Šta je novo?

Zlo od laptopa Dell Inspiron 9400

VESKO

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2002
Poena
620
Od pre par dana u Evropi (interesantno ne jos i u Americi) Dell Inspiron 9400

Centrino Duo platforma
Intel ® Core™ Duo Processor T2400 (1.83 GHz, 2 MB L2 cache, 667 MHz FSB)
ili
Intel ® Core™ Duo Processor T2600 (2.16 GHz, 2 MB L2 cache, 667 MHz FSB)
17'' WUXGA (1920 x 1200) UltraSharp
256MB NVIDIA® GeForce™ 7800 Go graphics card, PCI-Express x16
100GB (7,200 rpm) SATA Hard Drive
1024MB 533MHz DDR2 SDRAM (2x512)

U varijanti sa prvim procesorom kosta 2000eur. Vizuelno je potpuno isti kao predhodnik Inspiron 9300

Evo ga i u USA

Cena uopste ne deluje tako opasno, kako opasno deluje sama masina :)

Kako sada dobri, pre nekoliko meseci me ispljuvase za slicne makine, kao teske ko bojler, djubre...
A sada 6,5 libri (ili 3,1kg) Acer dobar, ovaj "mali" startuje od 7,94 libre (tesko im bilo 8 da napisu ;) ) pa na vise...
Izgleda tezina nije vise kriterijum lepote i kvaliteta :D .

Poz.

Ja sam godinama nosio Sony FX405.....3.3kg :)...kada dodas torbu, jos neke stvari unutra, cirka 5kg....paaa...trebalo je 2 godine da me smori masa....i jos godina da se odlucim da ga promenim....sada nosim 1.4kg i nemas pojma sto sam srecan :D

Jedino me smara sto nigde nema torba za male notebook-e...10 ili bar 12" ako nema manje :(

PJ je napisao(la):
Jedino me smara sto nigde nema torba za male notebook-e...10 ili bar 12" ako nema manje :(

Eh, pusta Amerika...

Ja sam tamo (zajedno sa lapom) kupio odličnu Targus torbu za 50 USD, a sto se tice velicina i modela, da biras koliko ti srce zeli...

Broz je napisao(la):
idi na customize it pa sastavi makinu pa ces da vidis kako 'nije opasna' cena;)

Dobro. I?
Izgleda da razlicito definisemo termin "opasna cena" :)
2000-2100e kada se preracuna...

Pod "preracuna" sam mislio dodavanje graficke karte, 1GB rama, jos kojesta i na kraju prebacivanje u evro.

U poredjenju sa ostalim notebook racuanrima koji se mogu kupiti, i dalje smatram da nije precenjen.

Rec "povoljno" nisam nigde upotrebio...

Evo samo da kazem da je lap top lep, sto je suprotno utisku koji sam stekao dok sam gledao slike po netu i citao tekstove. Sivo bela kombinacija je bas neuobicajena a lepa. Sve sto sam radio u domenu muzicke produkcije na amd 64 3200+ sa 1 gb rama, radim i ovde. Nikakve nedostatke ili manjak kvaliteta (koji su cesto navodjeni na forumu) u vidu slabe plastike, loseg displeja, lose tasrature nisam uspeo da uocim za ovih mesec dana koriscenja. Imam verziju sa integrusom i ne igram igrice tako da sa te strane ne mogu nista da kazem o ovom lap topu.

Eto cisto da javim ustiske. Poz.

VESKO je napisao(la):
Od pre par dana u Evropi (interesantno ne jos i u Americi) Dell Inspiron 9400

Centrino Duo platforma
Intel ® Core™ Duo Processor T2400 (1.83 GHz, 2 MB L2 cache, 667 MHz FSB)
ili
Intel ® Core™ Duo Processor T2600 (2.16 GHz, 2 MB L2 cache, 667 MHz FSB)
17'' WUXGA (1920 x 1200) UltraSharp
256MB NVIDIA® GeForce™ 7800 Go graphics card, PCI-Express x16
100GB (7,200 rpm) SATA Hard Drive
1024MB 533MHz DDR2 SDRAM (2x512)

U varijanti sa prvim procesorom kosta 2000eur. Vizuelno je potpuno isti kao predhodnik Inspiron 9300

Ja stvarno ne znam šta je tu toliko NICE ili EXTRA. Sličnih i jačih laptopova sam vidjao mesecima unazad, po boljoj ceni. Verovatno je HYPE zato što je DELL napravio iole ozbiljniju mašinu, šta li....

PJ je napisao(la):
Ja sam godinama nosio Sony FX405.....3.3kg :)...kada dodas torbu, jos neke stvari unutra, cirka 5kg....paaa...trebalo je 2 godine da me smori masa....i jos godina da se odlucim da ga promenim....sada nosim 1.4kg i nemas pojma sto sam srecan :D

Slazem se - i ja sam nosio Tosjibu 2,5kb + kos toliko sa torbom i dodacima sada nosim 1,2kg Sony VAIO 10,4" bez torbice

ne verujem da cu kupovati laptop tezi od 1,5kg u buducnosti

SumAnuT je napisao(la):
Evo samo da kazem da je lap top lep, sto je suprotno utisku koji sam stekao dok sam gledao slike po netu i citao tekstove. Sivo bela kombinacija je bas neuobicajena a lepa. Sve sto sam radio u domenu muzicke produkcije na amd 64 3200+ sa 1 gb rama, radim i ovde. Nikakve nedostatke ili manjak kvaliteta (koji su cesto navodjeni na forumu) u vidu slabe plastike, loseg displeja, lose tasrature nisam uspeo da uocim za ovih mesec dana koriscenja. Imam verziju sa integrusom i ne igram igrice tako da sa te strane ne mogu nista da kazem o ovom lap topu.

Eto cisto da javim ustiske. Poz.

Ljudi najčešće rade baš kao što si naveo - gledaju slike i sude o izgledu ili kvalitetu nečeg. Loše ocene sam svojevremeno ovde pročitao i za jeftiniju seriju 6000, a u stvarnosti je sasvim drugačije.
Dok ti lap ne dođe u ruke pa opipaš plastiku, otkucaš nešto na tastaturi i pogledaš sliku na displeju, ne treba davati nikakve preuranjene ocene...

sreta-steta je napisao(la):
Citat:
Citiram korisnika: I_L_I_J_A
Slazem se - i ja sam nosio Tosjibu 2,5kb + kos toliko sa torbom i dodacima sada nosim 1,2kg Sony VAIO 10,4" bez torbice

ne verujem da cu kupovati laptop tezi od 1,5kg u buducnosti

hehe, maltene da ti je taj pocket iz potpisa jaci od laptopa :)

:) Eto dokaza da za svakog postoji laptop po meri! Mislim da je ovo pravo mesto da se prikaže najnoviji ACER 9802WKLMi teškaš (može se nabaviti i kod nas)

20" Laptop, sa svojih skromnih 7.6kg, možda će predstavljati problem onima koji su navikli na pocketPC i ostale 10" feather weight mališane :)

Link je ovde, a eto, ponovo dokaz ... za svakoga ima po meri :)

Nazad
Vrh Dno