa koje se pristupa .

extra, radi ;)

samo sto moja keva zna samo da radi u cad-u i da proverava postu u OE-u :)
nije zainteresovana za bilo kakvo cimanje ... :d

ali ako mora da je ucim onda *ebiga... :) sta je tu je

narodu :d
cesto YahooPOPs pravi problem kada se salje posta preko OE-a(posalje iz 101 puta :) ), ima li nesto da se namesti da se taj problem resi ?

Vrh Dno